Ajusto
kinderkamer inrichten
05 jan. 2023

Een kinderkamer praktisch, maar speels inrichten

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Wat is er prettiger voor een kind dan een eigen kamer? Het is de plek bij uitstek om te slapen in alle rust, te spelen in een kleurrijke omgeving of gewoon even te rusten in een gezellig ingericht hoekje. In dit artikel vindt u enkele tips om een kinderkamer te creëren waar uw kinderen dol op zullen zijn.

Opbergruimte voor een praktische kinderkamer

Als er iets is dat niet mag ontbreken in een kinderkamer, is het wel opbergruimte. Kinderen verzamelen namelijk al van jongs af aan allerlei speelgoed en dan is een plek om dat op te bergen heel praktisch. Daarnaast kan het ook interessant zijn om naast een slaaphoek een speelhoek in te richten en een tekenhoek te voorzien. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, kunt u ook kiezen voor een bureau.

Maar waar begint u nu? Eerst en vooral moet u de kinderkamer opruimen. Daarna kunt u nadenken over de ideale opbergoplossing. Misschien kunt u hoge stapelrekken plaatsen om ruimte te besparen. Of wandplanken om de kamer een mooie visuele toets te geven. Die zijn namelijk ideaal om de snuisterijen, boeken of beeldjes uit te stallen waar uw kind dol op is.

Ook onder het bed kunt u opbergruimte creëren. Als u een halfhoog bed heeft, kunt u dozen of lades onder het bed plaatsen. Zo verspilt u geen enkele vierkante meter en is de kinderkamer optimaal ingedeeld.

Kleur voor een speelse kinderkamer

Naast opbergruimte die aangepast is aan wat uw peuter nodig heeft, is het ook belangrijk een streepje kleur toe te voegen. Het is namelijk hier dat uw kind leeft en dan is het fijn als de muren, het beddengoed of het tapijt kleurrijk en knus zijn.

Zachte kleuren, houten meubelen en natuurlijke materialen verdienen de voorkeur in een babykamer. Naarmate het kind groeit, kunt u kiezen voor fellere kleuren, speelse patronen en zelfs verschillende materialen om uw kind te prikkelen.

Een slaaphoek inrichten en organiseren

Wanneer u de kinderkamer inricht, is het een goed idee om voor elke activiteit een hoekje te voorzien. In de kindertijd draait alles om spelen, dus een speelhoek met speelgoeddozen of gekleurde bakken mag zeker niet ontbreken. Ook een leeshoek, werkhoek of bureauhoek is nodig als uw kind naar school gaat.

Maar de belangrijkste hoek blijft toch nog altijd de slaaphoek. En die richten we het liefst zo gezellig mogelijk in zodat het kind rustig slaapt en zoete dromen heeft. Een hoog bed met zicht op de deur kan uw kind geruststellen. En als ook het speelgoed uit het zicht is, heeft uw kind minder de neiging om op te staan en te spelen. Zachte kleuren en gedempte lichten helpen het dan weer gemakkelijker in slaap te vallen.

Wanneer kinderen opgroeien in een warme omgeving die hun persoonlijkheid weerspiegelt en geruststelt, bloeien ze open en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Bent u op zoek naar de beste inrichting voor uw kinderkamer? Een inrichting die zowel praktisch als speels is en op maat gemaakt? Een gekwalificeerde professional kan u helpen.

Het schilderen of ontwerpen van een kinderkamer op maat is het werk van een expert. Hij of zij weet namelijk heel goed hoe hij of zij een unieke kinderkamer kan bedenken. Aarzel dus niet om contact op te nemen met een specialist voor de inrichting van uw kinderkamer!

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto