Ajusto
huis inrichten
07 feb. 2022

Goedkoop uw huis inrichten: 4 tips en tricks

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Uw stulpje inrichten kan al snel heel wat geld kosten, zeker als u het huis van uw dromen wilt creëren. Hoe kunt u uw huis goedkoop inrichten? We geven u onze 4 beste tips.

1 – Geef uw spullen een tweede leven

Voor deze tip moet u even uw fantasie gebruiken. Elk voorwerp in huis kan worden omgetoverd tot een designstuk. Gooi bijvoorbeeld nooit uw lege blikjes weg. Geef ze een likje verf en ta-da, u heeft nu prachtige bloempotten. Wilt u graag planten in uw keuken ophangen? Boor dan twee gaten onder de bovenrand van het blik en steek er een koord door (of een wollen draad, een losse veter, enz.). Nog even uw plant in het blik zetten en klaar! Gebruik uw fantasie of ga op zoek naar doe-het-zelf-tips op het internet. U zult er heel wat vinden.

2 – Geef uw muren een opfrisbeurt

Zijn uw muren toe aan een nieuwe kleur? Tegenwoordig bestaat er verf en behang in alle prijsklassen. Bepaalde kleuren kunnen de indruk geven dat een ruimte groter is. Vindt u een kamer te klein? Gebruik dan lichte kleuren om de kamer groter te doen lijken. Met donkere tinten bereikt u dan weer het tegenovergestelde effect. Bovendien kunnen kleuren een invloed hebben op onze stemming. In een blauwe kamer kunt u zich bijvoorbeeld beter ontspannen en concentreren. Ideaal voor een kantoor of slaapkamer dus. Oranje zorgt er dan weer voor dat u uw creatieve geest de vrije loop kunt laten en past mooi op de muren van een kinder- of sportkamer.

3 – Hang leuke foto’s op

Om uw huis warm en gezellig te maken, kunt u de mooiste herinneringen met familie en vrienden een plekje geven aan uw muren. Wat is er tenslotte leuker dan met uw familie en vrienden terugdenken aan deze gelukkige momenten samen? Wees creatief en hang de foto’s op aan een koord of lichtketting. Met een polaroidcamera krijgt u het beste resultaat. Bent u een doe-het-zelver? Dan kunt u ook gerust uw eigen fotolijstjes maken. Die zijn goedkoper dan in een winkel en u kunt ermee uitpakken dat u ze zelf gemaakt heeft!

4 - Kies voor tweedehands

Als u niet van doe-het-zelven of recyclen houdt, kunt u ook tweedehandsdecoratie kopen. Op de website Ressources vindt u een lijst van alle tweedehandswinkels in heel België. Tweedehandsspullen zijn sowieso goedkoper. Let wel op als u een product met een niet-wasbare stof van iemand anders wilt kopen. Matrassen, sofa's en zetels kunnen vol vieze beestjes zitten en dat wilt u liever vermijden ...

Nood aan een helpende hand? Vertrouw uw interieurprojecten toe aan een van onze specialisten bij u in de buurt. U kan vooraf een gratis offerte aanvragen. Onze specialisten hebben ervaring met veel materialen: gyproc muren, deuren, enz. Ze zetten ook met plezier meubels in elkaar of schilderen muren.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto