Ajusto

Ketel onderhoud

U kunt zelf veel doen om ervoor te zorgen dat uw ketel in topconditie blijft. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijkse ketel onderhoud, die u het beste toevertrouwt aan specialisten. Wist u trouwens dat uw ketel veilig blijft en energiezuiniger is wanneer u deze periodiek laat onderhouden door een expert? Daarnaast voorkomt het eventuele storingen en heeft uw verwarmingsketel een langere levensduur.
ketel onderhoud

Wij werken onder andere met de volgende ketels

Viessmann
Vaillant
Bulex
Buderus
Junkers
De Dietrich
ACV
Atag
Chaffoteaux
Remeha
Bosch
Chappee

Staat het merk van uw boiler hierboven niet vermeld? Maak u geen zorgen, er is een goede kans dat onze Pro u kan helpen.

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

ketel onderhoud gas

Ketel onderhoud gas

€ 169,00 onderhoud en periodieke controle inbegrepen.*

U bent niet verplicht om elk jaar een ketel onderhoud te laten plegen. U bent daarentegen wel verplicht om een periodieke controle of nazicht verwarming uit te laten voeren op uw verwarmingsketel. Bij een cv-ketel op gas bent u in Brussel en Vlaanderen verplicht om elke twee jaar een ketel onderhound te laten uitvoeren. In Wallonië moet dat om de drie jaar.

Onze chauffagisten beschikken over alle noodzakelijke kwalificaties om het ketel onderhoud en de periodieke controle (nazicht verwarming) van uw gasketel te voeren. Na de ketel onderhoud geeft onze chauffagist u een officieel bewijs dat aantoont dat u de keuring heeft laten uitvoeren. Zo voorkomt u dat u bij een schadegeval problemen met uw verzekering ondervindt.

Of u nu een ketel heeft van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Ranson of ACV, geen enkel toestel heeft geheimen voor onze chauffagisten.

Tarief voor ketel onderhoud en periodieke controle:

Voor een ketel onderhoud gas betaalt u 169,00€*. Deze prijs is exclusief onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Periodieke controle is inbegrepen.

Wat onze chauffagist onder andere voor u doet:

  • Reinigen van de ketel

  • Controleren van uw schoorsteen en de trek hiervan (uw schoorsteen wordt daarentegen niet geveegd)

  • Controleren van de druk

Een ketel onderhoud met controle duurt ongeveer 1u tot 1u30, afhankelijk van de staat van uw verwarmingsketel. Een ketel onderhoud is geen reparatie. Uw ketel moet dus in goede staat van werking en toegankelijk zijn.

*Op alle woningen jonger dan 10 jaar is er een btw-tarief van 21 % van toepassing.

Een goed ketel onderhoud voorkomt heel wat hoofdzorgen

Ongeacht het systeem waarmee u uw huis verwarmt (gasketel, mazoutketel, pelletkachel, warmtepomp, condensatieketel), zorg ervoor dat u uw jaarlijkse ketel onderhoud steeds door een gekwalificeerde specialist laat uitvoeren. Deze specialist controleert uw volledige installatie en voert ook de nodige onderhoudswerken uit. Het is namelijk belangrijk dat uw radiatoren, pelletkachel, boiler en andere toestellen uw ruimtes en water steeds kunnen opwarmen op de gewenste temperatuur. En ook uw schoorsteen baat bij een regelmatige veegbeurt.

Met een slecht ketel onderhoud loopt u het risico vroeg of laat zonder verwarming te vallen. En dan kan het duur uitvallen om uw verwarmingsketel te laten herstellen. Als het toestel te oud of te beschadigd is en niet langer het energierendement oplevert waarop u had gehoopt, kan u ook aangeraden worden uw ketel te laten vervangen. Maar ook in dat geval kunt u rekenen op Ajusto.

ketel onderhoud periodieke controle
ketel onderhoud mazout

Ketel onderhoud mazout

€ 219,00 onderhoud en periodieke controle inbegrepen.*

Tarief voor ketel onderhoud en periodieke controle:

Voor een ketel onderhoud mazout betaalt u € 219,00€*. Deze prijs is exclusief onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Periodieke controle (nazicht verwarming) is inbegrepen.

Wat onze chauffagist onder andere voor u doet:

  • Het reinigen van de ketel

  • Onze specialist controleren en stellen de brander af

  • Controle van uw schoorsteen en de trek hiervan (maar niet de schoorsteen vegen)

  • Het eventueel vervangen van de sproeier

Een ketel onderhoud met periodieke controle duurt ongeveer 1u30 tot 2u00, afhankelijk van de staat van uw verwarmingsketel. Een ketel onderhoud is geen reparatie. Uw ketel moet dus in goede staat en toegankelijk zijn.

*Op alle woningen jonger dan 10 jaar is er een btw-tarief van 21 % van toepassing.

Ketel onderhoud : jaarlijkse verplichting

We beseffen het vaak niet, maar we vertrouwen er onbewust op dat onze mazoutketel het altijd doet. Maar dat is natuurlijk enkel mogelijk als uw verwarmingsketel goed wordt onderhouden. U doet er dus goed aan om elk jaar een gekwalificeerde chauffagist in huis te halen. Hij kijkt uw ketel dan grondig na en voert eventueel de nodige reparaties uit. Zo voorkomt u onverwachte storingen. Alles werkt veilig en u bent altijd verzekerd van een aangename temperatuur in huis.

Met een mazoutketel bent u trouwens verplicht om elk jaar een ketel onderhoud met controle te laten uitvoeren. Onze chauffagisten beschikken over alle noodzakelijke kwalificaties om het ketel onderhoud en de periodieke controle (nazicht verwarming) van uw cv-ketel uit te voeren. Na de controle geeft onze chauffagist u een officieel bewijs dat aantoont dat u de keuring heeft laten uitvoeren. Zo voorkomt u dat u bij een schadegeval problemen met uw verzekering ondervindt.

Of u nu een ketel heeft van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Ranson of ACV, geen enkel toestel heeft geheimen voor onze chauffagisten.

ketel onderhoud verplichting
ketel onderhoud chauffagist

Onderhoud waterverwarmer en elektrische verwarming

€ 169,00 onderhoud en periodieke controle inbegrepen.

Tarief voor onderhoud en periodieke controle

Voor een waterverwarmer of elektrische verwarming betaalt u € 169,00*. Deze prijs is exclusief onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Periodieke controle (nazicht verwarming) is inbegrepen.

Wat onze chauffagist onder andere voor u doet:

  • Het reinigen van de ketel

  • Onze specialist controleren en stellen de brander af

  • Controle van uw schoorsteen en de trek hiervan (maar niet de schoorsteen vegen)

Een controle met onderhoud duurt ongeveer 1u00 tot 1u30, afhankelijk van de staat van uw verwarmingsketel. Een onderhoud is geen reparatie. Uw ketel moet dus in goede staat en toegankelijk zijn.

*Op alle woningen jonger dan 10 jaar is er een btw-tarief van 21 % van toepassing.

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

CV-ketel onderhoud

Zeer eerlijke en vaste prijzen. Technicus komt op tijd en werkt snel. Het onderhoud en de periodieke controle van mijn ketel is goed gedaan, in tegenstelling tot bij andere verwarmingsmonteurs. Ik kom zeker terug.

Peter

Lubbeek

CV-ketel onderhoud

Het werk was goed gedaan. De verwarmingsmonteur gaf me uitleg. Jammer genoeg voldeed mijn ketel niet meer aan de normen. Misschien zal ik Ajusto contacteren voor mijn nieuwe ketel.

Olivier

Grimbergen

CV-ketel onderhoud

Ik raad al mijn vrienden aan om hun ketel door Ajusto te laten onderhouden. Zeer goede verwarmingsmonteur. Met vriendelijke groeten.

Stefaan

Willebroek

CV-ketel onderhoud

Heel goed en snel gedaan. De Pro is een echte specialist. Aantrekkelijke en redelijke prijs. Mijn oude Vaillant kan weer 10 jaar mee. Super blij met de service!!!

Sylvie

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.