Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Ontstopping

ontstopping

Maak nu een afspraak

Overal in huis kunnen verstoppingen ontstaan. Want een verstopping kan in iedere leiding zitten. Oud of nieuw. Toch zien we vaak dat verstoppingen vaker op bepaalde plekken in huis ontstaan zoals de keuken en badkamer. Dit komt omdat hier de meeste apparaten zijn aangesloten op het leidingwerk. Denk aan uw lavabo, wc, hangend toilet, douche, maar ook de apparaten die doorgaans in de keuken staan, zoals een vaatwasser of de gootsteen.

Wanneer bijvoorbeeld het water in uw douchebak uitloopt of het toilet na het doorspoelen vol water blijft staan, heeft u vast en zeker last van een verstopping. In de meeste gevallen kunt u dit eenvoudig zelf verhelpen. Maar zit de verstopping dieper onder de grond of heeft u geen idee wat u moet doen, dan is dat is een goed moment om een loodgieter te laten komen voor een ontstopping. Onze specialisten beschikken over speciaal gereedschap en de juiste middelen om uw verstopping op te lossen. U kunt ook bij een verstopping van uw waterleidingen een loodgieter van ons inschakelen.

Enkele goede tips

Ontstoppen kan op verschillende manieren. Een loodgieter gebruikt bijvoorbeeld meestal een manuele pomp of een schraper. Als dat niet volstaat, moet hij echter zijn toevlucht nemen tot bijtende producten die enkel te koop zijn bij professionele handelaars gespecialiseerd in loodgieterij. De hersteltijd varieert van 30 minuten tot 2 uur voor complexere problemen.

Wilt u uw leiding zelf proberen te ontstoppen? Vermijd dan in ieder geval producten die u in de supermarkt vindt en die zogezegd bedoeld zijn om te ontstoppen. Deze producten mogen dan wel nuttig zijn om preventief te gebruiken, maar beschadigen vaak uw leidingnet nog meer en verergeren het probleem. Maak dus geen overbodige kosten en schakel liever een bekwame loodgieter in met de nodige ervaring.

Stelt u vast dat niet alleen uw wc, maar ook uw douche of lavabo verstopt zijn, dan is de kans groot dat er een probleem is met de algemene afvoer van uw woning. Het ontstoppen kan in dat geval gebeuren met een vrachtwagen met hogedrukspoelapparaat indien er geen andere oplossing werd gevonden. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn wel veel groter.

Vertrouw op onze specialisten

Hebt u het zelf geprobeerd, maar geen wondermiddel gevonden? Vertrouw op een bekwame Ajusto-specialist die snel bij u ter plaatse komt zodat u opnieuw uw dagelijkse comfort terugvindt.

Heeft u vragen?