Ajusto
terrastrends
16 mei 2023

De nieuwste tuin- en terrastrends op een rij

Quentin
Door Quentin
  • Leestijd: 2 minuten

De dagen worden warmer en u kunt niet wachten om samen met uw vrienden en familie van uw tuin of terras te genieten. Dit is het ideale moment om uw buitenruimte een opfrisbeurt te geven en nóg aangenamer te maken. In dit artikel onderzoeken we de nieuwste trends voor uw tuin of terras.

Terug naar de natuur

Niets is op dit moment populairder dan een terras of tuin die natuurlijk oogt. Natuurlijke tuinen, moestuinen, inheemse planten en wilde tuinen zijn helemaal in. Flora en fauna krijgen de vrije loop en bijen en vlinders zijn meer dan welkom. Het is een fijn zicht en onze tuinen hebben er ook alle baat bij. Een natuurlijke tuin staat namelijk synoniem met minder pesticiden en minder verspilling en dat kan alleen maar positief zijn.

Terrastuinen

Ook terrastuinen zijn erg populair. Vooral in steden, waar de ruimte beperkt is, gaat men op zoek naar manieren om de buitenruimte optimaal te benutten. Terrastuinen zijn dan een uitstekende manier om wat groen toe te voegen. Er zijn verschillende opties: zo kunt u uw balkon versieren met planten, maar ook uw dak of uw terras. Het is belangrijk om rekening te houden met de bijzonderheden van uw ruimte en goed na te denken over de lichtinval, de ventilatie, de planten en de materialen.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn zeer gegeerd voor terrassen en tuinen. Vooral natuurstenen, hout en ruw metaal worden veel gebruikt. Natuurlijke kleuren en rustieke texturen creëren namelijk een warme en authentieke sfeer. Ze zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor ze een verantwoorde keuze zijn voor het milieu.

Ontspanningshoek

Een ontspanningshoek is uiteraard onontbeerlijk om optimaal te genieten van uw tuin of terras. U kunt gemakkelijk een knusse hoek creëren met banken, ligstoelen en salontafels. Voeg ook nog wat kussens en dekens toe en de sfeer zit helemaal goed. Voor ’s avonds kan wat buitenverlichting fijn zijn.

Professionele hulp

Weet u al precies hoe u uw tuin of terras wilt inrichten? Neem dan zeker contact op met een professional. Een tuin of terras inrichten kan namelijk complex zijn. Een professionele tuinman of landschapsarchitect zal u helpen een mooi geheel te ontwerpen en alles correct en veilig te installeren.

Minimalistisch en praktisch meubilair

De laatste jaren kiest men steeds vaker voor minimalistisch en praktisch meubilair. Buitenhuis meubilair moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Weersbestendige materialen zijn een must in België. Daarnaast zijn meubels van teak, aluminium en roestvrij staal duurzaam en elegant.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting kan elke tuin of elk terras transformeren in een magische en romantische plek. Lichte slingers, spots en lantaarns zijn daarbij populaire keuzes. Ook ingebouwde verlichting wordt zeer gewaardeerd vanwege de discrete en moderne uitstraling.

Conclusie

Natuurlijk, duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen zijn momenteel heel populair. Maar ook simpele en minimalistische elementen, een knusse hoek en wat sfeerverlichting vallen erg in de smaak. Aarzel niet om een gekwalificeerde professional in te schakelen om uw droomruimte te creëren. Hij kan u adviseren over de beste materialen en inrichting voor uw tuin en terras.

Quentin

Geschreven door Quentin

Content specialist Ajusto