AjustoAjusto logo

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de ideale manier om zonne-energie om te zetten in groene stroom en ondertussen ook nog wat te besparen. Als de panelen door gekwalificeerde specialisten worden geplaatst, kunt u er zeker van zijn dat het systeem optimaal en zonder al te veel problemen zal werken. Toch kan er al eens een storing optreden bij de installatie of kunnen ook slecht weer en slijtage voor problemen zorgen.
zonnepanelen

Waar kan onze elektricien u mee helpen?


U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

zonnepanelen technieker

Hoe weet u of uw zonnepanelen moeten worden gerepareerd?

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen die goed moeten worden onderhouden om ze goed te laten werken. Sommige tekenen kunnen wijzen op een probleem:

  • Uw zonnepanelen produceren geen elektriciteit meer.

  • Uw installatie is minder efficiënt.

  • U heeft waterlekken en/of vochtvlekken op uw plafond.

Als u zelf de oorsprong van het probleem niet kunt achterhalen, geen zorgen! We hebben een team van gekwalificeerde specialisten dat u graag helpt om het probleem te achterhalen en uw zonnepanelen te herstellen.

Zonnepanelen herstellen

Om de oorzaak van eventuele storingen te achterhalen, controleren we eerst de verschillende modules waaruit uw installatie is opgebouwd. Pas dan gaan we over op de herstelwerken.

Controle en reparatie van de omvormer

Werkt de omvormer van uw zonnepanelen niet meer en weet u niet wat u moet doen? Dit is het meest voorkomende probleem en aan de basis ligt vaak een verouderd apparaat, maar bijvoorbeeld ook overspanning of oververhitting. De omvormer is een essentieel onderdeel van uw installatie en de levensduur varieert gemiddeld van 6 tot 10 jaar. Het is dan ook belangrijk dat u uw installatie regelmatig laat nakijken en onderhouden om ervoor te zorgen dat het systeem lang meegaat.

Bij Ajusto kunt u rekenen op gekwalificeerde specialisten die uw installatie kunnen controleren, u bijstaan met advies en eventuele problemen oplossen. Aangezien een omvormer heel wat gevoelige elektronische onderdelen bevat, moeten herstelwerken steeds gebeuren door een erkende specialist met verstand van zaken. Alleen zo bent u zeker van de kwaliteit.

Bij een kapotte omvormer neemt de energieproductie af en vermindert ook het rendement van uw zonnepanelen. Moet dit onderdeel worden vervangen? Meld dat dan zeker aan uw energieregulator zodat u uw groenestroomcertificaat niet verliest.

Controle en reparatie van de panelen

Zonnepanelen zijn een van de meest betrouwbare oplossingen om op lange termijn elektriciteit te produceren. Gewoonlijk gaan ze langer dan 25 jaar mee, al kunnen ze ondertussen wel eens beschadigd raken door slecht weer en zware hagel.

Een gebarsten zonnepaneel is extra kwetsbaar en kan het rendement van uw zonne-installatie aanzienlijk doen dalen.

Tegelijkertijd is het vervangen van het gebroken glas van een zonnepaneel een zeer delicate operatie. Wanneer dit verkeerd wordt gedaan, kunnen de fotovoltaïsche cellen beschadigd raken en deze zijn niet te herstellen. Het is dus belangrijk om altijd te rekenen op een gekwalificeerde specialist.

Dankzij Ajusto was het nog nooit zo eenvoudig om de juiste specialist op het juiste moment te vinden. Wij werken samen met gecertificeerde, verzekerde en ervaren vakmensen die zelfs de meest delicate reparaties kunnen uitvoeren.

Controle en reparatie bij lekken

Als u zonnepanelen heeft en u merkt dat er vochtplekken op uw plafond verschijnen of er lekken ontstaan, moet u meteen een zonnepaneelspecialist bellen.

Een lek in het dak kan er namelijk toe leiden dat er water in de elektriciteitskabels van uw installatie sijpelt en de omvormer wordt aangetast. Wanneer er water of wind in uw installatie komt, vermindert dat ook de productiecapaciteit van uw panelen.

Om te vermijden dat lekken storingen veroorzaken, is het belangrijk dat u een gekwalificeerde specialist inschakelt. Ons team van experts stelt een diagnose op, voert de herstelwerken uit en vervangt indien nodig beschadigde onderdelen. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat uw installatie lang meegaat en zelfs zware regenval kan weerstaan.

zonnepanelen herstellen
zonnepanelen onderhouden

Zonnepanelen onderhouden

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Zonnepanelen zijn een betrouwbare oplossing om energie te produceren dankzij de vele bestendige onderdelen waarmee ze worden gemaakt.

Toch is het belangrijk om uw installatie goed te onderhouden om het rendement hoog te houden en slijtage te voorkomen. Aarzel niet om een beroep te doen op onze Ajusto-specialisten voor het onderhoud van uw zonnepanelen.

Boek uw elektricien in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Zonnepanelen herstellen

Ik had nog nooit van Ajusto gehoord, maar ben heel tevreden over de elektricien. Hij was heel beleefd en professioneel. Ik zal uw onderneming in de toekomst zeker aanprijzen vanwege het goede werk. Ik ben heel tevreden.

Joris

Antwerpen

Zonnepanelen herstellen

De Pro was proactief in zijn communicatie en zeer bekwaam. Hij was eerlijk bij de offerte en zocht naar de beste oplossing voor zijn vaststellingen en mijn kwaliteitseisen. Absoluut aan te bevelen. Dank u, Ajusto.

Sylvie

Lokeren

Zonnepanelen onderhouden

Uitstekend werk van het team. De werken werden snel en vlot uitgevoerd, zeker een aanrader,

Rachid

Aalst

Zonnepanelen herstellen

Alexis is een zeer correcte en betrouwbare Pro. Het is een waar genoegen om met een elektricien als hem te werken. Ik heb al twee keer een beroep gedaan op uw diensten en ik beveel ze ten zeerste aan!

Katja

Genk

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.