Ajusto

Installatie van een radiator en thermostaatkraan

Wilt u een radiator installeren of thermostaatkranen vervangen? Onze professionals helpen u om uw woning efficiënt te verwarmen.
installatie radiator

Wat kan onze chauffagist voor u installeren?


professionele installatie van een radiator

Radiator plaatsen

Radiator plaatsen

Als u een radiator gaat plaatsen, speelt het type een belangrijke rol. Gaat u een oud model vervangen door een nieuwe radiator? Of moeten bij het plaatsen van uw radiator ook alle leidingen vervangen en/of verplaatst worden? Het is handig om hier een specialist voor in te schakelen, zeker als u meerdere radiatoren wil plaatsen of een nieuwe cv-ketel wilt installeren.

Wanneer u een nieuwe radiator wilt plaatsen, kunt u onder meer voor de volgende werken op onze chauffagisten rekenen: uw verwarmingsinstallatie laten leeglopen, oude radiator(en) verwijderen, nieuwe radiator(en) plaatsen, uw radiatoren aansluiten op bestaande aansluitpunten, uw cv-ketel opnieuw vullen, uw radiator ontluchten en testen, en controleren op lekken.

We raden u aan om uw radiator en cv-ketel door een specialist te laten plaatsen. Zo bent u zeker dat het weer goed warm wordt in huis. Maak een afspraak met een van onze chauffagisten.

Om de beste radiator voor uw woning te kiezen, is het belangrijk rekening te houden met de grootte en isolatie van uw ruimtes en de warmteverliezen. Een verwarmingstechnicus kan u adviseren over de meest geschikte radiator voor uw situatie en u helpen een energiezuinig en efficiënt model te installeren. Wandradiatoren zijn een interessante optie voor kleine ruimtes, terwijl elektrische radiatoren in sommige situaties een aanvullende oplossing kunnen zijn.

Aarzel niet om een verwarmingstechnicus te raadplegen om u te begeleiden bij alle stappen en uw centrale verwarmingssysteem te optimaliseren.

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

Plaatsen thermostatische radiatorkraan

Met een radiatorkraan kunt u de temperatuur in verschillende kamers los van elkaar regelen. Zeker als u een thermostaatkraan heeft, die op dit moment de meest gebruikte vorm van een radiatorkraan is, is dit kinderspel. In principe kunt u een radiatorkraan zelf vervangen als u weet wat u doet. Vindt u het toch iets te ingewikkeld of schakelt u liever een specialist in? Dan bent u bij ons in goede handen.

Vergeet niet om uw radiatoren te ontluchten

U ontlucht uw radiatoren het best één keer per jaar. Dat zorgt er namelijk voor dat uw radiatoren sneller en beter warm worden. Op termijn kan u dat heel wat energie besparen. U voorkomt ook dat uw verwarmingsinstallatie gaat tikken of andere vreemde geluiden maakt doordat er lucht in uw leidingen zit. Het ontluchten van de leidingen en radiatoren is niet heel erg moeilijk. Met de stappen in onze blog komt het vast en zeker goed.

cv ketel installatie en radiatorkraan

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

radiator ontluchten

Uw verwarmingssysteem optimaliseren

Om uw verwarmingssysteem aan te vullen en uw energieverbruik te optimaliseren, is de installatie van thermostatische radiatorkranen een ideale oplossing. Deze kranen, uitgerust met een thermostatische kop, stellen u in staat om de temperatuur per kamer te regelen. Dit systeem biedt niet alleen een gepersonaliseerd thermisch comfort, maar draagt ook bij aan aanzienlijke energiebesparingen.

Elke thermostatische radiatorkraan is uitgerust met een sensor die de omgevingstemperatuur in de kamer meet. Afhankelijk van de gewenste temperatuur regelt de thermostatische kraan de toevoer van warm water dat door de waterverwarming circuleert. De programmeerbare kamerthermostaat stelt u in staat om een ideale temperatuur in elke kamer van het huis te handhaven, terwijl overmatig energieverbruik wordt vermeden.

Het regelmatig ontluchten van waterverwarmingsradiatoren is essentieel om een optimale werking te garanderen. Deze handeling, die bestaat uit het verwijderen van lucht die zich heeft opgehoopt in het ventiellichaam, kan worden uitgevoerd met behulp van een ontluchtingsventiel. Bij twijfel is het raadzaam om een professional in te schakelen.

Bij de installatie van een kraan of ventiel is het belangrijk om de oude materialen zorgvuldig te verwijderen, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat de betreffende leiding wordt afgetapt. Nadat de nieuwe kraan of het nieuwe ventiel is geïnstalleerd, moeten de verbindingen worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen lekkage is. Na voltooiing van de handeling is het slechts een kwestie van het afstellen van de kamerthermostaat om de gewenste omgevingstemperatuur te bereiken.

Gietijzeren radiatoren vereisen speciale aandacht bij het afstellen van de temperaturen. Vanwege hun hoge thermische traagheid hebben ze meer tijd nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Het gebruik van een regelthermostaat wordt dan met name aanbevolen om hun temperatuur correct te regelen en oververhitting of te sterke afkoeling te voorkomen.

Technologie heeft ook bijgedragen aan de regeling van verwarming. Tegenwoordig zijn er slimme radiatorkranen die op afstand kunnen worden bediend via een mobiele applicatie. Deze slimme apparaten stellen u in staat om de temperatuur van elke kamer te regelen op basis van de aanwezigheid van bewoners en de variaties in buitentemperatuur, waardoor de productie van warm water en het energieverbruik worden geoptimaliseerd.

Al met al is het gebruik van thermostatische radiatorkranen, ventielen en kamerthermostaten, in combinatie met regelmatig ontluchten van radiatoren en nauwkeurige afstelling van de temperaturen, de sleutel tot het garanderen van thermisch comfort in elke kamer van uw woning en het realiseren van energiebesparingen.

Onze klanten vertellen

Een radiator plaatsen

Uitstekende ervaring met de installatie van mijn nieuwe radiator! De verwarmingsmonteur was bekwaam en punctueel, en de warmteafgifte is aangenaam en gelijkmatig. Bedankt Ajusto en zijn Pro.

Chloe

Ekeren

Thermostaatkraan

Eerlijk gezegd niets om over te klagen. Ik was een beetje wanhopig met mijn Tado kleppen en de door ajusto gestuurde verwarmingsmonteur deed alle noodzakelijke kleine aanpassingen met zorg en meesterschap en combineerde efficiëntie want mijn 6 aangesloten kleppen waren in minder dan een uur aangesloten en online. Hartelijk dank voor uw tussenkomst, ik zal opnieuw van uw diensten gebruik maken zodra de noodzaak zich voordoet. 100% tevreden!

Mieke

Dilbeek

Een radiator plaatsen

Hallo, ook al moest de verwarmingsmonteur er twee keer doorheen, mijn radiatoren zijn nu geïnstalleerd en werken perfect.

Jan

Hasselt

Een radiator plaatsen

Deze verwarmingsmonteur is echt professioneel! Hij wist mijn 5 radiatoren in recordtijd te installeren. Netjes, punctueel, zorgvuldig en erg aardig. Een perfecte digitale ervaring van begin tot eind. Ik raad hem ten zeerste aan! Bedankt Ajusto.

Lars

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.