Ajusto

Installatie van een warmtepomp

Steeds meer mensen gaan op zoek naar manieren om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Ze willen hun energie efficiënt beheren en de juiste verwarmingsoplossing kan daarbij helpen. Warmtepompen zijn een ecologisch en spaarzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Ze gebruiken energie uit water, de lucht of de grond om uw woning te verwarmen. Ajusto helpt u bij de installatie van uw warmtepomp. Onze ervaren specialisten gaan op maat te werk, zodat u uw woning duurzaam en doeltreffend kunt verwarmen.
installatie warmetepomp
voordelen warmtepomp

Voordelen van warmtepompen

In tegenstelling tot gas- of mazoutketels zijn warmtepompen energie-efficiënter en beter voor het milieu. Ze zetten de calorieën in de omgevingslucht of in het water om in warmte, waardoor u minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. De voordelen zijn talrijk: u verkleint uw CO2-uitstoot, bespaart energie en hoeft minder te investeren in onderhoud. Een warmtepomp gaat gewoonlijk ook langer mee, vaak tot 25 jaar.

Kostenbesparingen

Een warmtepomp installeren in uw woning vergt een stevige initiële investering, maar de besparingen op uw energiefactuur zijn niet te onderschatten. Gemiddeld kan u met een warmtepomp tot 50 % besparen op uw jaarlijkse verwarmingsfactuur. De gewesten moedigen de installatie van energiezuinige installaties vaak ook aan met premies, zodat u de initiële kosten kunt drukken.

Kostenbesparingen warmtepomp

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

installatie verwarming warmtepomp

Verschillende types warmtepompen

We kunnen warmtepompen onderverdelen naargelang de energiebron en de warmteoverdrachtsmodus.

  • Lucht-luchtwarmtepomp: dit type gebruikt de calorieën uit de buitenlucht om de binnenlucht te verwarmen. Extra troef: tijdens de warme maanden kunt u hem gebruiken als airconditioner. Zo geniet u het hele jaar door van comfort.

  • Lucht-waterwarmtepomp: de warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt om water op te warmen of een centraal verwarmingssysteem te voeden. Deze pomp is ideaal voor laagtemperatuurradiatoren of vloerverwarming. Ze is doeltreffend, ook in regio’s waar de temperaturen niet heel laag zijn.

  • Geothermische warmtepomp (grond-water): deze pomp gebruikt de energie uit de grond, waardoor ze minder gevoelig is voor klimaatschommelingen. Ideaal dus voor koude klimaten. De energie wordt vaak gebruikt voor de productie van warm water en het koelen van ruimtes.

  • Hybride warmtepomp: dit is een combinatie van een traditionele warmtepomp en een condensatieketel. De pomp past haar werking automatisch aan de buitentemperatuur aan, zodat ze energie optimaal kan inzetten.

Afhankelijk van uw behoeften, heeft u dus keuze uit verschillende systemen. U kunt uw verwarmingssysteem aanpassen aan uw woning, en uw comfort en energieverbruik zo optimaliseren.

Vertrouw op een gekwalificeerde professional

De prestaties van een warmtepomp hangen grotendeels af van de kwaliteit van de installatie. Daarom is het cruciaal om een professionele en gekwalificeerde installateur in te schakelen. Ajusto heeft een team van gecertificeerde chauffagisten dat u met plezier adviseert en uw warmtepomp optimaal installeert. Aarzel niet om een gratis offerte te vragen om te ontdekken hoe onze specialisten u kunnen helpen.

Door de installatie van uw warmtepomp toe te vertrouwen aan Ajusto, kiest u voor een duurzame, spaarzame en ecologische verwarmingsoplossing. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. Woon duurzaam, bespaar geld en leef comfortabel met Ajusto. Vraag nu uw gratis en vrijblijvende offerte!

warmtepomp professional

Boek uw chauffagist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Installatie warmtepomp

Mijn nieuwe warmtepomp is nog niet helemaal geïnstalleerd, maar tot nu toe gaat alles goed. De prijs is goed en professioneel. Ajusto, dat zijn sympathieke mensen.

Kenny

Deinze

Installatie warmtepomp

Ik ben erg blij met mijn ervaring met Ajusto Pros voor de installatie van mijn warmtepomp. Het team was competent, punctueel en zeer professioneel. Dankzij hun werk is mijn huis nu het hele jaar door comfortabel en is mijn energierekening aanzienlijk gedaald.

Kevin

Groot-Bijgaarden

Installatie warmtepomp

Hallo, de warmtepomp werd snel en doeltreffend geïnstalleerd. Goed advies van de verwarmingsmonteurs. Dank aan jullie beiden.

Hilde

Genk

Installatie warmtepomp

Ik was zeer onder de indruk van het professionalisme en de deskundigheid van de technici van Ajusto tijdens de installatie van mijn warmtepomp. Dankzij hun gedegen advies kon ik de beste oplossing voor mijn behoeften kiezen. Dankzij hun tussenkomst geniet mijn huis van een optimaal comfort tegen lagere kosten.

Idriss

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.