Ajusto

Chauffagist

Een chauffagist of verwarmingstechnieker is een technisch onderlegde specialist die speciaal geschoold is in verwarmingsinstallaties. Zijn werkzaamheden zijn erg divers, maar over het algemeen houdt een chauffagist zich bezig met het plaatsen, onderhouden en herstellen van verwarmingsketels en radiatoren. Ook het leidingwerk naar de ketel en de radiator wordt door een chauffagist aangelegd.
chauffagist

Waar kan onze chauffagist u mee helpen?

Wij werken onder andere met de volgende merken van ketels

Viessmann
Vaillant
Bulex
Buderus
Junkers
De Dietrich
ACV
Atag
Chaffoteaux
Remeha
Bosch
Chappee

Staat het merk van uw boiler hierboven niet vermeld? Maak u geen zorgen, er is een goede kans dat onze Pro u kan helpen. Wij herstellen alle merken.

gekwalificeerd chauffagist

Installatie, reparatie of onderhoud door een erkend en gekwalificeerde chauffagist

Welke brandstof u ook gebruikt (aardgas, stookolie, propaan, pellets, hout, vloerverwarming, warmtepomp), het is altijd belangrijk om regelmatig te controleren of alles correct werkt.

Een kleine onderhoudsfactuur voor uw boiler zal grotere facturen voor reparaties aan uw expansievat, verbranding, plaatwisselaar, thermisch systeem enz. helpen vermijden.

Of u nu een condenserende gasketel of een mazoutgestookte boiler heeft, uw verwarmingsapparatuur wordt geïnstalleerd, gerepareerd of onderhouden door een erkende en gekwalificeerde chauffagist.

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

Werkzaamheden van de chauffagist

Een nieuwe cv-ketel installeren

Een nieuwe boiler installeren of vervangen kan alleen door een bekwame chauffagist. Chauffagisten moeten namelijk verschillende AREI-certificeringen (L, G1, G2) bezitten en zijn erkend door het Brusselse, Waalse of Vlaamse gewest. De chauffagisten van het Ajusto-platform beschikken over de juiste certificeringen en erkenningen om een nieuwe boiler te installeren. Boilers van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Radson, ACV en andere merken hebben geen geheimen voor uw Ajusto-chauffagist.

Een boiler installeren

Het installeren van een boiler, of het nu om een klassieke of thermodynamische gaat, moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional. Hij evalueert uw warmwaterbehoeften, kiest de ideale locatie, legt de nodige aansluitingen en voert tests uit, zodat u van een optimaal werkend en veilig systeem kunt genieten. Hij geeft ook uitleg geeft over het gebruik en onderhoud van het systeem. Door de installatie toe te vertrouwen aan een chauffagist, bent u verzekerd van betrouwbare en constante warmwatervoorziening in uw woning.

Een cv-ketel repareren

Controleer eerst de leeftijd van uw boiler voordat u hem laat repareren. Als uw boiler meer dan 10 tot 15 jaar oud is, heeft een reparatie door een chauffagist misschien geen zin meer. Het is dan beter om uw boiler te vervangen. Wij adviseren altijd om een erkende en gecertificeerde chauffagist in te schakelen. Ajusto stuurt een chauffagist die over de technische kennis beschikt om uw verwarmingssystemen of boilers (gas of mazout) te repareren en ook op de hoogte is van alle regelgeving (AREI).

Onderhoud cv-ketel

De Ajusto-chauffagist heeft alle benodigde kwalificaties (AREI) om het onderhoud van uw gasboiler en de periodieke controle uit te voeren. Na de controle geeft de chauffagist u een officieel document. Dit dient als bewijs bij uw verzekering in geval van een ongeval.

Schoorsteenvegen

Het is wettelijk verplicht om uw schoorsteen te laten onderhouden door een schoorsteenveger. En met reden, want een goed onderhouden schoorsteen verkleint het risico op een CO-vergiftiging en brand in de schoorsteenschacht.

U bespaart ook energie, want afzettingen van roet, asfalt of as leiden onvermijdelijk tot een hoger brandstofverbruik. Een schoorsteen laten vegen door een chauffagist is dus ook geld besparen! Als de schoorsteenschacht niet correct worden schoongemaakt, kan uw verzekering weigeren om de kosten te dekken in geval van een ongeval.

Reiniging van de leidingen onder druk

Reiniging van de leidingen is een belangrijk proces om de levensduur en de prestaties van uw verwarmingssysteem te garanderen. Na verloop van tijd kan vuil en kalk zich ophopen in leidingen en radiatoren, waardoor de doorstroming van warm water vermindert en de energie-efficiëntie afneemt. Spoeling onder druk heeft tot doel deze onzuiverheden en afzettingen te verwijderen om de prestaties van het systeem te verbeteren en mogelijke problemen zoals lekken, verstoppingen en storingen te voorkomen. Vanaf €450.

Omschakeling naar rijk gas

De Ajusto-chauffagist controleert uw uitrusting en waarschuwt u als het vervangen van bepaalde onderdelen noodzakelijk is. De eindfactuur fungeert als een bewijs maar u kunt altijd om een specifiek document vragen waarmee de conformiteit van uw apparaten wordt bevestigd.

Werkzaamheden van de chauffagist

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.