Ajusto

Stroompanne oplossen

Een stroompanne en het is een ramp! U komt thuis en de lichten werken niet meer. De koelkast en de vriezer staan stil, met alle gevolgen van dien. En met uw elektrische kookplaat hoeft u ook niet meer te rekenen op een heerlijk diner. Kortom, u zult snel begrijpen dat u dringend een professionele elektricien moet inschakelen om de stroompanne snel weer op te lossen.
stoompanne

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

stroompanne detecteren

Stroompanne: detecteren alvorens te repareren

Vanaf € 119,00.

Een stroompanne kan in iedere woning voorkomen. Meestal wordt een stroompanne veroorzaakt door een defect in een elektrisch apparaat, maar het kan ook gebeuren dat er kortsluiting is in uw elektrische installatie zelf. Kortom, er zijn verschillende oorzaken. Dat maakt het voor de meeste mensen bijzonder lastig om een stroompanne zelf op te lossen. Bij een veilige zekeringkast wordt de elektriciteit bij kortsluiting meteen uitgeschakeld. Zodra alles uit is, is het belangrijk het toestel of lichtpunt op te sporen dat de stroompanne veroorzaakt heeft. Pas dan kan het probleem hersteld worden.

Heeft u te maken met een stroompanne in uw woning en weet u niet hoe u die kunt verhelpen? Onze elektriciens helpen u graag bij het oplossen van uw stroompanne. Waar ze ook mee te maken krijgen – het plaatsen van elektrische toestellen, het installeren van een elektrische verwarming, het aansluiten van stopcontacten, de bekabeling, de aarding, zekeringen, differentieelschakelaars, gewone schakelaars, laagspanning, het elektrische circuit, stroompanne, elektrische diagnoses of het gelijkvormig maken van uw installaties – uw elektrische installatie heeft geen geheimen voor onze gekwalificeerde elektriciens.

Een gelijkvormige installatie

Soms ontstaan er een stroompanne doordat uw elektrische installatie niet helemaal aan de geldende normen voldoet. In dat geval kan onze ervaren elektricien nagaan of uw installatie aan de wetgeving voldoet en deze meteen ook gelijkvormig maken. Hij stelt een eendraadschema op en laat deze door een erkende instantie certificeren. Wanneer er meerdere werken nodig zijn om uw installatie gelijkvormig te maken (aarding, aansluiten van de schakelaars, bekabeling van de zekeringkast, aansluiten van de zekeringen, aansluiten van stopcontacten enz.), zal onze specialist steeds een offerte opstellen. Hij begint nooit aan de werken voordat u deze hebt goedgekeurd.

Wist u trouwens dat u wettelijk verplicht bent om uw elektrische installatie te laten keuren? Deze verplichting dient twee doelen. Eerst en vooral wordt er nagegaan of uw elektrische installatie gelijkvormig is en dus aan het Algemeen Reglement op de elektrische installaties (AREI) voldoet. Ten tweede toont u kopers met een keuringsattest dat uw huis aan de wetgeving voldoet. Zorg ervoor dat alles gecontroleerd wordt en in de regel wordt gesteld om uw elektrische installatie correct en veilig te kunnen gebruiken en een stroompanne vermeiden.

stroompanne oplossen
problemen met stroompanne oplossen

Stroompanne: wat te doen?

Wanneer er een elektrisch probleem optreedt, kan het vaak snel en efficiënt opgelost worden door de bron van het probleem te identificeren en op te lossen. De zekering is een sleutelelement van uw elektrisch systeem dat een onderbreking van de stroom kan voorkomen bij overbelasting of kortsluiting. Als een zekering echter niet goed werkt, kan er een stroompanne of elektrische storing optreden.

Als u te maken krijgt met een stroomonderbreking, is het belangrijk om uw energieleverancier te contacteren om het probleem te melden en hulp te krijgen bij het oplossen ervan. Als de stroompanne wijdverspreid is, kan het gaan om een storing in het netwerk die de tussenkomst van een elektriciteitsnetbeheerder vereist.

Bij een elektrische storing kan het nuttig zijn om alle elektrische apparaten los te koppelen om te controleren of er een zekering is gesprongen of een ander apparaat de oorzaak is van de storing. Als er een zekering is gesprongen, is het belangrijk om deze te vervangen om de stroom te herstellen. Als de oorzaak van de storing niet duidelijk is, kan het nodig zijn om een professional in te schakelen om een zoektocht naar de storing uit te voeren.

Bij een noodgeval is het belangrijk om de elektrische apparatuur niet aan te raken of te manipuleren als er onweer aanwezig is of als de stroom is uitgeschakeld. Wacht tot de stroom is hersteld voordat u probeert de stroom te herstellen of iets te doen dat gevaarlijk kan zijn. Als de meter een stroomonderbreking aangeeft, wacht dan tot de stroom is hersteld voordat u de elektrische apparaten weer inschakelt.

Kortom, als u elektriciteitsproblemen ondervindt, is het belangrijk om het probleem aan uw energieleverancier te melden en de elektrische apparatuur niet aan te raken bij noodgevallen. Als u hulp nodig heeft bij het oplossen van een elektrische stroompanne, aarzel dan niet om een gekwalificeerde professional in te schakelen om de stroom te herstellen en ervoor te zorgen dat uw elektrisch systeem veilig en efficiënt werkt.

Boek uw elektricien in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Stroompanne

De professional gebruikte professionele tools en ging fantastisch te werk. Zeer bekwaam. Ik ben erg tevreden. Hij liet me niet aan mijn lot over, zonder elektriciteit

Cécile

Vivloorde

Elektrische herstelling

De elektricien kwam steeds tijdens het gekozen tijdvak! Zowel op de dag van de offerte als op de dag van de herstelwerken.

Jan

Kontich

Herstelling oven

De elektricien heeft de thermostaat van onze oven gerepareerd. We zijn blij dat de oven weer werkt.

Galia

Mechelen

Elektrische herstelling

Snelle reactie, onmiddellijke oplossing. De technicus heeft niet alleen de elektriciteitspanne verholpen, maar ook de kappotte boiler hersteld.

Ottman

Brecht

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.