Ajusto

Chauffagist

Een chauffagist of verwarmingstechnieker is een technisch onderlegde specialist die speciaal geschoold is in verwarmingsinstallaties. Zijn werkzaamheden zijn erg divers, maar over het algemeen houdt een chauffagist zich bezig met het plaatsen, onderhouden en herstellen van verwarmingsketels en radiatoren. Ook het leidingwerk naar de ketel en de radiator worden door een chauffagist aangelegd.
chauffagist

Wij werken onder andere met de volgende ketels

Viessmann
Vaillant
Bulex
Buderus
Junkers
De Dietrich
ACV
Atag
Chaffoteaux
Remeha
Bosch
Chappee

Staat het merk van uw boiler hierboven niet vermeld? Maak u geen zorgen, er is een goede kans dat onze Pro u kan helpen.

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

gekwalificeerd chauffagist

Installatie, reparatie of onderhoud door een erkend en gekwalificeerd chauffagist

Het maakt niet uit welk brandstof (aardgas, stookolie, propaan, pellets, hout, vloerverwarming, warmtepomp) u gebruikt, het is belangrijk om regelmatig te controleren of alles correct werkt. Een kleine onderhoudsfactuur voor uw boiler zal grotere facturen voor reparaties aan uw expansievat, verbranding, plaatwisselaar, thermisch systeem enz. helpen vermijden.

Of u nu een condenserende gasketel of een oliegestookte boiler heeft, uw verwarmingsapparatuur zal worden geïnstalleerd, gerepareerd of onderhouden door een erkende en gekwalificeerde chauffagist.

Werkzaamheden van de chauffagist

Een nieuwe cv ketel installeren

Een nieuwe boiler installeren of vervangen kan alleen door een bekwame chauffagist gebeuren. Een chauffagist van de Ajusto-platform heeft alle nodige certificaten en accreditaties om een nieuwe boiler te installeren. De chauffagist moet verschillende AREI-certificaties (L, G1, G2) behalen. De chauffagist is geaccrediteerd door de Brusselse, Waalse of Vlaamse regio. Boilers van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Radson, ACV en andere merken zijn voor uw Ajusto-chauffagist geen geheim.

Een cv ketel repareren

Controleer eerst de leeftijd van uw boiler voordat u deze laat repareren. Als uw boiler meer dan 10 tot 15 jaar oud is, kan een reparatie door een chauffagist geen zin meer hebben. Het zou misschien beter zijn om uw boiler te vervangen. Wij adviseren ook om een geaccrediteerde en gecertificeerde chauffagist in te huren. Ajusto stuurt u een chauffagist die over de technische kennis beschikt om uw verwarmingssystemen of boilers (gas of olie) te repareren, maar de chauffagistis ook op de hoogte van alle regelgeving (AREI).

Onderhoud cv ketel

De Ajusto-chauffagist heeft alle benodigde kwalificaties (AREI) om het onderhoud van de gasboiler en het periodieke controle uit te voeren. Na de controle ontvangt u een officieel document van de chauffagist. Dit dient dan als bewijs bij uw verzekering in geval van een ongeval.

Schoorsteenvegen

Naast de wettelijke verplichting, voorkomt een juist onderhouden schoorsteen door een schoorsteenveger risico's van vergiftiging door koolmonoxide of brand in de schoorsteenschacht.

U bespaart ook energie, want afzettingen van roet, asfalt of as leiden onvermijdelijk tot een overmatige brandstofverbruik. Een schoorsteen laten vegen door een chauffagist is dus ook geld besparen! Bovendien, als de schoorsteenschachten niet correct zijn geschraapt, kan uw verzekering weigeren de kosten te dekken in geval van een ongeval.

Reiniging van de leidingen onder druk

Reiniging van de leidingen is een belangrijk proces om de levensduur en de prestaties van uw verwarmingssysteem te garanderen. Na verloop van tijd kan vuil en kalk zich ophopen in leidingen en radiatoren, waardoor de doorstroming van warm water vermindert en de energie-efficiëntie afneemt. Spoeling onder druk heeft tot doel deze onzuiverheden en afzettingen te verwijderen om de prestaties van het systeem te verbeteren en mogelijke problemen zoals lekken, verstoppingen en storingen te voorkomen.

Omschakeling naar rijk gas

De Ajusto-chauffagist controleert uw uitrusting en waarschuwt u als het vervangen van bepaalde onderdelen noodzakelijk is. De eindfactuur fungeert als een bewijs maar u kunt altijd om een specifiek document vragen waarmee de conformiteit van uw apparaten wordt bevestigd.

Werkzaamheden van de chauffagist

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.