Ajusto
waterontharder kalk
04 mrt. 2021

Waterontharder: de ideale oplossing om kalk in uw water te bestrijden

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

Waterontharding is een proces waarbij de hardheid van uw water verminderd wordt door calcium en magnesium te verwijderen. Het is met andere woorden een techniek die de kwaliteit van uw water verbetert. Veel gezinnen kiezen tegenwoordig voor een waterontharder, en hoewel dit niet verplicht is, is het zeker aan te bevelen. Maar waarom precies?

Waarom een ontharder?

Hoewel hard water in principe geen gevaar voor de gezondheid vormt, kan het toch ernstige problemen veroorzaken in een huishoudelijke en industriële context. Wanneer de waterhardheid namelijk niet onder controle is, kan dat leiden tot kostelijke schade aan leidingen, ketels, enz. Een waterontharder is in dat geval een slimme manier om geld en energie te besparen.

In een huis merkt u al snel dat u met hard water te maken heeft door de zeepresten die achterblijven op uw vaat en de kalkaanslag die uw boiler en sanitair aantasten. Bovendien is het sterk aanbevolen om uw waterontharder goed te onderhouden, net zoals uw mazout- of gasketels. Zo vermijdt u extra reparatiekosten.

Is dit echt nodig in België?

Jammer genoeg ervaren meer dan tien miljoen Belgen de gevolgen van hard water, zoals:

  • Droge huid

  • Hoge energierekeningen

  • Afname van de druk in de leidingen

  • Verspilling van schoonmaakproducten

  • Voortijdige slijtage van de toestellen

  • Schadelijke gevolgen voor het milieu

Een oplossing voor elk probleem

Waarom genoegen nemen met weinig als u het beste kunt hebben? Durlem, waterzuiveringsspecialist en nr. 1 in België, biedt kwaliteitsvolle waterontharders aan en is bovendien erkend in België. Door uw vertrouwen in Ajusto te stellen, bent u er zeker van dat een gekwalificeerde loodgieter de waterontharder komt plaatsen volgens de regels van de kunst. Als extra voordeel, geniet u ook van een verlaagd btw-percentage van 6 % wanneer u uw ontharder door Ajusto laat installeren. Een mooi voordeel, voor helder water en een lagere energierekening.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto