Ajusto

Keuring elektriciteit

Elke huishoudelijke elektrische installatie moet bij wet verplicht gekeurd worden. Het doel hierbij is de veiligheid van mensen en voorwerpen te garanderen. Gebrekkige elektrische installaties kunnen namelijk brand of letsels veroorzaken. Net daarom is het zo belangrijk dat uw elektrische installatie aan de normen voldoet.
keuring elektriciteit

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

keuring elektriciteit attest

Keuring elektriciteit certificaat

€ 189 incl. 21% btw. In deze prijs zit een gedetailleerd verslag van uw elektrische installatie inbegrepen, of deze nu voldoet of niet.

Elke huishoudelijke elektrische installatie moet bij wet verplicht gekeurd worden. Het doel hierbij is de veiligheid van mensen en voorwerpen te garanderen. Gebrekkige elektrische installaties kunnen namelijk brand of letsels veroorzaken. Net daarom is het zo belangrijk dat uw elektrische installatie aan de normen voldoet.

Ons aanbod voor de keuring elektriciteit

€ 189 tot 200 m² per elektrische meter.

Wij laten uw elektrische installatie keuren volgens de voorschriften van het Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties (AREI).

De elektrische keuring wordt uitgevoerd door keuringsorganismen die erkend zijn door de FOD Economie, zoals Atlas controle, Belgateq of Certigreen.

In deze prijs zit een gedetailleerd verslag van uw elektrische installatie inbegrepen, of deze nu voldoet of niet. Alle werkzaamheden die nodig zijn om uw elektrische installatie in overeenstemming te brengen met de voorschriften zijn daarentegen niet in de prijs inbegrepen. In dat geval zal onze gekwalificeerde elektricien in keuring elektriciteit een gratis en gedetailleerde offerte opmaken op basis van het verslag. Alleen residentieel.

Keuring elektriciteit: een wettelijke verplichting

De keuring elektriciteit is in alle drie de gewesten van ons land verplicht.

Vooral in de volgende gevallen moet u erop letten dat u aan de normen voldoet:

 • Wanneer u uw huis verkoopt

 • Wanneer u een nieuwe elektrische installatie heeft laten plaatsen

 • Wanneer u uw huidige installatie wil laten uitbreiden (minstens 1 extra circuit)

 • Wanneer u iets aan uw huidige installatie wil laten veranderen

 • Wanneer u uw aansluiting op het net wil verzwaren

 • Elke 25 jaar (periodieke controle)

In geval van brand zal uw verzekeringsmaatschappij u hoogstwaarschijnlijk vragen om de gelijkvormigheid van uw elektrische installatie te bewijzen. Als u het keuringsattest van uw installatie niet kunt voorleggen, kan uw verzekering weigeren om de schade te vergoeden. Keuring elektriciteit is dus meer dan belangrijk!

keuring elektriciteit verplichting
keuring elektriciteit controle

Hoe verloopt een keuring elektriciteit?

 • Er wordt gecontroleerd of uw installatie aan de voorschriften van het Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties (AREI) voldoet en dus gelijkvormig is.

 • De elektrische eendraadschema’s van de schakelborden en situatieschema’s worden gecontroleerd, alsook de mate waarin de schema’s overeenkomen.

 • Er worden enkele door het AREI opgelegde waarden gecontroleerd: aardingswaarde, fase-aarde-isolatie, aardingscontinuïteit, inschakeling van de differentiaalbeveiliging.

 • Wanneer u een huis verkoopt, de elektrische installatie dateert van vóór 1/10/1981 en de bovengenoemde schema’s ontbreken, stellen we een overzicht op van de circuits van de schakelkast(en) en een ruwe schets van de indeling (zonder correlatie tussen beide).

Deze documenten vormen een "momentopname" van de installatie op het moment van de keuring elektriciteit en ontslaan de nieuwe eigenaar niet van de verplichting om binnen 18 maanden na de datum van de verkoopakte de door het AREI vereiste schema’s te laten opstellen.

Conformiteitswerkzaamheden

Vanaf € 499,00.

Onze offertes zijn gratis en we beginnen slechts aan de werken als u deze heeft gezien en goedgekeurd. Als er geen negatief rapport beschikbaar is en de Pro een volledige diagnose van uw elektrische installatie moet uitvoeren, kan de Pro een forfaitair bedrag van 50€ voor de verplaatsing en de diagnose toepassen.

Ons aanbod: diagnose, schema en keuring

Inbegrepen in het pack voor € 499*

 • Verplaatsing van de specialist

 • Wij stellen een diagnose op van uw elektrische installatie voor een woning tot 100 m²

 • Wij werken een plan uit van uw woning (zekeringkast en eendraadschema)

 • Ajusto laat een erkende instantie een keuringsattest opstellen (voor één elektriciteitskast)

Niet inbegrepen in het pack

Elektriciteitswerken en materialen die nodig blijken voor een keuring elektriciteit, om uw installatie gelijkvormig te maken. Deze worden opgenomen in een aparte offerte die wordt opgesteld door onze specialist.

Om goed te kunnen werken is het van belang dat de zekeringkast makkelijk toegankelijk is.

*Voor een woning van minder dan 10 jaar oud geldt een tarief van 21% btw. De definitieve offerte voor een keuring elektriciteit wordt opgesteld door de specialist en moet eerst door u worden goedgekeurd alvorens de afspraak definitief kan worden ingepland.

keuring elektriciteit conformiteitswerkzaamheden
keuring elektriciteit elektriciteitswerken

Een Ajusto-specialist voor al uw elektriciteitswerken

Wilt u elektriciteitswerken laten uitvoeren?

Dan kunt u rekenen op een Ajusto-elektricien. Hij stelt met plezier een gratis offerte voor u op. U kunt onze gekwalificeerde vakmannen inschakelen voor kleine elektriciteitswerken zoals de installatie van een stopcontact of verlichting, maar ook voor grotere werken kunt u vertrouwen op onze expertise.

Denk aan werken aan uw elektrische installatie, het vervangen of uitbreiden van uw zekeringkast, of de bekabeling. Waar ze ook mee te maken krijgen – het plaatsen van elektrische toestellen, het installeren van een elektrische verwarming, het aansluiten van stopcontacten, de bekabeling, de aarding, zekeringen, differentieelschakelaars, gewone schakelaars, laagspanning, het elektrische circuit, domotica, elektrische diagnoses of een keuring elektriciteit – uw elektrische installatie heeft geen geheimen voor onze gekwalificeerde elektriciens.

Als u in een oud huis woont, is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw elektrische installatie voldoet aan de geldende normen. Het conform maken van elektriciteit is een proces waarmee het gehele elektrische systeem wordt aangepast aan de normen om uw veiligheid te waarborgen.

Elementen zoals schakelaars, differentieelschakelaars, zekeringen, stopcontacten, beveiligingsapparaten, overspanningsbeveiligers en aansluitingen moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze goed werken en voldoen aan de veiligheidsnormen. Risico's op elektrocutie, kortsluiting en brand in huis kunnen worden vermeden door elektrische beveiliging te implementeren.

Bij elektrische renovatiewerkzaamheden moet ook rekening worden gehouden met de conformiteit van elektrische apparatuur zoals elektrische apparaten, elektrische circuits, elektrische draden, stopcontacten, verlichtingspunten en de verdeelkast. Veiligheidsnormen moeten worden nageleefd voor elke kamer in het huis, inclusief technische schachten en beveiligde apparatuur.

Een conformiteitsattest moet worden afgegeven na de werkzaamheden om te bevestigen dat de binnenuitvoering voldoet aan de geldende normen. Elk risico op stroomuitval, kortsluiting of elektrische storing moet worden geëlimineerd om de goede werking van uw elektrische netwerk te waarborgen.

Voor uw veiligheid is het belangrijk om een volledige controle van uw elektrische installatie uit te laten voeren door een gekwalificeerde professional. Elektrische conformiteitswerken kunnen veilig worden uitgevoerd en u beschermen tegen risico's op elektrocutie, brand en andere elektrische gevaren. Wacht niet langer en maak uw elektrische installatie conform om elk potentieel gevaar te vermijden en te voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

Boek uw elektricien in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Keuring elektriciteit

Erg blij met mijn elektricien. De gelijkvormigheidswerken werd in recordtijd uitgevoerd, en de Pro was steeds erg vriendelijk en attent

Yves

Zaventem

Keuring elektriciteit

Alles ging goed met de elektriciens. Erg aardige mensen en die respect hebben voor het eigendom. Elektriciteit eindelijk in orde.

Sigrid

Gent

Keuring elektriciteit

Ook al had ik graag meerdere offertes ontvangen voor de gelijkvormigheidswerken aan mijn elektrische installatie, heb ik begrepen dat jullie zelf jullie Pro's selecteren en degenen die niet serieus zijn elimineren. Ga zo door, jullie zouden meer reclame moeten maken (jullie partner Engie is al een mooi begin)

Stefaan

Leuven

Keuring elektriciteit

Ik ben over het algemeen tevreden over jullie dienst. De interventie verliep goed. Er is alleen een klein probleem waarvoor de Pro nog eens moet terugkomen. Het contact met jullie verkoopteam verliep uitstekend. De ochtend nadat ik mijn aanvraag had ingediend, kreeg ik een telefoontje van John die mij heel duidelijk uitlegde wat de gelijkvormigheidswerken inhielden. Dit was mijn eerste ervaring met Ajusto en ik heb meteen zin om ook voor andere problemen op hen te rekenen en om reclame rondom me te maken voor hen.

Joeri

Oostende

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.