Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Lek

lek riool

Maak nu een afspraak voor een gratis offerte

Onze loodgieters worden vaak aan het werk gezet als u thuis bijvoorbeeld een lek heeft of als er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden om eventuele lekken te voorkomen. De meest voorkomende plaatsen waar lekken in en om uw huis kunnen ontstaan, zijn bijvoorbeeld uw badkamer, douche, plat dak, kelders of bij uw wasmachine.

Als u een lek heeft, is het soms moeilijk om zelf de bron op te sporen. Deze kan zitten in uw afvoer of bevindt zich tussen muren of plafonds. Onze specialisten hebben speciale apparatuur en de juiste middelen om uw lek op te sporen en onder controle te krijgen.

De oorzaak van een lek begint overigens heel vaak met een vochtplek in huis op uw muur of plafond. Als u zoiets ziet en u weet niet waar hij vandaan komt, schakel dan onze specialist in. Te veel vocht kan namelijk veel schade aanrichten aan uw woning of zelfs leiden tot een lek. Onze loodgieters kunnen u advies geven en in veel gevallen de bron van de vochtplek of het lek opsporen zonder hak- en breekwerk.

Uw verzekering dekt vaak de kosten

Uw verzekering dekt vaak de kosten voor het opsporen van een lek, afhankelijk van het soort verzekering dat u heeft afgesloten. Het kan dus zeker interessant zijn om u eens te informeren bij uw makelaar. Want als het zo is, dan worden ook de kosten die nodig zijn om de schade die het lek heeft veroorzaakt te herstellen, gedekt. Denk hierbij aan het bepleisteren en schilderen van muren, het demonteren en opnieuw monteren van meubels enz. De reparatie van de oorzaak van het lek is daarentegen voor eigen rekening, bijvoorbeeld het dichten van de lekkende leiding.

Neem vooraf altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te weten welke stappen u precies moet ondernemen. Weet ook dat u in sommige gevallen preventief mag handelen, bijvoorbeeld in geval van nood.

Heeft u vragen?