Ajusto
keuken
20 jan. 2022

Enkele ideeën om uw keuken stijlvol in te richten

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

De keuken is de plek waar het hele gezin samen van een maaltijd geniet. Het is een warme ruimte waar lief en leed gedeeld worden, waar u even een moment voor u en uw gezin heeft. Groenten schillen of de pannen in de gaten houden? Het is slechts een prelude van een gezellig moment samen.

De inrichting van de ruimte

Afhankelijk van de vorm van uw keuken, kunt u heel wat kanten op met de verlichting en de openingen. Vooral een U-vormige of L-vormige keuken biedt heel wat mogelijkheden. Hang gezellige lampen op boven de eethoek om sfeer te creëren. En kies voor efficiënte ‘industriële’ verlichting, met kale lampen of chromen armaturen, om de kookzone te verfraaien. Zijn er zones met weinig natuurlijke lichtinval? Zorg daar voor voldoende lichtinval. Een vakman kan u adviseren over de beste manieren om uw keuken te verlichten.

Een rechthoekige kamer is meer geschikt voor een kookeiland. Wel zult u misschien een specialist moeten inschakelen voor de binnenwerken. Waterleidingen en elektrische draden leggen vereist namelijk heel wat expertise.

Heeft u grote ramen? Dan brengt u met accessoires in wintertuinstijl een ontspannend streepje groen in huis. In een kleine kamer kiest u dan weer beter voor open rekken in plaats van gesloten kasten. Bovendien zijn open rekken aan de muren weinig arbeidsintensief.

Kleurrijk of natuurlijk

Een paar aanpassingen zijn vaak al voldoende. Het is niet altijd nodig om een hele ruimte aan te pakken. De gouden regel voor elk interieur is dat u niet meer dan 3 kleuren combineert in eenzelfde ruimte. Aarzel overigens niet om een opvallende kleur met een neutrale kleur te combineren. Of misschien bent u een fan van pasteltinten? Als uw keuken veel wit heeft, wordt het licht mooi verspreid. Wit kunt u combineren met:

  • Een donkere, contrasterende kleur op een muur

  • Natuurlijke materialen zoals riet, stro, ruw of natuurlijk hout voor een warme toets

  • Nissen voor potten en andere decoratieve voorwerpen, voor een kleurrijk geheel

Kleine ingrepen voor een verbluffend effect

Kleine ingrepen aan uw interieur zijn vaak voldoende om uw keuken een nieuwe look te geven. U kunt magnetische borden ophangen voor messen of u kunt een flessenrek plaatsen. U kunt een vakman lichteffecten laten installeren en uw muren laten uitrusten met rekken en meer. Ook leuke hebbedingen die u op een vlooienmarkt vindt, maken soms al een groot verschil. U kunt ze dan opknappen of gewoon in hun antieke staat uitstallen.

Toestellen: in of uit het zicht?

Fabrikanten proberen elkaar voortdurend de loef af te steken met het mooiste huishoudtoestel. Alles moet praktischer, stijlvoller, kleurrijker en trendyer. Keukens vinden zichzelf voortdurend opnieuw uit en veranderen onophoudelijk. Oude looks en high-techstijlen wisselen elkaar eeuwig af.

  • Ga voor een retrokeuken met koelkasten in jaren 50-stijl of kies voor een ultramodern ensemble

  • Voeg een oude toets toe met een fornuis uit de 19e eeuw

  • Creëer een landelijke sfeer met een fornuis op hout

U vindt altijd wel een koelkast of fornuis dat perfect in uw keuken past, of u ze nu duidelijk in het zicht zet of laat inbouwen.

De gootsteen, een must-have

Wanneer u een gootsteen kiest, moet u met verschillende factoren rekening houden. Hoeveel ruimte heeft u onder de gootsteen? Wilt u een of meerdere bassins? Waarvoor wilt u de gootsteen gebruiken? Verlies bij de keuze van het materiaal en het ontwerp ook de algemene inrichting van uw keuken niet uit het oog. Vraag ook zeker advies aan een bekwame specialist over de positionering van de gootsteen. Een goede positie zal de kok of kokkin van dienst heel wat rugklachten besparen.

Uw keuken binnen uw budget opfrissen

Voordat u uw keuken een make-over geeft, moet u uw budget bepalen. Vraag gerust advies aan een ervaren vakman. Hij of zij zal samen met u alle kosten op een rijtje zetten. Ook de kosten waar u zelf nog niet aan gedacht heeft. Binnenwerk is namelijk niet altijd even voor de hand liggend. Neem contact op met onze professionals voor een offerte op maat. Zo blijft uw budget perfect onder controle.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto