Word een Ajusto specialist

Bereikbaar van 08:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m zaterdag

Lek

lek riool

Maak nu een afspraak

Onze loodgieters worden vaak aan het werk gezet als u thuis bijvoorbeeld een lek heeft of als er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden om eventuele lekken te voorkomen. De meest voorkomende plekken waar lekken in en om huis kunnen ontstaan, is bijvoorbeeld in uw badkamer, douche, plat dak, kelders of bij uw wasmachine.

Als u een lek heeft, is het soms moeilijk om zelf de bron van uw lek op te sporen. Deze kan zitten in uw afvoer of bevindt zich tussen muren of plafonds. Onze specialisten hebben speciale apparatuur en de juiste middelen om uw lek op te sporen en onder controle te krijgen.

De oorzaak van een lek begint overigens heel vaak met een vochtplek in huis op uw muur of plafond. Als u dit ziet en u weet niet waar het vandaan komt, schakel dan onze specialist in. Te veel vocht kan namelijk veel schade aanrichten aan je woning of zelfs leiden tot een lek. Onze loodgieters kunnen u advies geven en in veel gevallen de bron van de vochtplek of lek opsporen zonder hak- en breekwerk.

Uw verzekering dekt vaak de kosten

De kosten voor het zoeken en opsporen van een lek worden vaak door uw verzekering gedekt, afhankelijk van het type dekking dat u gekozen heeft bij het afsluiten van uw verzekering. Vergeet dus niet te checken of de schade door uw verzekering wordt gedekt. Zo ja, houd er dan rekening mee dat volgens het algemene principe, de kosten die nodig zijn om de door het incident veroorzaakte schade te herstellen, door de verzekering worden gedekt. Dit omvat bijvoorbeeld het bepleisteren en schilderen van muren, het demonteren en opnieuw monteren van meubels, enz. De reparatie van de oorzaak van het incident is daarentegen voor uw rekening. Bijvoorbeeld de leiding waar de lek is ontstaan.

Neem altijd vooraf contact op met uw verzekering om de te volgen procedure te kennen. Weet ook dat je in sommige gevallen preventief kunt handelen in geval van nood.