Ajusto
slimme deurbel
25 jan. 2021

Wat zijn de beste slimme bellen met camera?

Quentin
Door Quentin
  • Leestijd: 2 minuten

Met een draadloze videodeurbel weet u altijd wie er aanbelt. Er bestaan verschillende modellen draadloze deurbellen: Nest Hello, Ring of Arlo Audio Doorbell. Doordat de bel verbonden is met uw smartphone, kunt u makkelijk communiceren met bezorgers en andere bezoekers. Dankzij de camera ziet u bovendien steeds wie er voor uw deur staat. En hierbij maakt het niet uit of u in bed ligt of 5.000 km van uw huis bent.

De draadloze deurbel Nest Hello

Deze videodeurbel kan op twee verschillende manier geïnstalleerd worden: ofwel plat tegen de muur, ofwel lichtjes gedraaid.

Ontwerp en installatie

De fabrikant brengt u meteen in contact met een gekwalificeerde specialist. Desalniettemin is het relatief eenvoudig om de deurbel zelf te installaren als deze compatibel is met de stroomvoorziening van uw huidige deurbel.

De Nest Hello biedt gezichtsherkenning aan, zelfs in het donker. Houd er wel rekening mee dat de optie Familiar Faces verbonden is aan een abonnement.

Audio- en videoprestaties

De camera van de Nest Hello heeft een resolutie van 1600 x 1200 en een kijkhoek van 160 graden. Het 4:3-beeld is wel niet zo geschikt voor wie de beelden op een 16:9-scherm bekijkt. De beelden zijn scherp en tonen meer van de omgeving dan de August Smart Doorbell Pro. U heeft met andere woorden een goed beeld van wat er voor de lens gebeurt. Deze lens staat vast, maar u kunt het beeld wel tot 8 keer uitvergroten.

De Arlo-deurbel

De Arlo Audio Doorbell heeft qua ontwerp heel veel gemeen met de andere Arlo-producten: de voorkant is zwartgelakt en het omhulsel is wit. Zowel de hardware als de software zijn makkelijk te installeren, waardoor u de deurbel kunt installeren hoe en waar u maar wil.De belknop bevindt zich in het midden van het frontpaneel. De camera is opgenomen in het zwarte, niet-verwijderbare deel van het product.

De Ring-deurbel

De software is eenvoudig te installeren dankzij de app die al uw Ring-producten op één plek verzamelt. Met de bel kunt u geen vooraf opgenomen berichten afspelen, maar u kunt wel heel nauwkeurig instellen welk gebied u met bewegingsdetectie wil bewaken.

Het toestel is uitgerust met een Ring Chime, waardoor het tegelijkertijd een wifi-extender en een deurbel is. U hoeft uw bel met andere woorden enkel maar te verbinden met wifi om te genieten van een slimme videodeurbel. Dankzij de ingebouwde wifi-extender, kunt u het toestel trouwens voor veel meer gebruiken dan een bel alleen.

Om optimaal te genieten van uw toestel, moet uw internetverbinding voldoende bandbreedte hebben. Gemiddeld moet u minstens 2 MB/s hebben. Zo ontvangt u steeds video’s van hoge kwaliteit op uw smartphone.

De Doorbird-deurbel van Amazon

Deze slimme deurbel is een innovatief staaltje technologie dat zeker niet onderdoet voor andere modellen. De prijs is lager dan die van concurrenten en ze is bovendien een van de weinige modellen die videostreams bewaart. De stroom wordt geleverd via PoE en het toestel kan worden verboden met een elektrisch deurslot.

Bent u niet zeker over hoe u een slimme deurbel moet installeren en verbinden? Aarzel niet om een gekwalificeerde specialist te contacteren.

Quentin

Geschreven door Quentin

Content specialist Ajusto