Ajusto

Airconditioning installeren

Heeft u het te warm in de zomer? Installeer dan gerust een airconditioning in uw huis. Vraag een gratis offerte om een airconditioning te installeren! Of het nu gaat om uw slaapkamer, woonkamer of kantoor, Ajusto heeft voor elke situatie de juiste oplossing. Er bestaan verschillende modellen: wandairco, dorpelairco, plafondairco en kanaalairco. De voorbije jaren zijn de technologieën trouwens bijzonder stil en stijlvol geworden. En ook duurzamer, zodat u met een goede airconditioning uw huis zowel kunt opwarmen als afkoelen tegen een lagere prijs.
Airconditioning installeren

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

airco installatie

Het juiste koelsysteem voor elke kamer

Gratis offerte om een airconditioning te installeren. Deze omvat het product, de installatie-uren, de reistijd van de technicus, de levering van de apparatuur en de inbedrijfstelling van het apparaat door een erkende koelspecialist.

Het is niet altijd gemakkelijk om zelf het meest geschikte systeem te vinden. Er zijn namelijk heel wat factoren waar u rekening mee moet houden en ook de installatie is complex. Ajusto adviseert u graag. Dankzij ons nationale netwerk kunnen wij u altijd in contact brengen met een aircospecialist bij u in de buurt. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij een van onze koelpro’s. Elke ruimte is namelijk anders. Advies inwinnen van een specialist is een slimme zet om jarenlang te genieten van een fris huis.

Waarom zou u airconditioning in uw huis installeren?

Het grootste voordeel van airconditioning is dat het uw leven comfortabeler maakt en u veel hoofdzorgen bespaart. Een huis warmt namelijk zo snel op door bijvoorbeeld de warmte die de zon afgeeft. Maar ook interne factoren beïnvloeden de kamertemperatuur: denk aan een kleine ruimte, een groot aantal inzittenden of de aanwezigheid van elektrische of elektronische apparaten die warmte opwekken.

Met een airconditioningsysteem kunt u rekenen op thermisch comfort. Uw huis voelt altijd aangenaam aan, met een zachte temperatuur en een gecontroleerde luchtvochtigheid (dankzij het bevochtigings- en ontvochtigingssysteem). Een airconditioning is daarom eerst en vooral een slimme zet voor meer comfort. Met het juiste systeem bespaart u bovendien heel wat energie.

airconditioning installatie
koelspecialist airconditioning

Soorten airconditioning en de verschillende modellen

Er bestaan verschillende soorten airconditioningsystemen:

  • In omkeerbare modus verwarmt het systeem uw huis in de winterperiode.

  • Een mobiele airconditioner heeft een afvoerbuis nodig.

  • Een wandairconditioner wordt hoog op een muur geplaatst.

  • Een cassetteairco is verzonken in het plafond en is ideaal voor een kamer van drie meter hoog.

Het ontwerp van uw airconditioner kan ook variëren naargelang het model

  • De mobiele monoblock: deze gebruikt de hete of frisse luchtstroom alleen wanneer nodig.

  • De monosplit of inverter: deze ‘split’-airconditioner is verplaatsbaar. Hij bestaat uit een buitenunit en een binnenunit.

  • De multisplit heeft een buitenunit die meerdere roosters (plafond- of wandmontage) in het huis aanvoert.

  • De kanaalairco wordt in een verlaagd plafond geïnstalleerd en koelt het hele huis door middel van ventilatieroosters.

Om te bepalen welk airconditioningsysteem bij uw huis past, is het belangrijk om een gepersonaliseerde offerte aan te vragen bij een professionele koelspecialist. Deze komt dan langs en zal de verschillende parameters en mogelijkheden evalueren. Er bestaan verschillende systemen met elk hun eigen voor- en nadelen. Door een offerte aan te vragen, kunt u deze systemen naast elkaar leggen en de tarieven vergelijken. U ziet ook meteen welke werkzaamheden nodig zijn om de airconditioning te installeren. Onze aircospecialisten adviseren u graag over het beste model.

Welke soort airconditioning kiest u het best?

Er bestaan veel airconditioningsystemen. In de meeste gevallen schaft u een airconditioner aan omdat uw huis in de zomer te hard opwarmt, waardoor u de hele dag zit te puffen. In dat geval kunt u al een heel eind komen met een mobiele airconditioner, die u tegen een zeer betaalbare prijs kunt aanschaffen. Deze voert de hete lucht door een buis af en zorgt ervoor dat u van een frisse ruimte kunt genieten.

U kunt ook kiezen voor een vaste airconditioner. Afhankelijk van de ruimte die moet worden gekoeld, bestaan er verschillende maten en vorm. De split, bijvoorbeeld, werkt precies als een mobiele monoblock, maar is een pak minder lawaaierig en verspreidt de lucht gelijkmatiger. Wie op zoek is naar een energiezuinig verwarmings- en koelsysteem, kiest daarentegen beter voor een omkeerbare warmtepomp. Een vaste airco komt in verschillende formaten: omkeerbare airconditioners, wandairco’s, cassetteairco’s, kanaalairco’s en plafondairco’s.

airco specialisten
airconditioning koelspecialist

Vraag een gekwalificeerde aircospecialist

Het eerste wat een koeltechnicus doet, is een thermische analyse van uw huis uitvoeren. Hij meet het aantal te koelen vierkante meters en bekijkt de isolatie van het gebouw. Op basis hiervan evalueert hij het type airconditioning dat nodig is en het vermogen in kW.

Vervolgens stelt hij een gratis offerte op. Deze is vrijblijvend en geeft meteen de prijs weer die u ook op de eindfactuur zult zien. Deze omvat het product, de installatie-uren, de reistijd van de technicus, de levering van de apparatuur en de inbedrijfstelling van het apparaat door een erkende koelspecialist. Bij de inbedrijfstelling gaat de specialist na of er lekken zijn, meet hij de temperatuur en voert hij verschillende thermische testen uit. U heeft 10 jaar garantie op uw airconditioningsysteem.

We werken met de beste merken

Welk project u ook voor ogen heeft, wij zijn vertrouwd met alle toonaangevende merken op het vlak van airconditioning, zoals Carrier, Daikin, Alpatec, LG, Airwell, Fujitsu enz. U kunt op onze koelpro’s rekenen voor de installatie, de reparatie en het onderhoud van uw units.

Wilt u graag een airconditioningsysteem in uw huis installeren? Moet uw systeem hersteld of onderhouden worden? Vindt u het moeilijk om te kiezen uit de waaier aan toestellen die er bestaan? Geen zorgen. Ajusto is er voor u, bij alle stappen van het project. Als u een duurzaam en efficiënt systeem wilt aanschaffen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij garanderen u de best mogelijke dienstverlening, van de aankoop van een systeem tot de installatie, de reparatie en het onderhoud ervan en dat steeds volgens de geldende normen.

Boek uw specialist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Airco installeren

Betrouwbaar en discreet airconditioningsysteem, gemakkelijk te gebruiken. De installatie verliep snel en er waren geen verrassingen bij de eindafrekening. Dank u, Ajusto.

Leon

Turnhout

Airco installeren

De specialist heeft mij zeer goed geadviseerd bij de keuze van de juiste airconditioners voor mijn budget. Ik ben erg blij. Perfect.

Mieke

Evergem

Airco installeren

Geweldig bedrijf! Snelle, efficiënte en super professionele airconditioningsspecialist.

Jasper

Hasselt

Airco installeren

Over het geheel genomen, had ik een zeer goede ervaring met jullie. De offerte was een beetje duur, maar niet te duur. De specialist was zeer vriendelijk en gaf me goed advies over hoe ik mijn airconditioning zo efficiënt mogelijk kon gebruiken. Dank u.

Sofie

Auderghem

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.