Ajusto
verhuizing
03 mei 2022

Een zorgeloze verhuizing in 4 stappen

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Staat u op het punt te verhuizen en kunt u maar niet stoppen met stressen? Geen zorgen, dat is niet meer dan normaal. Een nieuwe woning is een nieuwe stap in uw leven. U trekt naar een onbekende omgeving en dat is nu eenmaal niet evident. Om alvast een deel van uw zorgen weg te nemen, sommen wij hieronder vier stappen op om uw verhuis vlot te laten verlopen.

Zet alle dozen klaar

De dag vóór uw verhuis nog al uw spullen in kartonnen steken? Dat loopt gegarandeerd mis. Wanneer u alles nog op het laatste moment moet inpakken, kunt u snel overweldigd raken, met nog meer stress tot gevolg. Daarom raden we u aan om al vanaf het moment dat u beslist te verhuizen, deze stap voor te bereiden.

Begin eerst en vooral met voldoende dozen in huis te halen. U kunt dozen vinden in winkels of u kunt ze kopen. Let erop dat de dozen sterk genoeg zijn om al uw spullen veilig te vervoeren. Als uw budget het toelaat, kunt u kiezen voor professionele dozen.

Een paar weken voor uw verhuisdag, begint u uw spullen te sorteren. Gooi alle spullen die u niet meer nodig hebt weg.

De dag voor de verhuizing moeten alle dozen klaar en gesloten zijn. Enkel dingen die u nog de dag zelf nodig heeft, zoals uw tandenborstel of een paar schone kleren, mogen overblijven.

Noteer op elke doos de naam van de kamer waar hij in terechtkomt. Vermeld het ook zeker als een doos breekbare voorwerpen bevat. Zie er trouwens goed op toe dat uw dozen niet te zwaar zijn. Vervoer bijvoorbeeld geen dertig boeken in één enkele doos. Het is altijd fijn als een verhuis comfortabel kan verlopen.

Maak uw oude woning schoon

Als u momenteel huurt, is het belangrijk dat u uw woning in de oorspronkelijke staat teruggeeft. Dat is namelijk een voorwaarde om uw waarborg terug te krijgen. Misschien moet u de muren opnieuw verven, gaten opvullen of schade herstellen. Een gekwalificeerde professional helpt u daar graag bij. Dit onderhoud gaat trouwens heel snel als u altijd goed voor uw woning gezorgd heeft.

Vergeet ook niet dat u uw verwarmingsketel verplicht periodiek moet laten onderhouden. Ook als uw woning voorzien is van airconditioning, moet u die laten controleren.

Regel alle papierwerk

Een verhuis staat vaak gelijk aan heel wat papierwerk. U moet uw nieuwe adres namelijk aangeven bij verschillende overheidsinstanties en bedrijven. Licht eerst en vooral uw energieleverancier in, zodat u elektriciteit hebt zodra u in uw nieuwe stulpje intrekt. Denk ook aan uw waterleverancier en uw internetprovider.

Voer wat kleine werkzaamheden uit

Als u de eigenaar bent van een pand dat net is vrijgekomen, kan het interessant zijn om enkele kleine renovatiewerken uit te voeren voordat u het weer verhuurt. Controleer bijvoorbeeld of de installaties aan de normen voldoen of geef de muren een nieuwe kleur. Een ervaren specialist kan u daarbij helpen.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto