Ajusto
klusjes zomer
19 jul. 2022

Deze klusjes kunt u in de zomer doen

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Er is altijd wel iets te doen in uw woning. Een kamer die moet worden gerenoveerd, een toestel dat moet worden hersteld, of uw interieur dat aan verandering toe is. Waarom profiteert u niet van de zomermaanden om uw handen grondig uit de mouwen te steken?

Waarom werken in de zomer?

De zomer is de beste tijd om wat werk in uw huis te verrichten. De temperaturen zijn aangenaam en de dagen zijn lang. In deze tijd van het jaar is de kans trouwens ook groot dat u met verlof bent en dus tijd genoeg heeft om uw huis onder handen te nemen.

Ook als u met een professional wilt samenwerken, zijn de zomermaanden ideaal. Sommige vakmensen geven al eens een korting omdat de werkdruk lager ligt. En de werkomstandigheden zijn natuurlijk zoveel beter. Een dakdekker werkt liever op een droog dak. En de hogere temperaturen zijn perfect voor wie isolatiewerken wil laten uitvoeren.

Uw tuin

Als u een tuin of een balkon hebt, brengt u waarschijnlijk veel tijd buiten door. Is het niet fijn om een mooie buitenruimte te hebben om van de zomeravonden te genieten, om te lunchen of gewoon wat te ontspannen?

U kunt uw tuin inrichten, in tuinmeubelen investeren, een zwembad aanleggen of zelfs bloemen planten. En vergeet ook uw gazon niet regelmatig te maaien! De zomer is ook een goed moment om uw winterplanten- en groenten te planten.

Uw ketel

Veel mensen wachten tot de herfst om hun verwarmingsketel te laten onderhouden. Vanaf september worden chauffagisten echter overstelpt met aanvragen en dat zet de prijzen uiteraard onder druk. Wees iedereen een stap voor en boek het onderhoud al tijdens de zomermaanden. Zo gaat u zorgeloos de wintermaanden in én bespaart u misschien wat geld.

Uw interieur

Veel mensen zien de verlichting in hun woning over het hoofd. In de zomer gebruiken ze hun lampen namelijk minder vaak en merken ze het niet als er iets mis is. Maar wanneer de dagen korter worden, wordt u liever niet met een onaangename verrassing geconfronteerd. Controleer dus tijdens de zomer al eens of er geen lampen moeten worden vervangen.

Geef ook uw ramen een stevige opfrisbeurt en, waarom schildert u uw muren niet in een lichtere tint? De zomer is vaak het seizoen van verhuizingen. Gaat u binnenkort uw woning verkopen of is uw woning al vrij oud? Controleer dan of uw elektrische installatie nog aan alle normen voldoet en schakel eventueel een elektricien in voor herstellingen.

Doe beroep op een gekwalificeerde professional

Als u sommige klusjes niet zelf kunt uitvoeren, kunt u altijd rekenen op een gekwalificeerde vakman. Hij beschikt over alle nodige kennis en het gereedschap om u te helpen. Door de lagere vraag tijdens de zomermaanden, maakt u misschien wel een mooie deal!

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto