Ajusto

Airconditioning herstellen

U kunt er zeker van zijn dat als uw airconditioner kapotgaat, hij vaak op het verkeerde moment kapotgaat. Gedaan met die heerlijke, frisse bries te midden van een hittegolf en lang leve het puffen en zweten! Probeer het probleem echter niet zelf te herstellen. Het is sterk aangeraden om een gekwalificeerde koeltechnicus te bellen om een airconditioning te repareren.
airconditioning herstellen

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

airconditioning herstellen airo

Verschillende oorzaken kunnen een storing veroorzaken

Vanaf € 119 (incl. 6 % btw) exclusief toestellen. De reistijd van de Pro en het aantal werkuren zijn in de prijs inbegrepen. Voor het begin van de werkzaamheden stelt de Ajusto Pro op afstand of ter plaatse een gratis offerte op, zodat u weet hoeveel de reparatie uiteindelijk zal kosten.

Hier zijn een aantal mogelijke defecten:

 • De airconditioner blaast lucht, maar deze is niet warm of koud.

 • Er lekt water uit de airconditioner.

 • De airconditioner maakt abnormaal veel lawaai.

 • Airconditioner schakelt zonder reden uit.

 • De afstandsbediening werkt niet goed of helemaal niet.

 • De zekeringen branden door wanneer u de airco aanzet.

 • De lampjes branden niet meer.

 • De verschillende functies werken niet meer.

 • De airconditioner verspreidt een muffe geur.

Wat zijn de risico’s van een defecte airconditioning?

Een defecte airconditioning kan belangrijke gevolgen hebben voor de bewoners, maar ook voor het huis. Aangezien de airconditioning de lucht behandelt die u in huis inademt, kan een defecte unit belangrijke gevolgen hebben voor de luchtwegen. Bovendien kan een mogelijke kortsluiting leiden tot brandgevaar.

Goed onderhoud voorkomt defecten

Zoals bij elk apparaat verlengt het onderhoud van uw airconditioner de levensduur ervan en voorkomt het storingen.

Weet trouwens ook dat u wettelijk verplicht bent om uw airconditioning te laten onderhouden:

 • >3 kg koelvloeistof: verplicht jaarlijks onderhoud.

 • 30 kg koelvloeistof: verplicht halfjaarlijks onderhoud.

 • >300 kg koelvloeistof: verplicht driemaandelijks onderhoud.

Onze erkende Ajusto-koelspecialisten zijn gekwalificeerd voor het onderhoud van uw airconditioningapparatuur. Na het onderhoud overhandigen ze u het verplichte onderhoudsattest.

airconditioning herstellen hvac specialist
airconditioning herstellen koelspecialist

Vraag een specialist om uw Airconditioning te repareren

Welk project u ook voor ogen heeft, wij zijn vertrouwd met alle toonaangevende merken op het vlak van airconditioning, zoals Carrier, Daikin, Alpatec, LG, Airwell, Fujitsu enz. U kunt op onze koelpro’s rekenen voor de installatie, de reparatie en het onderhoud van uw units. Ze stellen het systeem ook in tijdens de eerste installatie en controleren of alles correct werkt.

Wilt u graag een airconditioningysteem in uw huis installeren? Moet uw systeem hersteld of onderhouden worden? Vindt u het moeilijk om te kiezen uit de waaier aan toestellen die er bestaan? Geen zorgen. Ajusto is er voor u, bij alle stappen van het project. Als u een duurzaam en efficiënt systeem wilt aanschaffen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij garanderen u de best mogelijke dienstverlening, van de aankoop van een systeem tot de installatie, de reparatie en het onderhoud ervan en dat steeds volgens de geldende normen.

Airconditioning herstellen door een Ajusto professional

Het herstellen van airconditioning is een delicaat karwei dat de interventie vereist van een professional die bekwaam is in airconditioningsystemen. Of u nu een omkeerbare airconditioner, een warmtepomp of een monoblock-airconditioning heeft, storingen kunnen op elk moment optreden, vooral wanneer ze het meest nodig zijn, zoals tijdens een hittegolf.

Airconditioning herstellen kan een verscheidenheid aan taken omvatten, waaronder het controleren van de dichtheid van het koelcircuit, het vervangen van het koelmiddel of het controleren van de efficiëntie van de ventilator en de warmtewisselaar. De professional moet in staat zijn om het probleem te diagnosticeren, of het nu gaat om een probleem met de airconditioningcompressor, een blokkade van de ventilatiekanalen of een overmatig energieverbruik.

Het is cruciaal om uw airconditioning te onderhouden en te herstellen om een optimale luchtkwaliteit te behouden in uw geklimatiseerde ruimte. De binnen- en buitenunits van uw airconditioner moeten regelmatig worden gereinigd om ophoping van onzuiverheden te voorkomen, wat de kwaliteit van de omgevingslucht zou kunnen beïnvloeden. Bovendien kan een slechte werking van uw airconditioning leiden tot een verhoging van het energieverbruik en een afname van de energieprestaties, wat uw elektriciteitsrekening zou kunnen beïnvloeden.

Als uw airconditioning er niet in slaagt om uw huis of auto efficiënt te koelen, zou dit kunnen wijzen op een probleem met het koelmiddel. In dit geval zou het bijvullen van de airconditioning noodzakelijk zijn. Een erkende professional kan het koelmiddel bijvullen en ervoor zorgen dat het koelcircuit correct is verzegeld om lekken te voorkomen.

Airconditioningssystemen zijn complexe installaties bestaande uit veel elementen zoals de compressor, de verdamper, de condensor, de expansieklep, de koelleidingen en vele anderen. Elk van deze elementen speelt een cruciale rol in de werking van uw airconditioning en kan bij het herstellen speciale aandacht vereisen.

Als u een ongebruikelijk geluid, een onstabiele omgevingstemperatuur of een abnormaal hoog energieverbruik opmerkt, wordt het aanbevolen om een gespecialiseerd airconditioningbedrijf in te schakelen om een airconditioning herstelling uit te voeren. Deze professionals zijn uitgerust met de nodige tools en hebben de expertise om de meest voorkomende problemen met airconditionings op te lossen.

Kortom, het is essentieel om uw airconditioning te onderhouden en te herstellen om een goede werking, een efficiënt energieverbruik en gezonde lucht in uw geklimatiseerde ruimte te verzekeren. Of u nu een enkele kamer moet koelen met een mobiele airconditioner of meerdere kamers met een split-systeem, u kunt rekenen op een professional om u te helpen bij het oplossen van alle problemen met uw airconditioning.

airconditioning herstellen warmtepomp

Boek uw specialist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Airco herstellen

Goede ervaring met Ajusto. Mijn airconditioningsysteem werkt weer perfect. Ik ben erg blij.

Janine

Zemst

Airco herstellen

Ik heb heel gemakkelijk een afspraak kunnen maken om mijn airco te laten repareren. De technicus kwam zoals gepland en mijn airco werkt weer perfect voor een zeer redelijke prijs.

Marco

Antwerpen

Airco herstellen

De technicus moest wat rommelen met mijn airconditioner, maar slaagde er uiteindelijk in hem te repareren. Dank u voor uw hulp.

Jeroen

Gent

Airco herstellen

Goede ervaring met Ajusto. Mijn airconditioningsysteem is perfect, ik ben er erg blij mee.

Clovis

Brugge

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.