Ajusto

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de ideale manier om zonne-energie om te zetten in groene stroom en ondertussen ook nog wat te besparen. Als de zonnepanelen door gekwalificeerde specialisten worden geplaatst, kunt u er zeker van zijn dat het systeem optimaal en zonder al te veel problemen zal werken. Toch kan er al eens een storing optreden bij de installatie of kunnen ook slecht weer en slijtage voor problemen zorgen.
zonnepanelen

Waar kan onze elektricien u mee helpen?


U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

zonnepanelen technieker

Hoe weet u of uw zonnepanelen moeten worden gerepareerd?

Vanaf € 379: 2-mansbediening + isolatietest (exclusief wisselstukken)

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen die goed moeten worden onderhouden om ze goed te laten werken. Sommige tekenen kunnen wijzen op een probleem:

  • Uw zonnepanelen produceren geen elektriciteit meer.

  • Uw installatie van zonnepanelen is minder efficiënt.

  • U heeft waterlekken en/of vochtvlekken op uw plafond.

Als u zelf de oorsprong van het probleem niet kunt achterhalen, geen zorgen! We hebben een team van gekwalificeerde specialisten dat u graag helpt om het probleem te achterhalen en uw zonnepanelen te herstellen.

Zonnepanelen herstellen

Om de oorzaak van eventuele storingen op uw zonnepanelen te achterhalen, controleren we eerst de verschillende modules waaruit uw installatie van zonnepanelen is opgebouwd. Pas dan gaan we over op de herstelwerken.

Controle en reparatie van de omvormer

Werkt de omvormer van uw zonnepanelen niet meer en weet u niet wat u moet doen? Dit is het meest voorkomende probleem op zonnepanelen en aan de basis ligt vaak een verouderd apparaat, maar bijvoorbeeld ook overspanning of oververhitting. De omvormer is een essentieel onderdeel van uw installatie en de levensduur varieert gemiddeld van 6 tot 10 jaar. Het is dan ook belangrijk dat u uw installatie regelmatig laat nakijken en onderhouden om ervoor te zorgen dat het systeem lang meegaat.

Bij Ajusto kunt u rekenen op gekwalificeerde specialisten die uw installatie van zonnepanelen kunnen controleren, u bijstaan met advies en eventuele problemen oplossen. Aangezien een omvormer heel wat gevoelige elektronische onderdelen bevat, moeten herstelwerken steeds gebeuren door een erkende specialist met verstand van zaken. Alleen zo bent u zeker van de kwaliteit van uw zonnepanelen.

Bij een kapotte omvormer neemt de energieproductie af en vermindert ook het rendement van uw zonnepanelen. Moet dit onderdeel worden vervangen? Meld dat dan zeker aan uw energieregulator zodat u uw groenestroomcertificaat niet verliest.

Controle en reparatie van de zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een van de meest betrouwbare oplossingen om op lange termijn elektriciteit te produceren. Gewoonlijk gaan ze langer dan 25 jaar mee, al kunnen ze ondertussen wel eens beschadigd raken door slecht weer en zware hagel.

Een gebarsten zonnepaneel is extra kwetsbaar en kan het rendement van uw zonne-installatie aanzienlijk doen dalen.

Tegelijkertijd is het vervangen van het gebroken glas van zonnepanelen een zeer delicate operatie. Wanneer dit verkeerd wordt gedaan, kunnen de fotovoltaïsche cellen beschadigd raken en deze zijn niet te herstellen. Het is dus belangrijk om altijd te rekenen op een gekwalificeerde specialist.

Dankzij Ajusto was het nog nooit zo eenvoudig om de juiste specialist op het juiste moment te vinden. Wij werken samen met gecertificeerde, verzekerde en ervaren vakmensen die zelfs de meest delicate reparaties kunnen uitvoeren.

Controle en reparatie bij lekken

Als u zonnepanelen heeft en u merkt dat er vochtplekken op uw plafond verschijnen of er lekken ontstaan, moet u meteen een zonnepaneelspecialist bellen.

Een lek in het dak kan er namelijk toe leiden dat er water in de elektriciteitskabels van uw zonnepanelen installatie sijpelt en de omvormer wordt aangetast. Wanneer er water of wind in uw installatie komt, vermindert dat ook de productiecapaciteit van uw zonnepanelen.

Om te vermijden dat lekken storingen veroorzaken, is het belangrijk dat u een gekwalificeerde specialist inschakelt. Ons team van experts stelt een diagnose op, voert de herstelwerken uit en vervangt indien nodig beschadigde onderdelen. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat uw installatie lang meegaat en zelfs zware regenval kan weerstaan.

zonnepanelen herstellen
zonnepanelen onderhouden

Zonnepanelen onderhouden

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen.

Zonnepanelen zijn een betrouwbare oplossing om energie te produceren dankzij de vele bestendige onderdelen waarmee ze worden gemaakt.

Toch is het belangrijk om uw zonnepanelen goed te onderhouden om het rendement hoog te houden en slijtage te voorkomen. Aarzel niet om een beroep te doen op onze Ajusto-specialisten voor het onderhoud van uw zonnepanelen.

Een installateur van fotovoltaïsche panelen maakt het mogelijk om zonne-energie op te vangen en om te zetten in energieproductie en elektriciteit. U kunt dus de geproduceerde hernieuwbare energie gebruiken voor uw warmwatervoorziening en sanitair warm water.

In sommige regio's is het mogelijk om overtollige elektriciteit te verkopen en zo uw energierekening te verlagen.

Het kiezen voor de installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen is een rendabele oplossing om zonne-energie te produceren. Door te kiezen voor zelfverbruik kunt u besparen op uw elektriciteitsrekening en tegelijkertijd bijdragen aan de energietransitie naar hernieuwbare energiebronnen. De fotovoltaïsche installatie zet zonne-energie om in elektriciteit, gemeten in Kwh, die direct in uw huis of bedrijf kan worden gebruikt. Aansluiting op het elektriciteitsnetwerk is ook mogelijk, waardoor overtollig geproduceerde elektriciteit kan worden verkocht.

Het is belangrijk om de zonnestraling in uw regio te overwegen om de productie van zonne-energie te optimaliseren. Een goed ontworpen zonne-installatie kan de hoeveelheid geproduceerde energie maximaliseren en de kosten van elektriciteit minimaliseren. Dankzij het gebruik van fotovoltaïsche zonnepanelen kunt u profiteren van een schone en hernieuwbare energiebron.

Wat is fotovoltaïsche energie?

Zonnepanelen zijn apparaten die elektrische energie produceren uit zonlicht. De gelijkstroom die geproduceerd wordt door fotovoltaïsche cellen wordt vervolgens omgezet in wisselstroom door een omvormer, zodat deze gebruikt kan worden door elektrische apparaten.

Het plaatsen van zonnepanelen vereist een optimale helling en oriëntatie om een maximale hoeveelheid zonnefotonen op te vangen. De fotovoltaïsche modules moeten worden geïnstalleerd op het dak of op een vlak oppervlak voor een geïntegreerde installatie. Er zijn ook fotovoltaïsche dakpannen beschikbaar om het dak te bedekken.

Het rendement van zonnepanelen hangt af van de piekvermogen van de panelen, uitgedrukt in watt, evenals het oppervlak van de panelen en het type paneel dat wordt gebruikt. Zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd voor zelfconsumptie of voor het verkopen van elektriciteit aan een aangesloten netwerk.

Het is ook mogelijk om thermische zonnepanelen te installeren voor het produceren van warm water of voor het voeden van een warmtepomp. Thermische zonnepanelen werken op thermische zonne-energie en bestaan uit zonnecollectoren.

Het installeren van zonnepanelen maakt het mogelijk om energie te produceren en energie te besparen. Zonnepanelen zijn uitgerust met fotovoltaïsche omvormers voor een stabielere stroomvoorziening.

Door te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen zoals fotovoltaïsche zonne-energie, kan bijgedragen worden aan het verminderen van het energieverbruik en de bescherming van het milieu. Als u zonnepanelen wilt kopen of installeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met gekwalificeerde installateurs voor een professionele installatie van zonnepanelen.

Wat is fotovoltaïsche energie

Boek uw elektricien in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Zonnepanelen herstellen

Ik had nog nooit van Ajusto gehoord, maar ben heel tevreden over de elektricien. Hij was heel beleefd en professioneel. Ik zal uw onderneming in de toekomst zeker aanprijzen vanwege het goede werk. Ik ben heel tevreden.

Joris

Antwerpen

Zonnepanelen herstellen

De Pro was proactief in zijn communicatie en zeer bekwaam. Hij was eerlijk bij de offerte en zocht naar de beste oplossing voor zijn vaststellingen en mijn kwaliteitseisen. Absoluut aan te bevelen. Dank u, Ajusto.

Sylvie

Lokeren

Zonnepanelen onderhouden

Uitstekend werk van het team. De werken werden snel en vlot uitgevoerd, zeker een aanrader,

Rachid

Aalst

Zonnepanelen herstellen

Alexis is een zeer correcte en betrouwbare Pro. Het is een waar genoegen om met een elektricien als hem te werken. Ik heb al twee keer een beroep gedaan op uw diensten en ik beveel ze ten zeerste aan!

Katja

Genk

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.