AjustoAjusto logo

Schoorsteenvegen

Het vegen van de schoorsteen is een wettelijke verplichting waar u niet aan onderuit kan. Net zoals u uw ketel moet onderhouden, moet u ook regelmatig uw schoorsteen laten vegen. En ook als u een woning huurt, komt deze verplichting op uw schouders terecht.
schoorsteenvegen

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

schoorsteen

Tarieven voor schoorsteenvegen

  • € 129* per schoorsteen dat van onderaf moet worden geveegd. Als de schoorsteen van bovenaf moet worden geveegd, wordt een specifieke offerte gemaakt.

  • € 80* per extra schoorsteen.

  • € 329* als u het onderhoud van uw mazoutketel (normaal € 219) combineert met het vegen van de schoorsteen.

* Voor een woning jonger dan 10 jaar geldt een btw-tarief van 21%.

Onze specialist reinigt het volgende:

  • Mazoutketel

  • Houtvuur

  • Pelletkachel

Inbegrepen:

  • Gebruik van professionele apparatuur voor schoorsteenvegen

  • Bescherming van uw woning om schade door vallend vuil te vermijden

  • Attest dat uw schoorsteen geveegd is

Houd er rekening mee dat de schoorsteen toegankelijk moet zijn.

Indien er werken nodig blijken om het probleem op te lossen, zal onze specialist hier een specifieke gratis offerte voor opstellen.

Wanneer, waarom en hoe?

Wanneer?

Er bestaat niet zoiets als een ideale periode voor het vegen van de schoorsteen, maar als u niet te lang wil wachten, maakt u beter een afspraak bij het begin van de zomer dan in de herfst! Welke periode u ook kiest, u bent steeds verplicht hem minstens eenmaal per jaar te laten vegen.

Waarom?

Niet alleen is het verplicht uw schoorsteen jaarlijks te onderhouden, maar verkleint u zo ook het risico op een CO-vergiftiging en schoorsteenbrand.

Bovendien gaat u luchtvervuiling tegen. Een schone schoorsteen stoot namelijk een pak minder schadelijke stoffen uit. Ten slotte verspilt u minder energie, want roet, teer en as jagen het brandstofverbruik onvermijdelijk de hoogte in. De ideale manier dus om geld te besparen!

Als er trouwens schade ontstaat aan uw woning en blijkt dat uw schoorsteen niet correct onderhouden is, kan uw verzekeringsmaatschappij beslissen om de schade niet te vergoeden.

Hetzelfde geldt voor een houtvuur en pelletkachel: een stuk hout dat brandt of pellets geeft heel wat rook af en als uw schoorsteenkanalen slecht onderhouden zijn, kan er schoorsteenbrand ontstaan.

Hoe?

Een gekwalificeerde vakman gaat met een schoorsteenveegborstel – de fameuze metalen staaf met een ronde borstel erop – op en neer in de schacht van uw schoorsteen om hem te reinigen en het roet, de teer en de eventuele aanslag te verwijderen.

schoorsteenveger
schoorsteen vegen

Waarom Ajusto?

De Ajusto-specialist springt niet even snel binnen voor een ‘oppervlakkige schrobbeurt’, maar ziet erop toe dat uw schoorsteen grondig van boven naar onder wordt gereinigd. Hij gebruikt hierbij de juiste apparatuur en stelt alles in het werk om uw meubelen zo goed mogelijk te beschermen. Schoorsteenvegen is namelijk een zeer vuile operatie … De tijd die de specialist nodig heeft, hangt af van uw schoorsteen.

Wist u trouwens dat onze schoorsteenvegers gekwalificeerde loodgieters-chauffagisten zijn? Naast schoorsteenvegen, kunnen ze u ook helpen bij het onderhoud van uw gasketel, het onderhoud van uw mazoutketel, de herstelling van uw verwarmingsketel of houtvuur en de installatie van een nieuwe verwarmingsketel.

Attest

Na het vegen, ontvangt u uw factuur per e-mail. Verlies hem zeker niet! Dit is namelijk het bewijs dat u aan uw wettelijke verplichtingen voldoet. Zeker bij brand is dit een belangrijk document. In dit geval zal uw verzekeringsmaatschappij namelijk vragen om uw factuur of attest te overhandigen. Doet u dat niet, dan dekt de verzekering niet alle kosten!

Sommige verzekeringsmaatschappijen belonen hun klanten zelfs met een korting op hun verzekering als ze hun schoorsteen regelmatig laten onderhouden.

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Schoorsteenvegen

Onberispelijke verwarmingsmonteur: beleefd, nauwkeurig en maakt alles schoon na het vegen. Niets om over te klagen! Zeker aan te bevelen! Dank u, Ajusto.

Bart

Zellik

Schoorsteenvegen

Alles verliep goed en professioneel. Zeer aangenaam contact en correcte prijs. De verwarmingsmonteur, Oualid, is erg aardig.

Karin

Zele

Schoorsteenvegen

Mijn schoorsteen is perfect geveegd. Geen spoor meer van roet. Dank u voor uw service!

Chris

Leuven

Schoorsteenvegen

De schoorsteenveger was stipt op tijd, toonde dat hij de coronamaatregelen naleefde en deed zijn werk goed. Ik beveel en aan.

Koen

Brugge

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.