Ajusto
veranda
12 jan. 2022

Welk type veranda is het beste?

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Een veranda biedt heel wat voordelen. Ze verhoogt de waarde van uw huis en maakt uw leefruimte aangenamer. In dit artikel geven we u verschillende tips om te achterhalen welk type veranda bij u past.

De keuze van de bouwmaterialen

Wanneer u uw toekomstige veranda aan het plannen bent, moet u goed nadenken over de bouwmaterialen. Ze moeten van goede kwaliteit en duurzaam zijn en natuurlijk ook mooi ogen. U kunt uw veranda met verschillende soorten materialen bouwen:

  • Hout, dat rustiek en duurzaam is, maar ook zwaar

  • PVC, dat goedkoop en gemakkelijk te onderhouden is, maar niet erg stevig is

  • Staal, dat zeer sterk is en mooi oogt

  • Aluminium, dat flexibel, licht en gemakkelijk te onderhouden is

Aluminium is het meest gebruikte materiaal voor veranda’s. Het heeft vele positieve eigenschappen en biedt een goede isolatie. Bovendien oxideert het, in tegenstelling tot staal, niet na verloop van tijd. Wat design betreft, is aluminium verkrijgbaar in een waaier van kleuren. Zo vindt u altijd wel iets dat bij uw interieur past.

Het doel van uw veranda

Waar wilt u deze ruimte voor gebruiken? Sommige mensen dromen van een wintertuin, terwijl anderen een goed verlichte keuken willen. Een veranda kan ook dienen als eetkamer of leeshoek. Misschien wordt het wel uw kunstenaarsatelier, waar u zich laat inspireren door het open zicht op de tuin?

Het is aan u om te kiezen waarvoor u deze nieuwe leefruimte wilt gebruiken en hoe u hem wilt inrichten. Zodra u weet wat u wilt doen, kunt u de ideale oppervlakte bepalen, de snede van de wanden en het dak, de indeling van het meubilair en het aantal openingen.

Een veranda is dankzij zijn goede verlichting de ideale ruimte om veel planten in te plaatsen. Profiteer ervan om uw interieur wat te vergroenen!

De verschillende verandastijlen

De vorm en stijl van uw veranda moeten perfect bij uw huis passen. Er zijn modellen met rechte wanden, modellen met gebogen wanden, en modellen met een ronde of ovale vorm. Deze laatste bieden een panoramisch uitzicht op de tuin en laten u genieten van het buitenleven terwijl u goed beschut bent tegen slecht weer. Elke fabrikant biedt verschillende modellen aan. De meest voorkomende veranda’s zijn de moderne veranda, de Victoriaanse veranda en de halfronde veranda.

De moderne veranda

Een moderne veranda is rechthoekig van vorm, heeft rechte wanden en een plat dak of schuin dak. Zijn klassieke vorm past bij veel woningen. Hij lijkt op de andere kamers in huis, maar biedt een lichte en open ruimte met uitzicht op de tuin.

De Victoriaanse veranda

De Victoriaanse veranda voegt met zijn stijlvolle en elegante Britse stijl een vleugje charme en karakter toe aan uw huis. Dit type veranda herkent u aan zijn gebogen wanden en een dubbel hellend dak met 4 panelen.

De halfronde veranda

In deze veranda geniet u dankzij de halfronde vorm van een 180°-uitzicht op de tuin. Het dak bestaat uit verschillende spaken en vormt zo een halve cirkel. Door deze originele vorm kan hij ook op de hoek van een huis worden geïnstalleerd.

Voor een geslaagd project, is het belangrijk dat u de tijd neemt om verschillende professionals te contacteren en een gratis offerte te vragen. Zo kunt u de kosten van uw binnenwerken inschatten en prijzen vergelijken. Een gekwalificeerde vakman bij u in de buurt kan u advies geven over uw verandaproject. Aarzel niet om uw vragen te stellen en uw project samen op punt te stellen.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto