Ajusto
zwembad tuin installeren
02 mei 2023

Zo legt u een zwembad aan in uw tuin

Quentin
Door Quentin
  • Leestijd: 1 minuut

Overweegt u om een zwembad in uw tuin aan te leggen? Alles begint bij een goede voorbereiding. Er zijn namelijk een aantal stappen die u moet volgen om uw inbouw- of opbouwzwembad probleemloos aan te leggen. Neem dus uw tijd om alles goed voor te bereiden. In dit artikel overlopen we de belangrijkste stappen om een zwembad in uw tuin aan te leggen.

Kies de ideale locatie

De eerste stap bij het installeren van een zwembad is de ideale locatie kiezen. Bekijk eens wat er mogelijk is en houd daarbij rekening met de grootte en veiligheid van het zwembad. Bij deze eerste stap kunt u ook nagaan of u vergunningen moet aanvragen bij uw gemeente.

Bereid de ondergrond voor bij een opbouwzwembad

Zodra u de ideale locatie heeft gevonden, is het tijd om de ondergrond voor te bereiden. Als u een opbouwzwembad wilt aanleggen, moet u mogelijk onkruid en wortels verwijderen, of de grond egaliseren of verdichten. Wanneer de ondergrond klaar is, kunt u relatief snel het zwembad opzetten.

Graaf een put bij een inbouwzwembad

Als u voor een inbouwzwembad kiest, voorziet u het best enkele dagen werk. Afhankelijk van de grootte van het zwembad, zult u graafmachines moeten huren. Zodra de put klaar is en de ondergrond volledig egaal gemaakt is, kunt u het zwembad opzetten.

Sluit de zwembadapparatuur aan

Nu het zwembad er staat, kunnen we het ook uitrusten. Voorzie zeker filters, pompen en ladders. Aarzel niet om bij deze stap te rekenen op een gekwalificeerde professional. Hij zorgt ervoor dat alles correct wordt geïnstalleerd.

Vul het zwembad

Na al uw harde labeur is het eindelijk tijd om uw zwembad te vullen. Volg zeker de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat het zwembad correct wordt gevuld en dat u niet te veel chemische producten gebruikt.

Installeer de zwembadbeveiliging

Klaar om in het water te duiken? We zijn er bijna. Om ongevallen te vermijden, is het een goed idee om uw zwembad te beveiligen. U heeft keuze uit een omheining, een alarm of een dekzeil. Zo is de kans kleiner dat kinderen en huisdieren in het water vallen.

Conclusie

Een zwembad in uw tuin kan uw woning zoveel aangenamer maken, op voorwaarde dat u de klus grondig voorbereidt. In dit artikel hebben we u verteld hoe u uw zwembad correct en veilig kunt aanleggen. Onderschat het werk echter niet. Sommige stappen kunnen heel technisch zijn. Aarzel dus niet om een gekwalificeerde professional in te schakelen. Hij let erop dat alles correct verloopt.

Quentin

Geschreven door Quentin

Content specialist Ajusto