Ajusto
parketvloer installeren
25 apr. 2024

Tips om een parketvloer te installeren

Quentin
Door Quentin
  • Leestijd: 1 minuut

Een parketvloer kan uw woning meer cachet geven. Maar waar moet u op letten bij de installatie? In dit artikel leggen we de soorten parket uit, sommen we een aantal installatietechnieken op en geven we praktische tips, zodat u uw woning helemaal aan uw stijl kunt aanpassen.

Een parket voor elke interieurstijl

Massief parket

Massief parket is een tijdloze klassieker. De latten zijn gemaakt uit één stuk hout en u heeft keuze uit verschillende warme en elegante afwerkingen.

Laminaat

Laminaat imiteert natuurlijk hout, maar is goedkoper en onderhoudsvriendelijker. Dit is een goede optie voor gezinnen met veel beweging in huis.

Samengesteld parket

Samengesteld parket bestaat uit een bovenlaag van echt hout en een onderlaag van composietmaterialen. Het is duurzaam en tegelijkertijd mooi.

Verschillende installatietechnieken voor parketvloeren

Zwevende montage

Een zwevende montage verloopt vaak snel en gemakkelijk. Er worden geen spijkers of lijm gebruikt en de planken worden los op de vloer gelegd. Deze montage is vooral geschikt voor laminaat en samengesteld parket.

Gelijmde montage

Deze techniek wordt veel gebruikt bij massief parket. De latten worden stevig aan de grond gelijmd, waardoor ze stabieler zijn, langer meegaan en minder lawaai maken als u erover loopt.

Gespijkerde montage

Ook deze techniek wordt vaak gebruikt bij massief hout. Het parket wordt aan de grond gespijkerd, zodat het stevig en robuust is.

Tips voor een succesvolle installatie

Kies het juiste type hout

Houd rekening met de vochtigheid in uw woning en het verkeer in de kamer.

Laat het parket acclimatiseren

Laat uw parket vóór de installatie enkele dagen acclimatiseren in uw woning. Zo is de kans kleiner dat de latten achteraf vervormen.

Bereid de ondervloer voor

Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vlak is.

Waarom een gekwalificeerde professional van Ajusto inschakelen?

Hoewel het verleidelijk is om zelf uw parketvloer te installeren, bent u pas zeker van kwaliteit met een gekwalificeerde professional. De experts van Ajusto kennen de soorten parketten en technieken en leveren een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet.

Een parketvloer oogt mooi, maar kan ook de waarde van uw woning verhogen. Door het juiste type parket te kiezen en een professional in te schakelen, investeert u in een mooie en duurzame leefruimte. Voor een probleemloze installatie en kwaliteitsresultaten, kunt u vertrouwen op de professionals van Ajusto.

Quentin

Geschreven door Quentin

Content specialist Ajusto