Ajusto

Airconditioning onderhouden

Door uw airconditioning goed te onderhouden, bespaart u met andere woorden geld op lange termijn. Laat het onderhoud steeds uitvoeren door een gekwalificeerde specialist, want enkel erkende koeltechnici mogen koelvloeistoffen gebruiken. Bovendien ontvangt u na het onderhoud het onderhoudsattest, dat verplicht is.
Airconditioning onderhouden

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

airco onderhouden

Een onderhoud door een erkende koelspecialist

Prijs tussen € 200 en € 450 (incl. 6 % btw) exclusief toestellen. De reistijd van de Pro is in de prijs inbegrepen. Voor het begin van de werkzaamheden stelt de Ajusto Pro op afstand of ter plaatse een gratis offerte op, zodat u weet hoeveel het onderhoud uiteindelijk zal kosten.

Laat uw airconditioning onderhouden door een erkende koelspecialist. Een goed onderhouden systeem biedt namelijk heel wat voordelen:

 • U bent er zeker van dat de airconditioning steeds goed werkt.

 • De binnenluchtkwaliteit blijft optimaal.

 • Geurtjes worden geëlimineerd en de verspreiding van bacteriën of virussen wordt afgeremd.

 • Uw apparaat gaat langer mee.

 • Uw energieverbruik is lager.

Heeft uw airco onderhoud nodig?

Verplicht onderhoud van de airconditioning

Het is niet zo moeilijk om te achterhalen wat uw wettelijke verplichtingen zijn voor het onderhoud van uw airconditioning. Het enige wat u moet doen, is kijken hoeveel koelvloeistof uw systeem bevat. Als het minder dan drie kilo koelvloeistof bevat, is onderhoud niet verplicht.

In andere gevallen gelden de volgende regels:

 • >3 kg koelvloeistof: verplicht jaarlijks onderhoud.

 • 30 kg koelvloeistof: verplicht halfjaarlijks onderhoud.

 • >300 kg koelvloeistof: verplicht driemaandelijks onderhoud.

Heeft uw airconditioner onderhoud nodig?

Hoewel niet elke airconditioner verplicht moet worden onderhouden, is het soms wel aangewezen. Als alles zonder problemen werkt, is het interessant om één keer per jaar een onderhoud te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat het rendement van uw systeem zo hoog mogelijk ligt. Daarnaast zijn er ook een aantal signalen die erop wijzen dat een airconditioning onderhouden moet worden:

 • Uw airconditioner maakt meer geluid dan normaal: de filters zijn waarschijnlijk verstopt.

 • De koelcapaciteit is afgenomen: het duurt langer om een ruimte te koelen. Waarschijnlijk is er te weinig koelvloeistof.

 • Uw energierekening wordt duurder: ook dit kan erop wijzen dat de installatie slecht wordt onderhouden.

air conditioner
koelspecialist

Vraag een gekwalificeerde aircospecialist

De specialist voert een lektest en een gastest uit, ontdooit het circuit en maat de filters en diverse onderdelen schoon. Na het onderhoud overhandigt hij u een officieel attest waarmee u kunt aantonen dat u aan de wettelijke onderhoudsplicht voldoet. De prijs varieert naargelang het type airconditioner, het aantal units en de tijd die aan het onderhoud wordt besteed. Maar wees gerust: voor hij aan het onderhoud begint, zal de Ajusto Pro steeds een offerte opstellen.

We werken met de beste merken

Als u verplicht bent om uw airconditioner te laten onderhouden, moet u een erkende technicus bellen. Welk project u ook voor ogen heeft, wij zijn vertrouwd met alle toonaangevende merken op het vlak van airconditioning, zoals Carrier, Daikin, Alpatec, LG, Airwell, Fujitsu enz. U kunt op onze koelpro’s rekenen voor de installatie, de reparatie en het onderhoud van uw units. Ze stellen het systeem ook in tijdens de eerste installatie en controleren of alles correct werkt.

Wilt u graag een airconditioningsysteem in uw huis installeren? Moet uw systeem hersteld of onderhouden worden? Vindt u het moeilijk om te kiezen uit de waaier aan toestellen die er bestaan? Geen zorgen. Ajusto is er voor u, bij alle stappen van het project. Als u een duurzaam en efficiënt systeem wilt aanschaffen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij garanderen u de best mogelijke dienstverlening, van de aankoop van een systeem tot de installatie, de reparatie en het onderhoud ervan en dat steeds volgens de geldende normen.

Boek uw specialist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Airco onderhouden

Mijn airco werd in recordtijd onderhouden en er werd zelfs een kleine reparatie uitgevoerd. Bravo aan Said van Ajusto die erg aardig en efficiënt is.

Kenny

Genk

Airco onderhouden

Het was hoog tijd dat mijn airco onderhouden werd. De frisse lucht stroomt weer door mijn huis zoals op de eerste dag. Zeer tevreden.

Wim

Wetteren

Airco onderhouden

Snel en efficiënt. Wat kan ik nog meer vragen als het gaat om het onderhoud van mijn airconditioning. Ik raad Ajusto aan.

William

Brussel

Airco onderhouden

Hartelijk bedankt aan het Ajusto-team voor de uitstekende kwaliteit. Zeer correcte offerte en vriendelijke specialist, niets om over te klagen. Tot de volgende keer!

Clarice

Aarschot

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.