Ajusto

Elektriciteitswerken

Een elektricien kan u helpen met het installeren of herstellen van elektrische toestellen of installaties volgens de geldende normen. Bij Ajusto maken we een onderscheid tussen kleine en grote elektriciteitswerken. Bij grote elektriciteitswerken denken we voornamelijk aan de installatie van elektrische toestellen en het vernieuwen, vervangen of uitbreiden van uw elektrische installatie.
elektriciteitswerken

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

elektriciteitswerken vernieuwen of uitbreiden

Elektriciteitswerken: vernieuwen of uitbreiden

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Wanneer de elektra in een bestaande woning verouderd is, komt vroeg of laat het moment dat de bedrading en de volledige elektrische installatie vervangen moet worden. Bovendien gebruiken we tegenwoordig steeds meer elektrische apparaten in huis. In dat geval is het handig om uw zekeringkast uit te breiden en een juiste groepsverdeling te voorzien. Zo’n groepsverdeling zorgt ervoor dat uw groepen niet steeds uitslaan als u bijvoorbeeld meerdere elektrische apparaten te gelijk aanzet.

Hebt u elektriciteitswerken nodig? Dan is het van belang dat dit zo goed mogelijk gebeurt. Een erkend elektricien is eigenlijk de enige die dit veilig voor u kan doen. Maak een afspraak met een elektricien bij u in de buurt.

Zekeringkast bekabelen

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Een zekeringkast is in iedere woning onmisbaar en bevindt zich meestal naast de elektriciteitsmeter. Maar wat doet een zekeringkast nu precies? Deze zorgt ervoor dat de stroom die uw huis binnenkomt, over alle toestellen wordt verdeeld. Als u van plan bent om elektriciteitswerken uit te voeren of zelf een zekeringkast wil aansluiten, ga dan altijd uiterst voorzichtig te werk. Het aansluiten van een zekeringkast is niet alleen een lastige opgave, maar het kan ook nog eens bijzonder gevaarlijk zijn. Er kan namelijk kortsluiting ontstaan en werkt met stroom onder hoge spanning.

Zelf uw zekeringkast bekabelen, vergt dan ook een goede voorbereiding en heel wat nauwkeurigheid. Houd er bovendien rekening mee dat het bekabelen van een zekeringkast aan regels is gebonden. De kabels in de zekeringkast zijn altijd dikker dan de andere bedrading in uw elektrische installatie. We adviseren dan ook om enkel zelf aan elektriciteitswerken te beginnen als u voldoende kennis over of ervaring met elektriciteit heeft. Heeft u dat niet of twijfelt u, schakel dan altijd een specialist in elektriciteitswerken.

elektriciteitswerken bekabelen
elektriciteitswerken verlichting plaatsen

Verlichting plaatsen

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

De variaties in wat u allemaal kunt doen met uw binnen- of buitenverlichting zijn tegenwoordig eindeloos. Als er iets veranderd is in de loop der jaren, is het wel de manier waarop we ons huis verlichten. Bent u toe aan nieuwe inbouwspots of wandverlichting? Wat voor lichtplan u ook heeft, onze ervaren elektriciens kunnen u helpen voor elektriciteitswerken om uw verlichting correct aan te sluiten.

Heeft u altijd al gedroomd van verlichting in uw tuin om van de mooie zomeravonden te genieten? Onze elektriciteitsspecialist voert elektriciteitswerken zorgvuldig en volgens de regels van de kunst uit.

Slimme verlichting plaatsen

Met slimme verlichting bedient u uw lampen vanaf de zetel met uw smartphone of tablet. U kunt uw slimme verlichting ook heel eenvoudig laten samenwerken met andere domotica in huis. En hoewel dat allemaal heel technisch klinkt, valt dat in de praktijk goed mee. De installatie van slimme verlichting is bij de meeste merken (Philips Hue, Osram, Innr) redelijk eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een router (wifi), een basisstation van het merk (bijvoorbeeld een Philips Hue bridge) en een slimme lamp. Heeft u toch hulp nodig en wilt u uw slimme verlichting verbinden met uw andere slimme apparaten? Maak dan een afspraak met een domoticaspecialist bij u in de buurt.

Stopcontact aansluiten

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Wilt u een stopcontact aansluiten in de woonkamer, keuken, badkamer of op een andere plek in uw woning? Meestal is het niet zo moeilijk om zelf een stopcontact te vervangen en aan te sluiten. Een bestaand stopcontact verplaatsen is daarentegen wel al een pak moeilijker, zeker als ook de bedrading mee verplaatst moet worden. Let dus altijd goed op: om elektrocutie te vermijden, is het uiterst belangrijk dat u eerst alle spanning van de bedrading haalt voor u begint te klussen. Sluit dus zeker alle stroomtoevoer af voor u begint.

Als u een stopcontact wilt plaatsen of verplaatsen, is het altijd aangeraden om een beroep te doen op een ervaren elektricien die vertrouwd is met allerlei soorten elektrische installaties en de strikte veiligheidsnormen in elektriciteitswerken.

De verschillende stappen om een stopcontact aan te sluiten

Onze elektricien gaat steeds in fases te werk. Voor hij begint, schakelt hij allereerst de stroom uit (de hoofdzekering). Dat is gezond verstand. Vervolgens haalt hij een voltmeter boven en controleert hij of het stopcontact wel degelijk spanningsloos is. Zodra alles veilig is, begint hij aan het echte elektriciteitswerken.

Eerst trekt hij een schede met drie elektrische draden. De blauwe draad komt overeen met de nuldraad, de rode draad met de fasedraad en de geelgroene draad met de aardedraad. Deze sluit hij aan volgens kleur. Daarna bevestigt hij de wandcontactdoos aan de inbouwdoos met schroeven. Ten slotte klit hij de afdekplaat op de contactdoos vast. Het enige wat hij dan nog hoeft te doen, is de stroom weer aanzetten en controleren of alles goed werkt.

stopcontact aansluiten elektriciteitswerken
elektriciteitswerken parlofoon vervangen

Parlofoon vervangen

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Van parlofonen tot videofoons

De parlofoon heeft een enorme modernisering doorgemaakt. Heel wat mensen richten zich dan ook tot dit toestel voor meer comfort, luxe en een gevoel van veiligheid.

Is uw parlofoon toe aan vervanging? Dan is het misschien een goed idee om eens na te denken over een videofoon. Het verschil tussen een parlofoon en videofoon is dat er bij een videofoon een camera aanwezig is. Zo kunt u de gehele omgeving waarnemen en zien wie er voor uw deur staat.

Heeft u hulp nodig bij het vervangen en aansluiten van uw parlofoon of videofoon? Vertrouw de installatie en elektriciteitswerken toe aan een ervaren Ajusto-elektricien.

Uw slimme deurbel geïnstalleerd door een specialist

Wilt u graag overschakelen op een aangesloten videofoon of een slimme deurbel? Wij kunnen u adviseren en de verschillende modellen toelichten. Zo kunt u met een gerust hart voor het beste product kiezen.

Maar waar moet u dan op letten? Ten eerste kunnen de beeld- en klankkwaliteit verschillen. Sommige modellen staan een afzonderlijke bel of verschillende melodieën toe. Afhankelijk van het model kunnen ze ook via kabel of wifi aangesloten worden.

Zodra u uw keuze gemaakt heeft en het product heeft aangeschaft, komt onze domoticaspecialist het graag voor u installeren.

Wat kan onze elektricien voor u doen?

Wilt u elektriciteitswerken laten uitvoeren? Dan kunt u rekenen op een Ajusto-elektricien. Hij stelt met plezier een gratis offerte voor u op.

U kunt onze gekwalificeerde vakmannen inschakelen voor kleine elektriciteitswerken zoals de installatie van een stopcontact of verlichting, maar ook voor grotere elektriciteitswerken kunt u vertrouwen op onze expertise.

Denk aan werken aan uw elektrische installatie, het vervangen of uitbreiden van uw zekeringkast, of de bekabeling. Waar ze ook mee te maken krijgen – het plaatsen van elektrische toestellen, het installeren van een elektrische verwarming, het aansluiten van stopcontacten, de bekabeling, de aarding, zekeringen, differentieelschakelaars, gewone schakelaars, laagspanning, het elektrische circuit, domotica, elektrische diagnoses of het gelijkvormig maken van uw installaties – uw elektrische installatie heeft geen geheimen voor onze gekwalificeerde elektriciens.

De Ajusto-specialist is geen zondagse klusser. Hij bewaakt nauwlettend de kwaliteit van zijn elektriciteitswerken, zodat u nog lang kunt genieten van uw toestellen. Hij werkt netjes, in alle veiligheid en houdt zich steeds aan de geldende normen.

installatie elektriciteitswerken

Boek uw elektricien in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Verlichting plaatsen

Alles is goed verlopen. Snel en onberispelijk werk! De elektricien heeft mijn woonkamerverlichting met zorg en tegen een goede prijs geïnstalleerd.

Eva

Brussel

Verlichting plaatsen

Uw elektricien is erin geslaagd een armatuur op een moeilijk toegankelijke plek te plaatsen. Petje af voor deze goed uitgevoerde klus. Ik ben zeer tevreden.

Diana

Lommel

Elektrische installatie

Zeer tevreden met het resultaat van mijn elektrische installatie. Top team! Zo'n kwaliteit is tegenwoordig zo zeldzaam dat ik alle mensen die bij deze klus betrokken waren, wil bedanken. Met vriendelijke groeten

Marco

Kluisbergen

Elektrische installatie

Zeer professionele en vriendelijke technici. De elektrische installatie gebeurde zoals afgesproken en heel snel.

Koen

Antwerpen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.