Ajusto
zwembad
19 mei 2022

Een zwembad om jaloers op te zijn

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Eindelijk! Uw zwembad is net gelegd en de zomer ligt in het verschiet. U kunt niet wachten om in het frisse water te duiken en gelijk heeft u! Het enige dat nog ontbreekt, zijn enkele planten en meubels om uw zwembad op te fraaien. Wij geven vijf tips om een zwembad te creëren om jaloers op te zijn.

Heerlijk beschut

Soyons honnête. La premier critère de séduction pour une piscine est, sans aucun doute, son vis à vis. Rares sont les personnes qui aiment être observées quand ils se baignent dans leur piscine. Pour y remLaten we eerlijk zijn. Een van de eerste punten waar mensen op letten wanneer ze een zwembad zien, is privacy. Niet veel mensen houden er namelijk van om bekeken te worden. Er zijn verschillende manieren om meer privacy te creëren. Zo kunt u kiezen voor een groenblijvende haag of bamboe, al duurt het uiteraard even voor de planten volledig gegroeid zijn en voldoende beschutting bieden.

U kunt ook kiezen voor kant-en-klare beschuttingen uit kunststof (UV-bestendige imitatieplanten, riet, latwerk, enz.) of natuurlijke materialen (heide, schors, bamboe, enz.). Vergeet niet vóór de werkzaamheden de verschillende bouwvoorschriften te controleren.dier, vous avez plusieurs solutions. Vous pouvez opter pour une haie persistante ou du bambou mais sachez que cela mettra du temps à pousser et à vous cacher ou alors vous préférerez un brise-vue.

Si vous décider de vous lancer dans sa réalisation, vous avez des modèles à des prix raisonnables en synthétique (imitation feuillage en plastique résistant aux UV, canisse, treillis extensible ...) ou en naturel (bruyère, écorce, bambou ...) que vous posez directement sur le grillage. Avant tout travaux, n'omettez pas de vérifier les différentes réglementations.

De omgeving

Ook hier kunt u verschillende kanten op. U kunt ervoor kiezen om een paar struiken rond het zwembad te planten, maar pas wel op dat ze niet te hoog worden. Anders creëren ze te veel schaduw en wordt het een puinhoop wanneer ze hun bladeren verliezen. Als u het zich kunt veroorloven, kunt u ook een zwembadhuisje maken. Zo kunt u heerlijk lunchen terwijl u geniet van het uitzicht op uw zwembad.

Wie van rust houdt, kan een zen-ruimte creëren met witte kiezels, gekleurd grind, houtsnippers en wat stenen versieringen. Of wat vindt u van een witgeschilderde houten pergola en roze of rode bougainvillea’s? Aarzel niet om een palmboom of twee te planten om een exotische sfeer te creëren. En als u een gazon naast uw zwembad heeft, kunt u kiezen voor een klassieke of moderne fontein, afhankelijk van uw smaak.

Meubels

Ook hier heeft u een ruime keuze. Waarom richt u geen kleine ontspanningshoek in met een paar houten ligstoelen en witte kussens, of een zandkleurige hangmat en houten palen? Iets verderop kunt u drie fauteuils en een tafel van geweven takken plaatsen. Om de afwerking compleet te maken, moet u niet aarzelen om een paar attributen toe te voegen die uw persoonlijkheid weerspiegelen.

Lichtspel

Het ontwerp zou niet compleet zijn zonder lichtspel. U kunt gekleurde waterdichte schijnwerpers onder enkele bomen plaatsen om een idyllische sfeer te scheppen. Rond of in het zwembad kunt u een paar witte lichtballen plaatsen en onder uw pergola creëert u met spots een zweverig gevoel. Plaats onder uw fontein een groene lichtstraal om de indruk te wekken dat het water gekleurd is.

Doe een beroep op een professional

Om uw project en uw droom te verwezenlijken, is het altijd aangeraden een beroep doen op een gekwalificeerde professional. Hij beschikt over de nodige kennis, of u nu een pergola of zwembadhuis wilt laten bouwen, of een barbecue of golfbreker wilt plaatsen. Ook voor elektriciteits- en loodgieterswerk kunt u op hem rekenen.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto