Ajusto
Pvc-ramen met dubbele beglazing
21 mrt. 2023

Pvc-ramen met dubbele beglazing: wat te kiezen?

Quentin
Door Quentin
  • Leestijd: 2 minuten

Bent u van plan om de ramen van uw huis of appartement te vervangen? Er zijn veel technische zaken waar u rekening mee moet houden en dus is het niet altijd eenvoudig het juiste materiaal te kiezen. Pvc-ramen met dubbele beglazing is een steeds populairdere optie vanwege de vele thermische en akoestische voordelen. In dit artikel vertellen we wat u moet weten over pvc-ramen met dubbelen beglazing en helpen we u de juiste keuze te maken.

De voordelen van pvc-ramen met dubbele beglazing

Pvc-ramen met dubbele beglazing zijn stevig en duurzaam en bieden bovendien uitstekende thermische en akoestische isolatie. Dankzij de dubbele beglazing verliest u minder warmte en is uw woning beter beschermt tegen buitenlawaai. Daarnaast is pvc een goedkoop en makkelijk te onderhouden materiaal dat geen verf of speciale behandeling nodig heeft.

Pvc-ramen met dubbele beglazing zijn ook financieel interessant. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk uitstekend! De installatiekosten zijn meestal lager dan voor andere materialen zoals aluminium of hout, en de thermische en akoestische prestaties zijn vergelijkbaar .

De verschillende types pvc-ramen met dubbele beglazing

Er zijn verschillende types pvc-ramen met dubbele beglazing die aan verschillende behoeften en budgets voldoen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Pvc-ramen met standaard dubbele beglazing: dit zijn de meest voorkomende en betaalbare modellen. Ze bieden een behoorlijke thermische en akoestische isolatie, maar laten geen significante energiebesparingen toe.

  • Pvc-ramen met dubbele beglazing en versterkte warmte-isolatie: deze ramen zijn voorzien van glas met een hoge warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) en versterkte afdichtingen voor maximale thermische isolatie. Ze zijn ideaal voor huizen die erg aan kou blootgesteld zijn of voor ruimtes met veel verkeer.

  • Pvc-ramen met dubbele beglazing en extra akoestische isolatie: deze ramen zijn speciaal ontworpen om geluidsoverlast te verminderen. Ze zijn gemaakt met glas met een hoge geluidsisolatiewaarde en speciale afdichtingen voor optimale akoestische isolatie. Ze zijn ideaal voor woningen nabij lawaaiige wegen of spoorwegen.

Pvc-ramen met dubbele beglazing en hoge energieprestaties

Als u zowel lawaai wil dempen als de koude buitenhouden, kunt u ook kiezen voor ramen die beide factoren combineren en hoge energieprestaties hebben.

Waar moet u op letten bij het kiezen van pvc-ramen met dubbele beglazing?

Hieronder delen we enkele zaken waarop u kunt letten bij de aankoop van pvc-ramen met dubbele beglazing:

  • Thermische en akoestische isolatie: kies voor ramen met hoge energieprestaties als u energie wilt besparen en geluidsoverlast wilt beperken.

  • Stijl en esthetiek: pvc-ramen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen om aan alle stijlen te voldoen. Aarzel niet om een professional om advies te vragen over de vormen en kleuren die het beste bij uw woning passen.

  • Budget: houd rekening met uw budget. Ook hier kan een professional u adviseren over het model met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie

Pvc-ramen met dubbele beglazing zijn een uitstekende keuze als u uw ramen wilt vernieuwen of renoveren. Ze zorgen voor een uitstekende thermische en akoestische isolatie, zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn budgetvriendelijk. Aarzel niet om een professional in te schakelen om u te helpen de ramen te kiezen die het beste bij uw behoeften en budget passen.

Quentin

Geschreven door Quentin

Content specialist Ajusto