Ajusto
onderhouden airconditioning winter
04 jun. 2024

Tips om uw airconditioning tijdens de winter te onderhouden

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

Niet veel mensen denken in de winter aan hun airconditioning. Toch is het aangeraden om uw toestel ook in deze periode te onderhouden. Zo bent u er zeker van dat het lang en goed blijft werken. In dit artikel delen we verschillende tips om uw airconditioning in optimale staat te houden, ook tijdens de winter.

Het belang van winteronderhoud

Tijdens de winter gebruiken we onze airconditioning gewoonlijk niet om te koelen. Toch hoeft u hem niet te verwaarlozen. Door uw toestel regelmatig te onderhouden, verhoogt u niet alleen de energie-efficiëntie, maar voorkomt u ook plotse storingen wanneer u hem opnieuw nodig heeft.

Tips voor het onderhouden van uw airconditioning tijdens de winter

Visuele inspectie

Begin met een gedetailleerde inspectie van de buitenunit. Controleer op schade of verstoppingen door bladeren, sneeuw of ijs. Die kunnen de goede werking van het apparaat namelijk hinderen.

Reiniging van de filters

De filters van uw airconditioning hebben een impact op de kwaliteit van de gekoelde lucht. Ze moeten regelmatig worden gereinigd of vervangen om een gezonde luchtcirculatie te garanderen en de ophoping van stof en allergenen te voorkomen.

Bescherming tegen de kou

De buitenunit van uw airconditioning is ontworpen om buiten te staan. Toch kan wat extra bescherming tegen de winterse weersomstandigheden geen kwaad. Overweeg om de buitenunit te bedekken met een ademende hoes om vochtophoping en roest te vermijden.

Controle van de luchtkanalen

Zorg ervoor dat de luchtkanalen geen lekken, obstructies of schade vertonen. Goed onderhouden luchtkanalen zijn essentieel voor een optimale energie-efficiëntie en gelijkmatige warmteverdeling.

Controle van de thermostaat

Controleer of de thermostaat nauwkeurig werkt. Als de thermostaat defect is, kan het gebeuren dat uw airconditioning op de verkeerde temperatuur staat. En dat kunt u voelen op uw energiefactuur.

Waarom kunt u rekenen op de specialisten van Ajusto?

Als u uw airconditioning grondig en professioneel wilt laten onderhouden, kunt u een beroep doen op de specialisten van Ajusto. Ze controleren uw toestel, het koelmiddelniveau en de elektrische componenten, en reinigen de spoelen en ventilatoren.

De specialisten van Ajusto gaan niet alleen professioneel te werk, maar zorgen er ook voor dat uw systeem optimaal werkt. Ze sporen problemen tijdig op en helpen u dure reparaties in de toekomst te vermijden.

Het is ondertussen wel duidelijk dat u ook in de winter uw airconditioning moet onderhouden. Door deze adviezen op te volgen en een beroep te doen op een specialist van Ajusto, zorgt u ervoor dat uw apparaat lang meegaat en goed blijft werken. Draag zorg voor uw airconditioning tijdens de koude maanden, en zij zal zorgdragen voor u zodra de temperaturen weer stijgen.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto