Ajusto
huis verkopen
26 okt. 2020

Welke klusjes moet ik zeker doen voor ik mijn huis verkoop?

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Wanneer u uw huis wilt verkopen, kunnen een aantal kleine veranderingen een wereld van verschil maken. Denk aan de belangrijkste ruimtes die u kunt opfleuren, uw tuin die u perfect in orde kunt brengen of home staging. Met deze eenvoudige tips verhoogt u de waarde van uw huis, zodat u snel de juiste koper voor de juiste prijs vindt!

Zorg ervoor dat uw elektrische installatie gelijkvormig is

Om de waarde te verhogen van het huis dat u wilt verkopen, moet u eerst en vooral controleren of uw elektrische installatie gelijkvormig is. Hierbij gaat u na of uw installatie aan de geldende normen met betrekking tot veiligheid voldoet en het risico op brand en elektrocutie bijgevolg tot een minimum beperkt is. Als uw elektrische installatie verouderd is, bent u natuurlijk niet verplicht om alles gelijkvormig te maken. Maar u scoort wél extra punten bij de koper als deze uw woning meteen na aankoop kan betrekken!

Let wel op: als u uw elektrische installatie zelf gelijkvormig probeert te maken, kunt u uw eigen leven in gevaar brengen. Laat deze klus dus steeds door een gecertificeerde elektricien uitvoeren. Hij zal een diagnose maken van de uit te voeren werkzaamheden en stelt een prijs voor die varieert naargelang de oppervlakte van de woning.

Fris uw interieur op met een likje verf

Een huis dat er zowel vanbinnen als vanbuiten jong en fris uitziet, verkoopt sneller en ook tegen een betere prijs. Laten we beginnen met de keuken en de badkamer. Deze vochtige ruimtes worden dagelijks gebruikt en verdienen dus wel een likje verf. Ook het kleurrijke behang in de slaapkamers kunt u vervangen door neutrale tinten. Om het hart van de kopers te veroveren, moeten u ervoor zorgen dat ze zich er echt zien wonen. Neutrale kleuren, een minimalistische inrichting, veel ruimte en vooral orde geven de indruk van een verzorgd interieur. Een aangezien de eerste indruk zo belangrijk is, kunt u ook overwegen om de gevel van uw huis te laten opknappen als deze vuil of beschadigd is.

Verzorg uw interieur en exterieur voor meer karakter

De keuken is samen met de badkamer een van de grote blikvangers waar kopers de meeste aandacht aan schenken. Overweeg dus eens om het werkblad, de kranen, de kasten, de handgrepen enz. te vervangen. Er zijn heel wat kleine details die deze ruimte meteen een pak functioneler en gebruiksvriendelijker maken. Wat de badkamer betreft, maken dubbele wastafels, nieuwe plinten en een mooie spiegel vaak het verschil.

Ook de buiteninrichting van uw huis is belangrijk. Het eerste wat een koper ziet, is natuurlijk de gevel, de poort en de deur, het dak, de tuin en de inrichting (terras, zwembad enz.). Een schone tuin en een pas gemaaid, onkruidvrij gazon geven direct vertrouwen. Ten slotte valt een huis op als het grondig schoongemaakt is, te persoonlijke spullen mooi opgeborgen zijn en de afwerking netjes is.

Al met een aantal kleine wijzigingen kunt u een wereld van verschil maken en de waarde van uw huis verhogen. Er zijn heel wat mogelijkheden die bovendien niet veel hoeven te kosten. Vaak bent u al geholpen met een aantal kleine, eenvoudige details die uw woning er als nieuw en goed onderhouden laten uitzien. Heeft u geen tijd of beschikt u niet over de nodige vaardigheden? Aarzel dan zeker niet om u te omringen met een team van professionals. Door een beroep te doen op ervaren specialisten bent u zeker van een optimaal resultaat en een prachtig gerenoveerd huis. Ze bieden u een niet te verwaarlozen expertise en vooral: ze besparen u heel wat tijd!

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto