Ajusto
homeworking
13 jun. 2023

Een praktische en comfortabele thuiswerkplek inrichten

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Telewerken is ondertussen goed ingeburgerd en dat betekent dat ook een goede thuiswerkplek essentieel geworden is. In dit artikel delen we enkele tips om een praktisch en comfortabel kantoor in huis te creëren.

De ideale locatie kiezen

Ga op zoek naar de ideale ruimte

Zoek een rustige werkplek waar u geconcentreerd en efficiënt kunt werken. Vermijd zones met veel doorgang, zoals de woonkamer of keuken. Een aparte kamer is ideaal als u daar de mogelijkheid voor heeft.

Kies een ruimte met veel lichtinval

Natuurlijk licht is goed voor de gezondheid en productiviteit. Plaats uw bureau dus het liefst in de buurt van een raam. Let er wel op dat u uw scherm weg van het licht oriënteert, zodat u geen last heeft van reflecties op uw scherm. Voorzie gerust extra verlichting voor donkerdere dagen.

Uw werkruimte inrichten

Kies ergonomisch meubilair

Investeer in een ergonomisch bureau en een ergonomische stoel om rugklachten te voorkomen en een goede houding te bevorderen. Ook een in hoogte verstelbare stoel en een breed bureau zijn echte aanraders.

Stel uw toestellen juist af

Plaats uw toestellen ergonomisch: zet het scherm op ooghoogte en op ongeveer 50 cm afstand van uw lichaam. Zorg ervoor dat het toetsenbord en de muis op een comfortabele hoogte liggen voor uw armen.

Een werkomgeving creëren

Personaliseer uw kantoor

Niets werkt motiverender dan een werkruimte vol voorwerpen die u inspireren, zoals planten, foto’s of kunstwerken. Let er wel op dat uw bureau niet te rommelig wordt. Personaliseer uw kantoor op zo’n manier dat u nog steeds geconcentreerd en geordend kunt werken.

Beperk afleiding

Om afleiding te elimineren, kunt u bijvoorbeeld uw smartphone uitschakelen of tijdbeheerapps gebruiken. Ook routines en pauzes kunnen helpen om de hele dag gefocust te blijven.

Akoestiek en privacy

Isoleer uw werkruimte

Als uw kantoor zich in een gedeelde ruimte bevindt, kunnen akoestische panelen of scheidingswanden helpen om geluidsoverlast te beperken en privacy te creëren.

Investeer in een noise cancelling koptelefoon

Een ruisonderdrukkende koptelefoon kan u helpen concentreren in een lawaaierige omgeving. Kies een comfortabel model dat past bij uw werkbehoeften.

Ruimte en opslag optimaliseren

Gebruik slimme opslagoplossingen

Een nette ruimte helpt u om productiever en efficiënter te werken. Investeer dus gerust in wandplanken, bureauladen of opbergdozen om uw documenten en apparatuur mee te organiseren.

Benut elke centimeter

Heeft u niet veel ruimte? Werk dan vooral in de hoogte of bouw een nis in een muur om tot multifunctionele boekenkast met uitklapbare tafel.

Conclusie

Een praktische en comfortabele thuiswerkplek is niet alleen fijn om in te werken, hij maakt u ook zoveel productiever. Aarzel niet om een gekwalificeerde professional in te schakelen om u te helpen bij het ontwerpen en inrichten van uw thuiskantoor. Een expert kan u begeleiden bij het kiezen van meubels, kleuren en accessoires die passen bij uw ruimte en specifieke behoeften.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto