Ajusto

Opsporen vochtplekken

Voor € 499 sporen onze specialisten het lek of de vochtplekken op en stellen ze een verslag op. Lokaliseer de exacte locatie en oorzaak van uw waterlek zonder onnodige beschadiging.
Opsporen vochtplekken

U kiest datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

opsporen vochtplekken diagnose

Opsporen vochtplekken

Voor € 499 (incl. 21% btw) sporen onze specialisten het lek of de vochtplekken op en stellen ze een verslag op.

Als het lek zich achter uw muur bevindt, kan de bron vaak opgespoord worden door de relatieve vochtigheid op verschillende plaatsen van de muur te meten. Onze specialisten gebruiken hiervoor een vochtmeter, die ze tegen uw muur houden. Waar de vochtigheid het hoogst is, bevindt zich in de meeste gevallen de oorzaak van het lek.

Zodra de oorzaak gevonden is, kunnen onze specialisten aan het echte werk beginnen. Dan halen ze verschillende detectiemiddelen boven voor opsporen vochtplekken, zoals een ultrasoon- of infraroodcamera, rookgenerator, fluoresceïnetest, waarmee ze nauwkeurig de aard van het lek of de vochtplekken bepalen. Zo weten ze heel precies wat de situatie is en hoe ze die kunnen verhelpen, zonder dat ze ook maar iets moeten openbreken.

Ons aanbod opsporen vochtplekken

Voor € 499 (incl. 21% btw) sporen onze specialisten het lek of de vochtplekken op en stellen ze een verslag op. Voor dit soort dienstverlening is altijd een btw-tarief van 21% van toepassing. Als specifieke apparatuur nodig blijkt om de vaststelling naar behoren uit te voeren, kan een supplement worden gevraagd.

In deze prijs zit het volgende inbegrepen

  • Verplaatsing van de specialist in opsporen vochtplekken

  • Opsporing van de oorzaak van de vochtplekken of het lek met aangepast materiaal

  • Geen onnodige afbraak

  • Opstellen van een verslag opsporen vochtplekken dat beantwoordt aan de eisen van uw verzekeringsmaatschappij

  • U ontvangt het verslag maximaal 5 werkdagen na ontvangst van de betaling

  • Op uw verzoek kan de specialist 6 weken na de reparatie opnieuw naar uw huis komen om er zeker van te zijn dat het probleem is opgelost. Dit is wel enkel mogelijk als u de werken door een Ajusto-specialist hebt laten uitvoeren.

Indien er grote werken nodig blijken om het probleem op te lossen, stelt onze specialist gratis een aparte offerte op.

opsporen vochtplekken expertise
opsporen vochtplekken verzekering

Uw verzekering dekt vaak de kosten

Uw verzekering dekt vaak de kosten voor het opsporen van een lek of opsporen vochtplekken, afhankelijk van het soort verzekering dat u heeft afgesloten. Het kan dus zeker interessant zijn om u eens te informeren bij uw makelaar. Want als het zo is, dan worden ook de kosten die nodig zijn om de schade die het lek heeft veroorzaakt te herstellen, gedekt. Denk hierbij aan het bepleisteren en schilderen van muren, het demonteren en opnieuw monteren van meubels enz. De reparatie van de oorzaak van het lek is daarentegen voor eigen rekening, bijvoorbeeld het dichten van de lekkende leiding.

Neem vooraf altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te weten welke stappen u precies moet ondernemen. Weet ook dat u in sommige gevallen preventief mag handelen, bijvoorbeeld in geval van nood.

Maak een afspraak met een loodgieter uit Ajusto

Het loodgieterswerk van een loodgieter uit Ajusto betreft kranen, badkamerrenovatie (douches en baden), leidingaansluitingen, waterdichtheid van de leidingen of een lekkend toilet, vervanging van een sifon, een toilet of een wastafel, opsporen vochtplekken, waterlekkage of afvoerproblemen (ontstopping), enz. Een professionele loodgieter is vaak ook een verwarmingsmonteur. Hij is dan ook gespecialiseerd in boilers, verwarmingsketels en warmwaterproblemen in uw sanitaire installaties.

Opsporen vochtplekken voor een gezondere omgeving

Het opsporen van vocht is essentieel om een gezonde en comfortabele omgeving te behouden. Om de luchtvochtigheid te meten, kunnen verschillende meetapparaten worden gebruikt, zoals een hygrometer, een vochtsensor, een vochttester of een thermometer. Een sonde of sensor zijn de meest gebruikte hulpmiddelen om de absolute vochtigheid, het dauwpunt en het vochtigheidsniveau te meten.

Het gebruik van een luchtontvochtiger is een veelvoorkomende methode om de luchtvochtigheid in de omgevingslucht te verminderen en condensatie en schimmelvorming te voorkomen. Om echter het vochtigheidsniveau in een ruimte te bepalen, kan een vochtsensor worden gebruikt om het watergehalte in de lucht te meten. Het stelt u ook in staat om de luchtvochtigheid te meten op basis van de omgevingstemperatuur.

Het is belangrijk om regelmatig het vochtigheidsniveau in een ruimte te controleren, omdat een te vochtige omgeving gezondheids- en comfortproblemen kan veroorzaken. Met een vochtmeetapparaat, zoals een thermometer of een sonde, kunt u het risico op condensatie en schimmel in een vochtige ruimte vermijden door de ventilatie aan te passen en indien nodig een luchtontvochtiger te gebruiken.

Het detecteren van vocht is cruciaal om een gezonde en comfortabele omgeving in uw huis te garanderen. De hygrometrie, die de hoeveelheid waterdamp in de lucht meet, is essentieel om de grondvochtigheid en de binnenluchtkwaliteit te beoordelen. Sensoren en vochtdetectoren, zoals de hygrometer-thermometer en de temperatuursensor, stellen u in staat om de temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig te meten, waardoor een optimale vochtcontrole wordt gewaarborgd.

Een te hoge luchtvochtigheid kan vochtproblemen veroorzaken, zoals schimmel, opstijgend vocht en lekkages, waardoor bouwmaterialen worden beschadigd en de binnenluchtkwaliteit wordt aangetast. Ademhalingsproblemen en de groei van mijten kunnen ook voorkomen in een te vochtige omgeving. Aan de andere kant kan te droge lucht irritatie en een slechte luchtkwaliteit veroorzaken.

Thermische meting en relatieve vochtigheidsmeting zijn cruciaal om deze problemen te voorkomen. Hoogprecisie hygrometrische meetinstrumenten, zoals vochtigheidssensoren en vochtsensoren, maken het mogelijk om de vochtigheid in huis nauwkeurig te detecteren en te regelen. Luchtbevochtigers en luchtontvochtigers zijn apparaten die kunnen helpen bij het handhaven van een optimale vochtigheidsgraad, afhankelijk van de behoeften van uw huis.

Het vochtdiagnose is een belangrijke stap bij het identificeren en oplossen van vochtproblemen in huis, zoals opstijgend vocht en infiltraties. Goede ventilatie en een adequaat ventilatiesysteem zijn essentieel om overtollig vocht en geuren af te voeren en een gezonde binnenluchtkwaliteit te garanderen.

Samengevat zijn vochtdetectie en hygrometriecontrole essentieel voor het behoud van de luchtkwaliteit en de gezondheid van uw huis. Aarzel niet om professionele hulp in te schakelen bij het implementeren van op maat gemaakte oplossingen om vochtproblemen aan te pakken en een gezonde en aangename omgeving voor u en uw gezin te garanderen.

opsporen vochtplekken vochtdetectiesensor

Boek uw loodgieter in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Opsporen vochtplekken

Zeer goede follow-upservice. De eerste technicus kon het lek niet oplossen. Toen ik de verkoopdienst contacteerde, hebben ze een oplossing voor me gezocht en werd mijn probleem vlot en in alle vertrouwen opgelost. Dank u voor uw follow-up.

Ismail

Herentals

Lek douchebak

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering.

Gianni

Gent

Lek herstellen

De klus was niet gemakkelijk (oude installatie, moeilijke toegang) maar het lek is gerepareerd. Bekwame, efficiënte en vriendelijke loodgieter. Ik beveel hem aan.

Sofie

Brussels

Opsporen vochtplekken

Het lek werd vlot gedetecteerd. Bedankt Ajusto voor de kwalitatieve informatie over de afspraak, de stiptheid en het professionalisme van de betrokken mensen. Een professionele job die perfect werd opgevolgd dankzij het platform, dank u en bravo.

Frederic

Maldegem

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.