Ajusto

Ketelonderhoud

U kunt zelf veel doen om ervoor te zorgen dat uw ketel in topconditie blijft. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijks ketelonderhoud, dat u het beste toevertrouwt aan specialisten. Wist u trouwens dat uw ketel veiliger en energiezuiniger is wanneer u hem periodiek laat onderhouden door een specialist? Bovendien gaat uw ketel langer mee en zijn er minder storingen.
ketelonderhoud

Wij werken onder andere met de volgende ketels

Viessmann
Vaillant
Bulex
Buderus
Junkers
De Dietrich
ACV
Atag
Chaffoteaux
Remeha
Bosch
Chappee

Staat het merk van uw boiler hierboven niet vermeld? Maak u geen zorgen, er is een grote kans dat onze Pro u kan helpen.

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

ketelonderhoud gas

Onderhoud gasketel

€ 169,00 onderhoud en periodieke controle inbegrepen.*

U hoeft uw ketel niet elk jaar te laten onderhouden. Als u in Brussel of Vlaanderen woont, moet u uw verwarmingsketel om de twee jaar laten onderhouden, in Wallonië is dat pas om de drie jaar.

Onze chauffagisten beschikken over alle noodzakelijke kwalificaties om het ketelonderhoud en de periodieke controle van uw gasketel uit te voeren. Na het onderhoud geeft onze chauffagist u een officieel bewijs dat aantoont dat uw systeem gekeurd is. Zo voorkomt u dat u bij een schadegeval problemen met uw verzekering ondervindt.

Of u nu een ketel heeft van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Ranson of ACV, geen enkel toestel heeft geheimen voor onze chauffagisten.

Tarief voor ketelonderhoud en periodieke controle

Voor het onderhoud van uw gasketel betaalt u 169,00€*. Deze prijs is exclusief onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Periodieke controle is inbegrepen.

Wat onze chauffagist onder andere voor u doet:

 • Reinigen van de ketel

 • Controleren van uw schoorsteen en de luchtafvoer (uw schoorsteen wordt daarentegen niet geveegd)

 • Controleren van de druk

Een ketelonderhoud met controle duurt ongeveer 1u tot 1u30, afhankelijk van de staat van uw verwarmingsketel. Een ketelonderhoud is geen reparatie. Uw ketel moet dus in goede staat van werking en toegankelijk zijn.

*Op alle woningen jonger dan 10 jaar is er een btw-tarief van 21 % van toepassing.

Een goed ketelonderhoud voorkomt heel wat hoofdzorgen

Ongeacht het systeem waarmee u uw woning verwarmt (gasketel, mazoutketel, pelletkachel, warmtepomp, condensatieketel), zorg ervoor dat u uw jaarlijkse ketelonderhoud steeds door een gekwalificeerde specialist laat uitvoeren. Deze specialist controleert uw volledige installatie en voert ook de nodige onderhoudswerken uit. Het is namelijk belangrijk dat uw radiatoren, pelletkachel, boiler en andere toestellen uw ruimtes en water steeds kunnen opwarmen op de gewenste temperatuur. En ook uw schoorsteen baat bij een regelmatige veegbeurt.

Met een slecht ketelonderhoud loopt u het risico vroeg of laat zonder verwarming te vallen. En dan kan het duur uitvallen om uw verwarmingsketel te laten herstellen. Als het toestel te oud of te beschadigd is en niet langer het energierendement oplevert waarop u had gehoopt, kan u ook aangeraden worden uw ketel te laten vervangen. Maar ook in dat geval kunt u rekenen op Ajusto.

ketelonderhoud periodieke controle
ketelonderhoud mazout

Onderhoud mazoutketel

€ 219,00 onderhoud en periodieke controle inbegrepen.*

Tarief voor ketelonderhoud en periodieke controle

Voor het onderhoud van uw mazout betaalt u € 219,00€*. Deze prijs is exclusief onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Periodieke controle (nazicht verwarming) is inbegrepen.

Wat onze chauffagist onder andere voor u doet:

 • Reinigen van de ketel

 • Controleren en afstellen van de brander

 • Controleren van uw schoorsteen en de luchtafvoer (maar niet de schoorsteen vegen)

 • Eventueel vervangen van de verstuiver

Een ketelonderhoud met controle duurt ongeveer 1u tot 1u30, afhankelijk van de staat van uw verwarmingsketel. Een ketelonderhoud is geen reparatie. Uw ketel moet dus in goede staat van werking en toegankelijk zijn.

*Op alle woningen jonger dan 10 jaar is er een btw-tarief van 21 % van toepassing.

Ketelonderhoud : jaarlijkse verplichting

We beseffen het vaak niet, maar we vertrouwen er onbewust op dat onze mazoutketel het altijd doet. Maar dat is natuurlijk enkel mogelijk als uw verwarmingsketel goed wordt onderhouden. U doet er dus goed aan om elk jaar een gekwalificeerde chauffagist in huis te halen. Hij kijkt uw ketel dan grondig na en voert eventueel de nodige reparaties uit. Zo voorkomt u onverwachte storingen. Alles werkt veilig en u bent altijd verzekerd van een aangename temperatuur in huis.

Met een mazoutketel bent u trouwens verplicht om elk jaar een ketelonderhoud met controle te laten uitvoeren. Onze chauffagisten beschikken over alle noodzakelijke kwalificaties om het ketelonderhoud en de periodieke controle van uw cv-ketel uit te voeren. Onze chauffagisten beschikken over alle noodzakelijke kwalificaties om het ketel onderhoud en de periodieke controle (nazicht verwarming) van uw cv-ketel uit te voeren. Na de controle geeft onze chauffagist u een officieel bewijs dat aantoont dat u de keuring heeft laten uitvoeren. Zo voorkomt u dat u bij een schadegeval problemen met uw verzekering ondervindt.

Of u nu een ketel heeft van Vaillant, Viessmann, Buderus, Chappee, Bulex, Dietrich, Ranson of ACV, geen enkel toestel heeft geheimen voor onze chauffagisten.

ketelonderhoud verplichting
ketelonderhoud chauffagist

Onderhoud boiler en elektrische verwarming

Prijzen vanaf € 169 *

Om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem goed werkt en lang meegaat, is het belangrijk om uw boiler en elektrische installaties regelmatig te laten onderhouden.

Onderhoud van een boiler

Het onderhoud van de boiler wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is belangrijk, want een goed onderhoud zorgt ervoor dat uw installatie beter werkt, langer meegaat en minder storingen vertoont. Tijdens een onderhoud wordt uw boiler gewoonlijk vanbinnen schoongemaakt. De afdichtingen worden gecontroleerd en ook de druk wordt juist afgesteld.

Regelmatig onderhoud heeft trouwens ook een positieve impact op de energie-efficiëntie van uw boiler. Een boiler in goede staat verbruikt namelijk minder en dat merkt u op uw energiefactuur.

Onderhoud van een elektrische verwarming

Ook uw elektrische verwarming laat u het beste regelmatig onderhouden. Stof en vuil kunnen zich namelijk ophopen en uw verwarming minder efficiënt maken. Met een regelmatige schoonmaakbeurt kunt u de energieprestaties optimaal houden.

Tijdens het onderhoud worden ook de draden en elektrische aansluitingen gecontroleerd. Dat is positief, want een goed onderhouden elektrisch verwarmingssysteem levert niet alleen constante warmte, maar zal ook minder snel in panne vallen. De elektrische aansluitingen zullen minder snel kapot gaan, waardoor het risico op brand kleiner wordt.

*Op alle woningen jonger dan 10 jaar is er een btw-tarief van 21 % van toepassing.

Welk verwarmingssysteem kiezen?

Het liefste kiest u een verwarmingssysteem dat optimaal werkt en zuinig is. U heeft daarbij meerdere keuzes, afhankelijk van het soort ketel dat u wenst en de brandstof die u wilt gebruiken:

 • Wandketel

 • Vloerketel

 • Gasketel

 • Mazoutketel

 • Condensatieketel

 • Pelletketel

Interessante alternatieven zijn vloerverwarming en warmtepompen. Voor uw warmwaterverbruik kunt u dan weer kijken voor een efficiënte boiler of warmwaterreservoir.

Maar niet alleen het toestel dat u kiest, heeft een invloed op de prestaties. Ook de installatie is belangrijk. Laat u daarom altijd bijstaan door een gekwalificeerde installateur die u kan helpen bij de installatie, het onderhoud en eventuele herstelwerken.

ketelonderhoud verwarmingsketel

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Ketelonderhoud

Zeer eerlijke en vaste prijzen. Technicus komt op tijd en werkt snel. Het onderhoud en de periodieke controle van mijn ketel is goed gedaan, in tegenstelling tot bij andere verwarmingsmonteurs. Ik kom zeker terug.

Peter

Lubbeek

Ketelonderhoud

Het werk was goed gedaan. De verwarmingsmonteur gaf me uitleg. Jammer genoeg voldeed mijn ketel niet meer aan de normen. Misschien zal ik Ajusto contacteren voor mijn nieuwe ketel.

Olivier

Grimbergen

Ketelonderhoud

Ik raad al mijn vrienden aan om hun ketel door Ajusto te laten onderhouden. Zeer goede verwarmingsmonteur. Met vriendelijke groeten.

Stefaan

Willebroek

Ketelonderhoud

Heel goed en snel gedaan. De Pro is een echte specialist. Aantrekkelijke en redelijke prijs. Mijn oude Vaillant kan weer 10 jaar mee. Super blij met de service!!!

Sylvie

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.