Ajusto

Dakisolatie

Het ene dak is het andere niet en de manier waarop u uw dak isoleert is afhankelijk van de constructie van het gebint en het soort geluidsisolatie dat u zoekt. Een Ajusto dakwerker adviseert u graag over welke vorm van dakisolatie het beste is voor uw dak. Er bestaan twee manieren om een dak te isoleren: van binnenuit of van buitenaf. Elk heeft zijn voor- en nadelen.
dakisolatie

Waar kan onze dakwerker u mee helpen?


U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

dakisolatie van binnenuit

Dakisolatie van binnenuit

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Wanneer een dak van binnenuit wordt geïsoleerd, wordt het isolatiemateriaal rechtstreeks onder de dakbedekking aangebracht, in het gebint zelf. De dakbedekking en het dakframe blijven onaangetast.

Er zijn twee grote voordelen: eerst en vooral is het minder arbeidsintensief om van binnenuit te isoleren. Daarnaast is het ook goedkoper. De afwerking gebeurt vaak met gipsplaten, maar daarnaast bestaan er ook andere soorten isolatiemateriaal die voorzien zijn van een toplaag. Als uw dak geen gordingen heeft, wordt er een houten of metalen lat op de muur gemonteerd waarin de dakisolatie wordt aangebracht.

Dakisolatie die van binnenuit is aangebracht beschermt tegen vochtproblemen. Boven op de dakisolatie wordt er een dampscherm aangebracht. Deze voorkomt dat er condensatie en schimmel ontstaat.

Dakisolatie van buitenaf

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Wanneer een dak van buitenaf wordt geïsoleerd, worden de isolatiematerialen tussen het gebint en de dakbedekking geplaatst.

In dat geval blijft de binnenkant van uw huis intact. De werken zijn wel omvangrijker en duren ook langer, aangezien de dakbedekking tijdelijk moet worden verwijderd. Een dakisolatie van buitenaf is bijgevolg aangeraden wanneer u ook van plan bent de dakbedekking te veranderen. U combineert twee klussen en vermijdt heel wat dubbele kosten, zoals die voor de steigers, containers enz.

Door van buitenaf te isoleren, verkleint u het risico op koudebruggen. Dit zijn plaatsen in uw dak waar de isolatielaag doorbroken is en er bijgevolg warmte kan ontsnappen. Bij een dakisolatie van buitenaf loopt die isolatielaag gewoon door en is alles bedekt.

dakisolatie van buitenaf
dakisolatie dakbedekkingswerkzaamheden

Kies zorgvuldig luchtdichte materialen

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Er bestaan verschillende soorten isolatiemateriaal zoals steen-, glas- of schapenwol, houtvezel, polystyreen, polyurethaanschuim en cellulose. Daarnaast bestaan er ook milieuvriendelijkere materialen zoals watten, hennepwol en kurk.

Welk materiaal u ook kiest, belangrijk is dat uw dakisolatie luchtdicht is. Uw dakwerker moet ervoor zorgen dat de isolatie dik genoeg is, zodat er geen koude lucht binnen kan, maar ook geen warme lucht kan ontsnappen.

Een goed dak is solide, waterdicht en goed geïsoleerd. Onze Ajusto-dakwerkers helpen hier graag bij. Contacteer ons voor een gratis offerte die aan al uw verwachtingen beantwoordt.

Uw Ajusto-dakwerker stelt een gedetailleerde en volledig gratis offerte voor u op. Hij plant de werken samen met u in, op het moment dat u het beste uitkomt. Hij zorgt ervoor dat de werken niet te lang duren en houdt zich steeds aan de offerte. Zo komt u zeker niet voor een onaangename verrassing te staan wanneer u de eindfactuur ontvangt. Maak een afspraak met een gekwalificeerde dakwerker voor een vrijblijvende offerte.

U kunt op ons rekenen voor zeer uiteenlopende dakwerkzaamheden, zoals de aanleg van een nieuw dak, de renovatie van uw dak, de constructie van het gebint, de bedekking (dakpannen, leisteen enz.), thermische of akoestische isolatie (binnen of buiten), het waterdicht maken van uw dak, de aanleg van een zolder en onderdak, de aanleg van een terras op een plat dak, de plaatsing van dakramen, de reparatie en het onderhoud van daklijsten, dakgoten en schoorstenen en de reiniging van uw dak (ontmossen).

Maak een afspraak met een gekwalificeerde dakwerker voor een vrijblijvende offerte om een dak te isoleren.

Vermijd tot 30% energieverlies

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Dakisolatie is een cruciaal punt om het thermisch comfort van een woning te garanderen. Warmteverlies via het dak kan immers tot 30% van het energieverbruik van uw huis bedragen. Het isoleren van daken, of dit nu door middel van inblazen of het aanbrengen van een isolatiemateriaal gebeurt, is dus een prioriteit om energie te besparen. Het is ook een effectieve manier om de energieprestatie van uw woning te verbeteren, wat uw werkzaamheden in aanmerking kan laten komen voor financiële hulp.

Een goede dakisolatie begint met de keuze van het isolatiemateriaal. De meest voorkomende materialen zijn glaswol, minerale wol en cellulosewatten. Deze minerale wolsoorten worden vaak in rollen of isolatieplaten gebruikt voor interne isolatie. Voor onderdakisolatie kunnen geëxpandeerd polystyreen of houtwol echter een betere isolatieoplossing zijn, dankzij hun goede thermische weerstand en luchtdichtheid.

Het isoleren van de zolder, of deze nu verloren of ingericht is, is net zo belangrijk. Om verloren zolders te isoleren, is de inblaastechniek zeer effectief. Het bestaat uit het inblazen van een laag isolatiemateriaal, zoals glaswol of cellulosewatten, direct op de zoldervloer. De ingerichte of inrichtbare zolders daarentegen, vereisen isolatie van de dakspanten en wanden. Er kunnen isolatiematerialen in rollen, stijve of geëxpandeerde vorm worden gebruikt, zoals schapenwol of hennepwol, voor een optimale thermische en akoestische isolatie.

Maar hoe isoleer je effectief je dak of je zolder? Om een goede dakisolatie te garanderen, is het essentieel om bepaalde stappen te volgen. Eerst moet een eerste laag isolatie tussen de balken of het geraamte van het dak worden geplaatst. Deze eerste laag moet worden gevolgd door een luchtdicht membraan om waterinfiltratie en warme luchtlekken te voorkomen. Vervolgens kan een tweede laag isolatie worden aangebracht, loodrecht op de eerste, om thermische bruggen te elimineren en de geluidsisolatie te optimaliseren. Deze isolatietechniek is ook toepasbaar op bewoonbare zolders.

Voor specifiekere isolatiewerkzaamheden, zoals de isolatie van muren of het dak van een plat dak, kan het nodig zijn om een professional in te schakelen. Deze kan u adviseren over de verschillende isolatietechnieken, de keuze van isolatiematerialen en de geldende thermische regelgeving.

Ten slotte mag niet worden vergeten dat een goede dakisolatie een correcte ventilatie van uw bewoonbare ruimte vereist. Deze ventilatie helpt condensatie en ophoping van waterdamp te beperken, die de effectiviteit van uw isolatie kunnen aantasten.

Kortom, dakisolatie, of deze nu van binnenuit of van buitenaf gebeurt, is een cruciale stap in energie-renovatiewerken. Het verzekert niet alleen thermisch comfort in de inrichtbare zolders of onder de bewoonbare zolders, maar het stelt u ook in staat om aanzienlijke besparingen te realiseren op uw verwarmingsfactuur.

Samengevat is dakisolatie een investering die u in staat stelt om uw energiefactuur te verminderen, het thermisch comfort van uw woning te verbeteren en uw eigendom te valoriseren. Of u nu verloren zolders of inrichtbare zolders heeft, of u nu uw dak, uw muren of uw zolder wilt isoleren, er zijn isolatieoplossingen die aangepast zijn aan uw project. Aarzel niet om een professionele Ajusto in te schakelen om u te begeleiden bij deze werken en u te adviseren over de beste dakisolatietechnieken en de meest performante materialen.

dakisolatie energieverlies

Boek uw dakwerker in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Dakisolatie

Hartelijk bedankt aan Ajusto en zijn dakwerker. De dakwerker kwam op het afgesproken tijdstip en stelde een zeer concurrerende offerte op. Mijn dak is nu goed geïsoleerd en ik kan opnieuw enkele jaren energie besparen.

Koen

Hoboken

Dakisolatie

Ik wilde al heel lang mijn dak isoleren. Ik had gelijk om de stap met Ajusto te nemen. Een professionele job! Goed gedaan.

Fatima

Leuven

Dakisolatie

Ondanks een gemiste afspraak heeft de dakwerker van Ajusto onberispelijk werk geleverd bij het isoleren van mijn dak. Ik beveel hem aan.

Kris

Genk

Dakisolatie

Dank u voor het werk aan mijn dak. Ik vond het leuk dat ik een sms kreeg wanneer de Pro vertrok.

Johan

Grimbergen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.