Ajusto

Isolatie

Het ene dak is het andere niet en de manier waarop u uw dak isoleert is afhankelijk van de constructie van het gebint en het soort geluidsisolatie dat u zoekt. Een Ajusto dakwerker adviseert u graag over welke vorm van isolatie het beste is voor uw dak. Er bestaan twee manieren om een dak te isoleren: van binnenuit of van buitenaf. Elk heeft zijn voor- en nadelen.
dak isoleren

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

binnenuit isoleren

Een dak van binnenuit isoleren

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Wanneer een dak van binnenuit wordt geïsoleerd, wordt het isolatiemateriaal rechtstreeks onder de dakbedekking aangebracht, in het gebint zelf. De dakbedekking en het dakframe blijven onaangetast.

Er zijn twee grote voordelen: eerst en vooral is het minder arbeidsintensief om van binnenuit te isoleren. Daarnaast is het ook goedkoper. De afwerking gebeurt vaak met gipsplaten, maar daarnaast bestaan er ook andere soorten isolatiemateriaal die voorzien zijn van een toplaag. Als uw dak geen gordingen heeft, wordt er een houten of metalen lat op de muur gemonteerd waarin de isolatie wordt aangebracht.

Isolatie die vanbinnen is aangebracht beschermt tegen vochtproblemen. Boven op de isolatie wordt er een dampscherm aangebracht. Deze voorkomt dat er condensatie en schimmel ontstaat.

Een dak van buitenaf isoleren

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Wanneer een dak van buitenaf wordt geïsoleerd, worden de isolatiematerialen tussen het gebint en de dakbedekking geplaatst.

In dat geval blijft de binnenkant van uw huis intact. De werken zijn wel omvangrijker en duren ook langer, aangezien de dakbedekking tijdelijk moet worden verwijderd. Uw dak van buitenaf isoleren is bijgevolg aangeraden wanneer u ook van plan bent de dakbedekking te veranderen. U combineert twee klussen en vermijdt heel wat dubbele kosten, zoals die voor de steigers, containers enz.

Door van buitenaf te isoleren, verkleint u het risico op koudebruggen. Dit zijn plaatsen in uw dak waar de isolatielaag doorbroken is en er bijgevolg warmte kan ontsnappen. Bij een buitenisolatie loopt die isolatielaag gewoon door en is alles bedekt.

buitenaf isoleren
dakbedekkingswerkzaamheden

Kies zorgvuldig luchtdichte materialen

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Er bestaan verschillende soorten isolatiemateriaal zoals steen-, glas- of schapenwol, houtvezel, polystyreen, polyurethaanschuim en cellulose. Daarnaast bestaan er ook milieuvriendelijkere materialen zoals watten, hennepwol en kurk.

Welk materiaal u ook kiest, belangrijk is dat uw isolatie luchtdicht is. Uw dakwerker moet ervoor zorgen dat de isolatie dik genoeg is, zodat er geen koude lucht binnen kan, maar ook geen warme lucht kan ontsnappen.

Een goed dak is solide, waterdicht en goed geïsoleerd. Onze Ajusto-dakwerkers helpen hier graag bij. Contacteer ons voor een gratis offerte die aan al uw verwachtingen beantwoordt.

Uw Ajusto-dakwerker stelt een gedetailleerde en volledig gratis offerte voor u op. Hij plant de werken samen met u in, op het moment dat u het beste uitkomt. Hij zorgt ervoor dat de werken niet te lang duren en houdt zich steeds aan de offerte. Zo komt u zeker niet voor een onaangename verrassing te staan wanneer u de eindfactuur ontvangt. Maak een afspraak met een gekwalificeerde dakwerker voor een vrijblijvende offerte.

Een dakwerker voor al uw dakbedekkings-werkzaamheden

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Uw Ajusto-dakwerker stelt een gedetailleerde en volledig gratis offerte voor u op. Hij plant de werken samen met u in, op het moment dat u het beste uitkomt. Hij zorgt ervoor dat de werken niet te lang duren en houdt zich steeds aan de offerte. Zo komt u zeker niet voor een onaangename verrassing te staan wanneer u de eindfactuur ontvangt. Wat voor werk er ook nodig is, met Ajusto vindt u makkelijk de juiste Pro.

U kunt op ons rekenen voor zeer uiteenlopende dakwerkzaamheden, zoals de aanleg van een nieuw dak, de renovatie van uw dak, de constructie van het gebint, de bedekking (dakpannen, leisteen enz.), thermische of akoestische isolatie (binnen of buiten), het waterdicht maken van uw dak, de aanleg van een zolder en onderdak, de aanleg van een terras op een plat dak, de plaatsing van dakramen, de reparatie en het onderhoud van daklijsten, dakgoten en schoorstenen en de reiniging van uw dak (ontmossen).

Maak een afspraak met een gekwalificeerde dakwerker voor een vrijblijvende offerte om een dak te isoleren.

dakwerker

Boek uw dakwerker in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Dak isoleren

Hartelijk bedankt aan Ajusto en zijn dakwerker. De dakwerker kwam op het afgesproken tijdstip en stelde een zeer concurrerende offerte op. Mijn dak is nu goed geïsoleerd en ik kan opnieuw enkele jaren energie besparen.

Koen

Hoboken

Dak isoleren

Ik wilde al heel lang mijn dak isoleren. Ik had gelijk om de stap met Ajusto te nemen. Een professionele job! Goed gedaan.

Fatima

Leuven

Dak isoleren

Ondanks een gemiste afspraak heeft de dakwerker van Ajusto onberispelijk werk geleverd bij het isoleren van mijn dak. Ik beveel hem aan.

Kris

Genk

Dak isoleren

Dank u voor het werk aan mijn dak. Ik vond het leuk dat ik een sms kreeg wanneer de Pro vertrok.

Johan

Grimbergen

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.