Ajusto
Hoe repareert u een kapotte vaatwasser
18 apr. 2023

Hoe repareert u een kapotte vaatwasser?

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

De vaatwasser is essentieel voor de meeste gezinnen. Wanneer het toestel dan plots niet meer werkt, kan dat heel frustrerend zijn. In dit artikel geven we u enkele tips om uw vaatwasser zelf te repareren en te voorkomen dat u een dure professional moet inschakelen.

De vaatwasser vult zich niet met water

Als uw vaatwasser zich niet met water vult, is het mogelijk dat de waterinlaatklep gesloten of verstopt is. Controleer ook of de watertoevoerslang niet geknikt of beschadigd is. Een derde mogelijkheid is dat de vulklep defect is. In dat geval moet u die vervangen.

De vaatwasser pompt het water niet weg

Als uw vaatwasser het water niet wegpompt, controleer dan eerst of de filter niet verstopt zit. Als de filter schoon is, is het mogelijk dat de afvoerpomp defect is. In dat geval moet u die vervangen. Het is ook mogelijk dat de afvoerslang verstopt is. Controleer de slang en verwijder eventuele blokkades.

De vaatwasser reinigt niet goed

Als uw vaatwasser niet goed reinigt, is het mogelijk dat de sproeiarmen verstopt zijn. Controleer de sproeiarmen en verwijder eventuele blokkades. Het is ook mogelijk dat de filter verstopt is. Reinigt uw toestel nog steeds niet goed? Kijk dan of de circulatiepomp defect is en vervang hem indien nodig.

De vaatwasser lekt

Als uw vaatwasser lekt, is het mogelijk dat de deurrubber beschadigd is of dat de deur niet goed sluit. Controleer de deurrubber en vervang die indien nodig. Als de deur niet goed sluit, is het mogelijk dat de scharnieren beschadigd zijn. In dat geval moet u de scharnieren vervangen.

Een professionele reparateur inschakelen

Hoewel u sommige kleine reparaties zelf kunt uitvoeren, is het belangrijk om te beseffen dat vaatwassers complexe huishoudelijke apparaten zijn. Slecht uitgevoerde reparaties kunnen leiden tot grotere en potentieel gevaarlijke problemen. Als u dus niet zeker bent van uw stuk, is het beter om een professionele en gekwalificeerde reparateur van Ajusto in te schakelen. Een ervaren onderhoudstechnicus kan het probleem snel opsporen en oplossen. Hij zal uw vaatwasser veilig en volgens de geldende normen herstellen.

Conclusie

Conclusie

Het repareren van een kapotte vaatwasser kan vrij eenvoudig dankzij de tips in dit artikel. Als u zich echter niet op uw gemak voelt bij het repareren van uw vaatwasser, is het beter om een gekwalificeerde professional in te schakelen. Zo voorkomt u dat het probleem erger wordt. Aarzel niet om Ajusto te contacteren.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto