Ajusto
Dakgoten installeren
02 mei 2024

Dakgoten installeren

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

In België is het heel belangrijk om goed werkende dakgoten te hebben. In deze praktische gids vertellen we u hoe u de juiste goten voor uw woning kiest en installeert.

Evaluatie van uw behoeften

Voor u dakgoten kiest, is het belangrijk om na te denken over uw behoeften. Sta even stil bij factoren zoals het oppervlak van uw dak, de helling en de hoeveelheid neerslag. In regio’s waar er veel regen valt, heeft u goten nodig met een hoge afvoercapaciteit.

Materiaalkeuze

Aluminium

Aluminium is populair vanwege zijn lichtheid, corrosiebestendigheid en eenvoudige installatie. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en past dus bij elke stijl.

Zink

Zink is duurder, maar zeer duurzaam en weerbestendig. Na verloop van tijd vormt er zich een aantrekkelijk patina.

Pvc

Pvc is betaalbaar, weerbestendig en eenvoudig te installeren. Het kan echter broos worden in zeer koude klimaten.

Professionele installatie vs. doe-het-zelf

Het is verleidelijk om dakgoten zelf te installeren. Toch mag u de klus niet onderschatten. Het is niet evident om de goten veilig aan uw dak vast te maken, met een correcte afvoerhelling. Als u zich niet zeker van uw stuk voelt, is het dan ook beter om een specialist in te schakelen. De professionals van Ajusto zullen luisteren naar uw behoeften, het beste systeem voor uw woning aanbevelen en ervoor zorgen dat de installatie correct verloopt. Voor uw veiligheid is het trouwens beter om een professional in te schakelen die voorzien is op dakwerk.

Regelmatig onderhoud

Om te vermijden dat uw goten verstopt raken en de funderingen van uw woning beschadigen, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Reinig uw goten minstens twee keer per jaar en na zware stormen om bladeren en puin te verwijderen.

De voordelen van Ajusto

Kiezen voor Ajusto staat synoniem met kwaliteitswerk en gemoedsrust. De gekwalificeerde professionals van Ajusto hebben de nodige ervaring en het gereedschap om uw goten te installeren en onderhouden. Ze zorgen ervoor dat uw systeem aangepast is aan uw woning, zodat u optimaal beschermd bent tegen de weerselementen.

Goed ontworpen en correct geïnstalleerde dakgoten zijn cruciaal voor de bescherming van uw woning. Door rekening te houden met de materialen en de afvoercapaciteit, en door gekwalificeerde professionals zoals Ajusto in te schakelen, bent u er zeker van dat uw woning het hele jaar door droog en beschermd blijft.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto