Ajusto
badkamer
03 jan. 2022

Hoe kom ik van nare geurtjes in de badkamer af?

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Hangt er een vieze geur in uw badkamer? Dan maakt u er maar beter snel komaf mee om te vermijden dat de nare geurtjes zich naar andere ruimtes in huis verspreiden. Hier zijn enkele tips om u te helpen.

Verlucht de badkamer

Heeft u net een bad genomen? Vergeet dan niet om uw raam open te zetten en de ruimte te verluchten. Zo verkleint u meteen de kans op nare geurtjes als gevolg van vochtigheid. Als u geen raam heeft, laat dan de badkamerdeur openstaan om de badkamer snel te laten drogen. Als u voldoende budget heeft, kunt u ook een badkamerventilator kopen. Zo’n ventilator zorgt voor een betere ventilatie en elimineert schimmel. Ook een luchtontvochtiger is een goede manier om onaangename geurtjes uit een vochtige badkamer te verwijderen.

Maak de sifon schoon

Als u een hardnekkige geur waarneemt, is uw afvoer waarschijnlijk verstopt. En in dat geval maakt u hem beter zo snel mogelijk schoon. Neem een lege kom en zet die onder de sifon. Schroef de sifon onder de lavabo los en vang het afvalwater op in de kom. Gebruik handschoenen om het afval en de vuilrestjes met de hand te verwijderen. Wanneer alles schoon is, maakt u de sifon opnieuw vast. Laat ten slotte de kraan een paar minuten lopen om te controleren op lekken.

Gebruik bleekmiddel

Bleekwater is onmisbaar in een badkamer. Het is namelijk een van de doeltreffendste middelen om onaangename geurtjes te verwijderen. Met een beetje bleekmiddel maakt u zo uw badkuip, gootsteen, enz. schoon. Heeft u te maken met een hardnekkige geur? Dan kunt u wat bleekwater in de afvoer gieten en vervolgens kokend water toevoegen. Vuilrestjes worden verwijderd en uw badkamer ruikt opnieuw aangenaam. Meng bleekwater nooit met andere schoonmaakproducten, want dat kan chemische reacties veroorzaken die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid. U kunt bleekmiddel ook gebruiken om uw badkamertegels schoon te maken en te zuiveren.

Gebruik yoghurt en koffiedik als snelle oplossing

Yoghurt bevat bacteriën die afvoeren doeltreffend schoonmaken. Het is dus een handig middel om onaangename geurtjes in de badkamer te elimineren. Giet gewone yoghurt in de gootsteen, de lavabo en de douche en laat ze ongeveer twee dagen inwerken. Gebruik het sanitair ondertussen niet.

Een ander doeltreffend middeltje om uw afvoeren te reinigen, is koffiedik. U kunt dit product perfect gebruiken om de leidingen in uw badkamer schoon te maken. Wel moet u het correct gebruiken. Giet twee eetlepels koffiedik in uw sifon. Laat vervolgens enkele minuten lang warm water door de leidingen stromen. Herhaal dit proces elke dag, een week lang voor een optimaal resultaat.

Meng natriumbicarbonaat met zout

Natriumbicarbonaat of baking soda staat bekend als een doeltreffende en natuurlijke deodorant. Samen met een kopje zout en kokend water, elimineert het onaangename geurtjes in uw badkamer. Giet het mengsel in de afvoer om een chemische reactie te veroorzaken.

Vertrouw op een gekwalificeerde professional

Welke methode u ook kiest, het is altijd belangrijk om een loodgieter te contacteren die uw leidingproblemen kan komen controleren. Hij gaat namelijk zoeken naar de bron van de nare geurtjes. Vergeet ook niet om een gratis offerte op te vragen vóór alle loodgieterswerkzaamheden. Zo weet u precies hoeveel geld de herstelwerken kosten.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto