Ajusto
verhuischecklist
26 jul. 2022

De ultieme verhuischecklist voor toekomstige eigenaren

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Hebt u net een nieuw appartement of een nieuw huis gekocht? Vóór u er intrekt, is het belangrijk om enkele zaken voor te bereiden. Denk aan verouderde elektrische en sanitaire installaties die dringend moeten worden vernieuwd. Of het interieur dat een likje verf kan gebruiken. Wij sommen enkele belangrijke klusjes op zodat u al vanaf dag één van een gezellig nestje kunt genieten.

Een nieuwe inrichting

Of u nu een ruim of juist krap budget heeft, er is altijd wel iets dat u kunt doen vóór u in uw nieuwe woning intrekt. Een nieuw likje verf, bijvoorbeeld, is erg betaalbaar en kan een groot verschil maken. Ga voor een effen ruimte of ga de speelse toer op met twee verschillende kleuren. Dat is momenteel erg in de mode!

U kunt ook kiezen voor behangpapier in alle vormen en kleuren. Kies papier dat bij uw smaak past en creëer de woning van uw dromen. Is het oude behang nog in goede staat? Dan kunt u er ook voor kiezen het te overschilderen.

Nieuwe vloeren

Wilt u nieuwe vloeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden: tegels, parket, tapijt ... Voor het beste resultaat schakelt u het best een professionele vakman in, zeker als u tegels wilt leggen. Parket is gemakkelijker te leggen en is ideaal voor een natuurlijk, rustiek interieur. U kunt kiezen uit massief hout, zwevende latten, laminaat, verschillende patronen ... Tapijt maakt momenteel een triomfantelijke terugkeer als decorelement. Het voelt namelijk aangenaam aan én creëert een gezellige sfeer.

Een nieuwe elektrische installatie

Het is belangrijk dat de elektrische installatie van uw toekomstige woning werkt en voldoet aan de normen. Wanneer u een woning bezoekt, controleer dan eerst de staat van de elektriciteit. Bekijk het schakelbord en controleer of alles aan de huidige normen voldoet. Elke installatie moet bijvoorbeeld voorzien zijn van een aardlekschakelaar om uw toestellen te beschermen tegen overbelasting en om u te beschermen tegen elektrocutie. Ook de aarding moet aanwezig zijn. Een elektrische installatie laat u het beste bijwerken door een gekwalificeerde elektricien. Hij zal u het verplichte conformiteitscertificaat bezorgen.

Nieuw sanitair

Uw droomwoning beschikt natuurlijk ook over het nodige sanitair. Als de ketel oud is, kunnen er problemen optreden, zoals lekkende kranen, verstopte afvoeren, drukproblemen ... Aarzel dus niet om hem te vervangen, te herstellen of te laten onderhouden zodat u kunt genieten van uw welverdiende comfort. Net als bij elektriciteitswerken is het voor sanitair aangeraden een beroep te doen op een vakspecialist.

Een offerte aanvragen

Welke werken u ook voor ogen heeft, het is altijd een goed idee een offerte aan te vragen bij een vakman. Hij bezorgt u een gedetailleerde beschrijving van alle werkzaamheden en het kostenplaatje. Zo kunt u uw budget goed opvolgen en uw dromen waarmaken.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto