Ajusto

CV ketel installatie

De verwarmingsketel vormt het hart van elk centraal verwarmingssysteem en is in de meeste huishoudens in België aanwezig. Tegenwoordig zien we dat heel wat mensen van een cv ketel op mazout overstappen op een cv ketel op gas. Maar een CV ketel installatie is geen sinecure. In de meeste gevallen neemt het een dag in beslag. Zijn er meer werken nodig die samenhangen met uw cv-ketel, zoals het vervangen van uw radiatoren, dan neemt de klus meer tijd in beslag. Wilt u ook uw huis efficiënter verwarmen? Of besparen op uw energiekosten? Onze chauffagisten weten precies welke CV ketel installatie bij welk type huis en bewoners past.
cv ketel installatie

Wij werken onder andere met de volgende ketels

Viessmann
Vaillant
Bulex
Buderus
Junkers
De Dietrich
ACV
Atag
Chaffoteaux
Remeha
Bosch
Chappee

Staat het merk van uw boiler hierboven niet vermeld? Maak u geen zorgen, er is een goede kans dat onze Pro u kan helpen.

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

cv ketel installatie chauffagist

CV ketel installatie

Wilt u ook uw huis efficiënter verwarmen? Of besparen op uw energiekosten? Onze chauffagisten weten precies welk centraal verwarmingssysteem bij welk type huis en bewoners past.

Doe een beroep op Ajusto voor een cv ketel installatie. Wij optimaliseren uw verwarmingssysteem zodat uw boiler uw water steeds op de juiste temperatuur opwarmt en ook uw radiatoren de gewenste warmte afgeven.

Certificaten en vergunningen

Onze lokale chauffagisten beschikken over alle nodige certificaten en vergunningen (L, G1, G2). Ze zijn erkend door het Brussels, Waals of Vlaams Gewest voor cv ketel installatie.

Of u nu een ketel heeft van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Radson of ACV, geen enkel toestel heeft geheimen voor onze chauffagisten

Laat uw verwarmingsketel onderhouden om zorgen te vermijden

Een periodieke controle van uw ketel is verplicht in België. U kan er dus niet aan onderuit, al hoeft dat niet zo erg te zijn. Er hangen namelijk heel wat voordelen aan zo’n regelmatige onderhoudsbeurt.

Ten eerste loopt een verwarmingsketel die slecht of niet onderhouden is een groter risico op storingen en defecten. En die komen natuurlijk altijd op het slechtste moment. Het gevolg is een kostenplaatje dat veel hoger uitkomt dan wat een periodiek onderhoud u zou hebben gekost. In het ergste geval loopt u bovendien het risico op een ongeval met dramatische gevolgen, zoals CO-vergiftiging. Ten tweede bespaart een goed onderhouden ketel u heel wat geld. Hij verbruikt namelijk een pak minder energie. En ook het milieu zal u dankbaar zijn. Ook uw schoorsteen laten vegen is bij wet verplicht. Zo hoeft u niet te investeren in een cv ketel installatie.

cv ketel installatie en onderhoud
vloerverwarming en cv ketel installatie

Vloerverwarming installatie

Vloerverwarming is een van de meest gekozen verwarmingsmethodes om een bestaande woning of nieuwbouwwoning op temperatuur te houden. U bespaart energie, het systeem zorgt voor een betere luchtkwaliteit en uw wooncomfort neemt aanzienlijk toe.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. In dat geval heeft u geen extra verwarming via radiatoren of een kachel nodig. Koppel de verwarming ook nog eens aan een slimme thermostaat en u bent meteen vertrokken. Als u kiest voor de vloerverwarming als bijverwarming, dan gebruikt u de vloerverwarming naast andere bronnen voor verwarming, zoals radiatoren of een kachel.

Bij de installatie van uw vloerverwarming zijn er heel wat dingen waar u rekening mee moet houden. Het aanleggen van een vloerverwarming in uw woning is dan ook een klus die u het best overlaat aan een ervaren Ajusto-chauffagist. Wij helpen u graag!

Gekwalificeerde loodgieters-chauffagisten

Ongeacht het systeem waarmee u uw huis verwarmt (gasketel, mazoutketel, pelletkachel, warmtepomp, condensatieketel), zorg ervoor dat u uw jaarlijkse onderhoud steeds door een gekwalificeerde specialist laat uitvoeren. Zo hoeft u er zich geen zorgen om te maken dat u plots zonder verwarming komt te zitten of dat een van uw radiatoren of boilers het plots laat afweten, zodat u zonder warm water zit en deze moet laten herstellen. Of erger nog, moeten investeren in een nieuwe cv ketel installatie.

cv ketel installatie door gekwalificeerde specialist
cv ketel installatie en radiator plaatsen

Radiator plaatsen

Als u een radiator gaat plaatsen, speelt het type een belangrijke rol. Gaat u een oud model vervangen door een nieuwe radiator? Of moeten bij het plaatsen van uw radiator ook alle leidingen vervangen en/of verplaatst worden? Het is handig om hier een specialist voor in te schakelen, zeker als u meerdere radiatoren wil plaatsen of een nieuwe cv ketel installatie.

Wanneer u een nieuwe radiator wil plaatsen, kunt u onder meer voor de volgende werken op onze chauffagisten rekenen: uw verwarmingsinstallatie laten leeglopen, oude radiator(en) verwijderen, nieuwe radiator(en) plaatsen, uw radiatoren aansluiten vanaf bestaande aansluitpunten, uw cv-ketel opnieuw vullen, de geplaatste radiator ontluchten en testen, en controleren op lekken.

We raden u aan om uw radiator door een specialist te laten plaatsen evenals een nieuwe cv ketel installatie. Dan weet u zeker dat het weer goed warm wordt in huis. Maak een afspraak met een van onze chauffagisten.

Plaatsen thermostatische radiatorkraan

Met een radiatorkraan kunt u de temperatuur in verschillende kamers los van elkaar regelen. Zeker als u een thermostaatkraan heeft, die op dit moment de meest gebruikte vorm van een radiatorkraan is, is dit kinderspel. In principe is het vervangen van de radiatorknop een klus die u zelf kunt uitvoeren met een goed stappenplan in de hand. Vindt u het toch net iets te ingewikkeld of schakelt u hier liever een specialist voor uw radiatorkraan of een cv ketel installatie? Dan bent u bij ons in goede handen.

Vergeet niet om uw radiatoren te ontluchten

Uw radiator ontluchten, is iets wat u het beste elk jaar doet. Dit zorgt er namelijk voor dat uw radiatoren sneller en beter warm worden. En dat bespaart natuurlijk heel wat energie op termijn. U voorkomt ook dat uw verwarmingsinstallatie gaat tikken of andere vreemde geluiden maakt doordat er lucht in uw leidingen zit. Het ontluchten van de leidingen en radiatoren is niet heel erg moeilijk. Volg de stappen in onze blog en dan komt het vast en zeker goed.

cv ketel installatie en radiatorkraan

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

CV ketel installatie

Mijn nieuwe ketel is nog niet helemaal geïnstalleerd, maar tot nu toe gaat alles goed. De prijs is goed en professioneel. Ajusto, dat zijn sympathieke mensen.

Kenny

Deinze

Tado-radiatorknoppen

Ik heb eerlijk gezegd niets te zeggen. Ik zat een beetje met de handen in het haar met mijn Tado-radiatorknoppen en de verwarmingsmonteur die Ajusto heeft gestuurd, heeft heel zorgvuldig en professioneel alle noodzakelijke kleine aanpassingenaangebracht. Hij ging heel doeltreffend te werk, want mijn zes slimme knoppen waren in minder dan een uur aangesloten en verbonden met het net. Hartelijk dank voor jullie hulp, ik reken zeker op jullie diensten zodra er een probleem is. 100% tevreden!

Kevin

Groot-Bijgaarden

CV ketel installatie

Hallo, de ketel werd snel en doeltreffend geïnstalleerd. Goed advies van de verwarmingsmonteurs. Dank aan jullie beiden.

Hilde

Genk

Nest thermostaat

Deze verwarmingsmonteur is een echte pro! Hij is erin geslaagd mijn Nest Thermostat op mijn oude Buderus-mazoutketel te installeren. Netjes, punctueel, voorzichtig en erg aardig. Een perfecte digitale ervaring van begin tot eind. Ik beveel het ten zeerste aan! Dank u, Ajusto.

Idriss

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.