Ajusto

Omschakeling naar rijk gas

Sinds 2017 is België bezig met de omschakeling naar rijk gas. Het doel hierbij is het gebruik van arm gas of L-gas tegen 2024 stop te zetten. Deze wijziging kan op u van invloed zijn. Om er zeker van te zijn dat uw gastoestellen rijk gas kunnen ontvangen, is het belangrijk dat u ze laat controleren. Zijn ze niet compatibel? Dan zult u ze moeten laten aanpassen of vervangen.
rijk gas

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

omschakeling naar rijk gas

Hoeveel kost het om de compatibiliteit met rijk gas te laten controleren?

€ 89 (btw 6%*).

Onze gekwalificeerde loodgieter-chauffagisten controleren uw toestellen en adviseren u als er onderdelen vervangen moeten worden voor de omschakeling naar rijk gas.

De eindfactuur geldt als attest, maar u mag uw verwarmingsinstallateur altijd vragen om u een specifiek document te bezorgen waarop hij bevestigt dat uw toestellen compatibel zijn met rijk gas.

Bekijk hier of uw regio getroffen is door deze omschakeling.

*Als uw huis jonger is dan 10 jaar, geldt er een btw-tarief van 21%.

Rijk gas: over welke toestellen gaat het?

De toestellen die in een huishouden meestal op gas werken zijn verwarmingsketels, fornuizen en kookplaten, kachels en sierhaarden, warmwatertoestellen en convectoren.

Let er ook op dat apparaten die in het buitenland zijn aangekocht of dateren van vóór 1978 over het algemeen niet compatibel zijn met rijk gas.

Als u een voertuig bezit dat op LPG of CNG rijdt, of als u toestellen hebt die op flessengas (butaan of propaan) werken, heeft deze omschakeling daar geen invloed op.

Huurder of eigenaar, wie betaalt?

Als eigenaar draagt u alle kosten die verband houden met de controle rijk gas, de eventuele aanpassingen en de vervanging van de onderdelen of het volledige toestel als het niet compatibel blijkt met rijk gas.

Als huurder draagt u deze kosten alleen als u eigenaar bent van het toestel.

rijk gas controle
rijk gas compatibiliteit

Rijk gas + ketelonderhoud

Profiteer van het onderhoud van uw gasketel (€ 169€) door een Ajusto Pro om na te gaan of uw toestellen compatibel zijn met rijk gas.

Brussel

Gasketels moeten in Brussel om de 2 jaar onderhouden worden.

Wallonië

In Wallonië wordt het onderhoud om de 2 jaar uitgevoerd als uw gasketel een vermogen heeft van meer dan 100kW. Anders gebeurt het om de 3 jaar.

Vlaanderen

In Vlaanderen vindt het onderhoud om de 2 jaar plaats voor een gasketel van 20kW of meer.

Door een afspraak te maken bij Ajusto bent u er zeker van dat u een gekwalificeerde vakman krijgt op de dag en het tijdstip die u het beste uitkomen. Moet uw toilet worden ontstopt? Heeft u een lek? Wilt u een radiator laten installeren of uw ketel laten onderhouden of rijk gas controleren? U kunt rekenen op onze loodgieters en verwarmingsspecialisten voor alle soorten werkzaamheden.

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Rijk gas controle

Zeer beleefde en vriendelijke verwarmingsmonteur. Hij heeft gecontroleerd of mijn ketel compatibel was met rijk gas. Helaas moet ik een onderdeel vervangen, maar ik kreeg meteen een eerlijke offerte voor de vervanging. Geweldige service.

Kenny

Deinze

Rijk gas controle

Alles verliep goed en professioneel. Zeer aangenaam contact en correcte prijs. De verwarmingsmonteur, Oualid, is erg aardig.

Kevin

Groot-Bijgaarden

Rijk gas controle

Ik profiteerde van mijn ketelonderhoud om te laten controleren of mijn ketel compatibel is met rijk gas. Het onderhoud en de controle verliepen goed, ik ben weer een tijdje goed!

Hilde

Genk

Rijk gas controle

Ik belde Ajusto om te vragen of mijn ketel compatibel was met rijk gas. De verwarmingsmonteur was erg aardig en de controle was snel gedaan.

Idriss

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.