Ajusto

Reiniging van de leidingen onder druk

Reiniging van de leidingen is een belangrijk proces om de levensduur en de prestaties van uw verwarmingssysteem te garanderen. Na verloop van tijd kan vuil en kalk zich ophopen in leidingen en radiatoren, waardoor de doorstroming van warm water vermindert en de energie-efficiëntie afneemt. Spoeling onder druk heeft tot doel deze onzuiverheden en afzettingen te verwijderen om de prestaties van het systeem te verbeteren en mogelijke problemen zoals lekken, verstoppingen en storingen te voorkomen. Vanaf € 450.
reiniging

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

methoden reiniging

Methoden voor de reiniging

Vanaf € 450. De Pro stelt vóór de werken een gedetailleerde offerte op.

Er zijn verschillende methoden om een verwarmingssysteem te spoelen, maar de meest gebruikelijke is het handmatig aftappen van leidingen en radiatoren, waarbij specifieke chemicaliën worden gebruikt om de aanslag op te lossen. Het is echter belangrijk de meest geschikte methode te kiezen, afhankelijk van het verwarmingssysteem en de aard van de opgehoopte aanslag. In ieder geval is het raadzaam om eerst het systeem volledig leeg te laten lopen.

Stappen bij de reiniging

  1. Identificatie: de Pro neemt contact met u op om te informeren naar het verwarmingssysteem.

  2. Reiniging: de Pro spuit één of meer reinigingsproducten in, afhankelijk van de toestand van de installatie. Vervolgens gebruikt hij een reinigingsmachine die een gerichte en krachtige stroom vers water (tot 99l/min) door de leidingen jaagt en snel en volledig slib, aanslag en vuil verwijdert uit uw huisverwarmingsinstallaties.

  3. Spoelen: zodra de reiniging af is, spoelt de Pro uw radiatoren een voor een uit. Daarna vult hij ze met schoon, vers water.

  4. Controle: als alles schoon is, start de Pro de hele installatie opnieuw op en brengt hij een product in dat uw installatie zal beschermen. Samen met u controleert en ontlucht hij elke radiator. U ziet het verschil meteen.

  5. Verslag: na de reiniging ontvangt u een gedetailleerd verslag met foto’s.

Stappen bij de reiniging
Voordelen reiniging

Voordelen van reiniging van uw leidingen

Een goed uitgevoerde reiniging kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van uw verwarmingssysteem. Ten eerste kan het warme water beter circuleren, waardoor de warmte beter wordt verdeeld in de radiatoren. Door kalkaanslag te verwijderen, wordt de kans op verstoppingen en lekken en dus ook kostbare storingen en onnodige reparaties kleiner. Ten slotte verbetert een reiniging de energie-efficiëntie van uw verwarmingssysteem, waardoor het energieverbruik en de daarmee samenhangende energiekosten kunnen verminderen.

Het is belangrijk om uw verwarmingssysteem regelmatig, meestal één keer per jaar, te laten controleren en een reiniging doen. Dit kan worden gedaan door een erkende vakman of een gekwalificeerde technicus. Bij de reiniging is het belangrijk dat alle onderdelen van het verwarmingssysteem worden gespoeld, inclusief leidingen, radiatoren en circulatiepompen, om optimale prestaties te garanderen.

Reiniging door een gekwalificeerde professional

Reiniging is een cruciale stap om de prestaties van uw verwarmingssysteem te verbeteren en ervoor te zorgen dat het op lange termijn goed werkt. Het is belangrijk om dit proces niet te verwaarlozen, want opgehoopt vuil en kalkaanslag kunnen leiden tot problemen zoals lekken, verstoppingen en storingen, die duur kunnen zijn in termen van reparaties en onnodige energiekosten. Bovendien kan de reiniging de energiezuinigheid van uw verwarmingssysteem verbeteren, waardoor uw energieverbruik daalt en u geld bespaart op uw energiefactuur.

Wanneer u een vakman van Ajusto kiest voor de reiniging van uw verwarmingsinstallatie, kunt u er zeker van zijn dat u een vakman krijgt die bewezen ervaring heeft en gekwalificeerd is om dit soort werk uit te voeren. Ten slotte is het belangrijk om uw verwarmingssysteem te onderhouden door uw ketel regelmatig te laten reinigen. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem efficiënt werkt en voorkomt mogelijke problemen op lange termijn. Vergeet dus niet een reiniging van uw verwarmingssysteem te plannen om de prestaties ervan te verbeteren en geld te besparen op uw energiefactuur.

Reiniging is een belangrijke stap in het onderhoud van uw verwarmingssysteem. U kunt er namelijk slib en andere ophopingen in uw vloerverwarming, ketel en leidingen mee verwijderen en voorkomen dat ze uw watersysteem aantasten. Als u merkt dat de prestaties van uw verwarmingssysteem afnemen, is het misschien tijd om een loodgieter-verwarmingsmonteur te bellen en het systeem te laten reinigingen en leeg lopen. Reiniging kan ook nodig zijn bij het vervangen van een ketel of bij terugkerende problemen met lekkende kranen. Aarzel niet om een professional in te schakelen om de afzettingen te verwijderen en uw verwarmingssysteem te herstellen.

reiniging professionnal

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Reiniging van de leidingen

Ik heb onlangs een beroep gedaan op Ajusto om mijn verwarmingssysteem te reinigen en ik ben zeer tevreden met het resultaat. De prestaties van mijn systeem zijn verbeterd en ik heb een aanzienlijke verlaging van mijn energierekening gemerkt. Ik beveel Ajusto ten zeerste aan vanwege hun professionaliteit en efficiëntie.

Peter

Lubbeek

Reiniging van de leidingen

De technicus van Ajusto heeft uitstekend werk geleverd bij het reinigen van mijn verwarmingsinstallatie. Hun team was snel, efficiënt en zeer professioneel, ook al was het vrij duur. Ik ben zeer tevreden over hun service en beveel hen zonder aarzeling aan.

Olivier

Grimbergen

Reiniging van de leidingen

De reiniging van Ajusto heeft de prestaties van mijn verwarmingssysteem sterk verbeterd. De leidingen stromen beter en ik kan nu genieten van constante warmte in mijn hele huis. Ik ben zeer dankbaar voor hun dienst.

Stefaan

Willebroek

Reiniging van de leidingen

Ik was onder de indruk van de kwaliteit van de reinigingsdienst van Ajusto. Hun team was bekwaam en werkte snel om het slib in mijn verwarmingsbuizen te verwijderen. Ik beveel Ajusto zeker aan vanwege hun expertise en inzet voor klanttevredenheid.

Sylvie

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.