Ajusto
loodgieter
14 jun. 2022

Wat is een gekwalificeerde loodgieter?

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

Een loodgieter is een specialist die zich bezighoudt met het plaatsen, herstellen, ontstoppen en onderhouden van waterleidingen, uw afvoer en sanitair.

Wat doet een loodgieter nu precies?

De werkzaamheden van een loodgieter zijn zeer uiteenlopend, waardoor het voor veel mensen soms onduidelijk is wat voor werk een loodgieter nu precies doet. Om u een beter beeld te geven, zetten we alvast enkele veelvoorkomende klusjes op een rijtje.

Heeft u last van een verstopping?

Bij een verstopping kunt u meestal zelf het probleem oplossen. Maar wanneer de verstopping te diep onder de grond zit of als u niet zeker weet wat u moet doen, is het beter om een loodgieter te laten komen. Onze specialisten beschikken over speciaal gereedschap en de juiste middelen om uw verstopping op te lossen. Ook voor een verstopping van de waterleiding kunt u bij ons een loodgieter inschakelen.

Lekken in of rondom uw huis?

Onze loodgieters worden vaak aan het werk gezet als u thuis bijvoorbeeld een lek heeft of als er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden om lekken te voorkomen. De meest voorkomende lekken ontstaan bij uw kraan, in uw waterleidingen en afvoer. Maar een loodgieter kan u bijvoorbeeld ook advies geven en helpen bij vochtbestrijding. Te veel vocht kan namelijk veel schade aanrichten aan uw woning of zelfs leiden tot een lek.

Laat een lek herstellen

Een lek komt meestal op een ongelegen moment en kan zeer veel schade veroorzaken. De meest voorkomende plekken waar lekken kunnen ontstaan, zijn bijvoorbeeld uw badkamer, douche, uw plat dak, de kelder of uw wasmachine. Het opsporen van een lek is echter niet altijd even eenvoudig. Het kan zich namelijk in uw afvoer bevinden, maar evengoed tussen muren of in het plafond.

Er zijn verschillende manieren om een lek op te sporen en onder controle te krijgen. Loodgieters hebben hier speciaal gereedschap voor. Wilt u toch liever eerst zelf op onderzoek uit en het lek opsporen? Dan vindt u vast erg waardevolle informatie in ons stappenplan om zelf een lek op te sporen. U hoeft hiervoor geen specifieke technische kennis te hebben, maar het is natuurlijk altijd handig als u van aanpakken weet.

Sanitair

Een loodgieter is ook gespecialiseerd in het monteren, aanleggen, vervangen, herstellen en onderhouden van alles wat onder sanitair valt.

Heeft u een loodgieter nodig?

Heeft u hulp nodig om uw lek op te lossen, dan kunt u heel eenvoudig bij ons een afspraak boeken. Er komt een lokale loodgieter bij u langs, op een tijdstip dat u zelf kiest. Vind meer info op onze website.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto