Ajusto

Installatie waterontharder

Kies voor een waterontharder en maak voor eens en altijd komaf met hard water. Onze loodgieters-chauffagisten uit uw regio komen hem met plezier bij u installeren.
waterontharder

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

waterontharder water kraan

Uw gratis offerte voor een waterontharder in een paar klikken

Maak online een afspraak bij Ajusto op de dag en het tijdstip die u het beste uitkomen. Om het werk van de professional zo makkelijk mogelijk te maken, vragen we u twee foto’s van uw watermeter toe te voegen (van dichtbij en veraf). Laat ons ook weten of er een stopcontact beschikbaar is binnen twee meter van uw watermeter en of er een waterafvoer beschikbaar is. De Ajusto Pro zorgt voor de rest en voert alles vanaf de aankoop van de waterontharder tot en met de installatie en inbedrijfstelling ervan volgens de regels van de kunst uit.

Waarom is een waterontharder een goed idee?

Calciumcarbonaat dat oplost in water heeft een natuurlijke neiging om terug te keren naar zijn vaste vorm. Wanneer hard water dan wordt verwarmd tot boven de 60°C, ontstaat er kalk. Deze kalk zet zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers, boilers, verwarmingsketels, wasmachines, vaatwassers enz. Maar wanneer deze verwarmingselementen bedekt raken met kalk, moeten ze natuurlijk extra presteren en stijgt uw energieverbruik, soms zeer sterk. De kwaliteit en de levensduur van de apparaten gaan achteruit en op termijn moet u uw huishoudelijke apparaten repareren of zelfs vervangen.

Ook uw was- en onderhoudsproducten worden minder krachtig naarmate uw water harder is. U moet dan meer product gebruiken, wat vervolgens een impact heeft op de watervervuiling en uw kosten. De temperatuur is trouwens niet de enige factor die kalkafzetting in de hand werkt. Ook bij apparaten die alleen koud water gebruiken zal u vroeg of laat met kalk te maken krijgen.

Een waterontharder is dus zeer nuttig voor uw huis en helpt u tot wel € 650 per jaar besparen.

Controleer de hardheid van uw water

Op veel websites kunt u de hardheid van uw water controleren volgens de gemeente waar u woont, of dat nu in Brussel, Vlaanderen of Wallonië is.

Als het water in uw gemeente hard is (meer dan 22°F), moet u zeker overwegen om een waterontharder te installeren.

Houd er rekening mee dat het niet wordt aanbevolen om een waterontharder te installeren als u loden leidingen heeft. Wilt u toch graag een waterontharder installeren? Uw Ajusto-loodgieter stelt met veel plezier een gratis offerte op om uw loden leidingen te vervangen.

waterontharder hard water

Boek uw loodgieter in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Waterontharder installeren

Ik was een beetje sceptisch over het installeren van een waterontharder, maar de kwaliteit is echt te zien. Dank aan Ajusto en de loodgieter voor hun ernst!

Karim

Beveren

Waterontharder installeren

Niet teleurgesteld over mijn waterontharder! De installateur was erg aardig en legde alles goed uit! Dank u!!

Estefania

Genk

Waterontharder installeren

Ajusto heeft mij haarfijn de voordelen van een waterontharder uitgelegd. De loodgieter die hem kwam installeren was zeer professioneel, zeer snel en bovenal geruststellend!!! Ik heb geen spijt van mijn aankoop!

Jan

Ukkel

Waterontharder onderhouden

Top, super efficiënt. Ik beveel deze loodgieter aan! De digitale betaling met de QR-code is superhandig.

Wim

Lokeren

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.