Ajusto
dubbele beglazing
08 feb. 2024

Voordelen van dubbele beglazing

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

Steeds meer Belgen willen hun woning energie-efficiënt maken. Een van de eerste investeringen die ze dan maken, is dubbelglas. In dit artikel verkennen we de voordelen van dubbele beglazing en bespreken we hoe de installatie verloopt, zodat ook u energie kunt besparen.

De voordelen van dubbele beglazing

Uitzonderlijk goede thermische isolatie

Dubbele beglazing is ontworpen om warmte binnen te houden. En dat is geen overbodige luxe tijdens de winter. In de zomer zorgt ze er dan weer voor dat de hitte buiten blijft en uw woning koeler is.

Energiebesparing en kostenvermindering

Dubbelglas stabiliseert de temperatuur binnen, waardoor u uw verwarmings- en airconditioningsysteem minder hoeft te gebruiken. U verbruikt minder energie en dat voelt u in uw portemonnee.

Geluidsvermindering

Dubbele beglazing isoleert niet alleen tegen warmte, maar ook geluid. Vooral in stedelijke gebieden of langs drukke wegen kan dat een verschil maken.

De juiste dubbele beglazing kiezen

Soorten glas en kozijnen

  • Glasopties: kies tussen standaardglas, glas met een lage emissiviteit, of akoestisch glas, afhankelijk van uw behoeften.

  • Kozijnmaterialen: pvc-kozijnen bieden uitstekende isolatie en vereisen weinig onderhoud, terwijl er bij hout en aluminium meer afwerkingen mogelijk zijn.

Het installatieproces

Vóór de installatie

  • Voor u dubbelglas installeert, is het belangrijk om de grote van uw ramen op te meten. U moet precies weten hoeveel ruimte u heeft, zodat u de juiste ruiten en kozijnen kunt plaatsen.

  • Ga op zoek naar een ervaren en gecertificeerde professional die uw ramen volgens de kneepjes van het vak kan installeren.

De installatie en afwerking

  • Eerst en vooral worden uw oude ramen zorgvuldig verwijderd. De professional let erop dat hij of zij de bestaande structuur niet beschadigt.

  • De nieuwe ramen worden nauwkeurig geïnstalleerd en perfect afgedicht, zodat ze maximaal isoleren.

Onderhoud na installatie

  • Dubbele beglazing is gemakkelijk te onderhouden. Het is voldoende om uw ruiten regelmatig schoon te maken met niet-schurende producten om hun helderheid en doeltreffendheid te behouden.

  • Daarnaast kunnen regelmatige controles door een professional helpen om eventuele problemen op te sporen en op te lossen, zodat u lang van uw ramen kunt genieten.

Conclusie

Als u huiseigenaar bent, is het een goed idee om te investeren in dubbele beglazing. U creëert er namelijk niet alleen meer comfort mee, maar bespaart ook energie en geld op lange termijn. Hoewel ervaren doe-het-zelvers de ramen gerust zelf kunnen plaatsen, is het aangeraden om een gekwalificeerde professional te contacteren. Hij of zij zal ervoor zorgen dat uw dubbelglas veilig en correct geïnstalleerd wordt, zodat u maximaal van de voordelen kunt genieten.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto