Ajusto
gekwalificeerde elektricien
21 jun. 2022

Een gekwalificeerde elektricien is goedkoper dan een 'niet aangegeven' elektricien

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 2 minuten

Wij geven u vijf tips die een gekwalificeerde elektricien van een 'niet aangegeven' elektricien onderscheiden.

Alles is altijd een kwestie van prijs en het is normaal dat u zo weinig mogelijk wilt uitgeven aan elektriciteitswerken in uw huis. De verleiding om te kiezen voor goedkoop zwartwerk is dan ook groot, maar uiteindelijk kan de rekening veel gepeperder uitvallen dan gedacht.

Een beroep doen op een gekwalificeerde elektricien heeft veel voordelen. Bovendien vermijdt u het risico op elektrocutie of brand wanneer het werk niet volgens de regels van de kunst wordt uitgevoerd.

Wij geven u alvast vijf tips die een gekwalificeerde elektricien van een 'niet aangegeven' elektricien onderscheiden.

1. Een gekwalificeerde elektricien of een zondagse klusser?

Een niet gelijkvormige installatie die aangepast moet worden? Een zekering die regelmatig springt? Blootliggende stroomdraden waar duidelijk aan geknaagd is? Dit zijn allemaal problemen waar we niet te licht mee mogen omgaan. Wees voorzichtig en denk niet alleen aan de prijs. Erkende elektriciens volgen steeds een jarenlange opleiding voor ze tot het vak toetreden. Bovendien moeten ze aan alle wettelijke verplichtingen voldoen om hun beroep te mogen uitoefenen.

2. Een verzekerde elektricien bespaart u heel wat problemen achteraf

Elektriciteitsprofessionals zijn verplicht een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze dekt mogelijke onvoorziene omstandigheden. Want sta hier eens even bij stil: wat gebeurt er als uw geweldige 'niet aangegeven' elektricien uw elektrische installatie ernstig beschadigt? Of als er brand ontstaat? Of erger? U zult juridisch geen poot hebben om op te staan. En naast het enorme gedoe zal de eindfactuur waarschijnlijk torenhoog zijn.

3. Garantie op de uitgevoerde werkzaamheden

Wat als u niet tevreden bent met het werk van uw 'niet aangegeven' elektricien? Tevergeefs vragen dat hij terugkomt? Plots is hij een pak minder beschikbaar en het aantal vergeten afspraken loopt op. En zelfs als hij terugkomt, bent u dan gerust in de kwaliteit van het verrichte werk? De kans is zelfs groot dat hij u een supplement zal vragen.

4. Een aantrekkelijke prijs die al snel uitmondt in een gepeperde factuur

Met een valse elektricien die zwartwerkt, hoopt u vast wat geld te besparen. Tot u plots de factuur in handen krijgt en u allerlei kosten ziet die de elektricien nooit vermeld heeft: verplaatsingskosten, overdreven marges op het materiaal, zogenaamde grote problemen die hij in het begin niet had gezien maar die absoluut opgelost moeten worden … Kortom, al deze technieken en oplichterij zijn schering en inslag. En de consument die er het minste ervaring mee heeft, wordt natuurlijk makkelijk gepakt. Dat is jammer, want dergelijke praktijken tasten het imago van het vak aan.

5. Goed advies

Niet alleen moeten de elektriciens gekwalificeerd zijn, ze moeten ook naar uw behoeftes luisteren en goed werk leveren. Ze moeten hun beloftes nakomen. En hier speelt de onderlinge relatie een belangrijke rol, een goede vertrouwensrelatie. Een specialist die gekwalificeerd, verzekerd en ervaren is in zijn vakgebied is dus de beste optie. Zo vermijdt u heel wat zorgen achteraf.

Dus, overtuigd? Bespaar geld, tijd en heel wat zorgen: doe een beroep op een gekwalificeerde, professionele elektricien. Maak de juiste keuze!

Kent u geen bekwame elektricien in uw regio? Denk dan aan Ajusto. Bij Ajusto is de prijs altijd vooraf gekend. U krijgt dus geen onaangename verassingen te zien op de eindfactuur. Vóór een specialist bij u aan de slag gaat, stelt hij namelijk altijd eerst een gratis en gedetailleerde offerte op, die u kunt goedkeuren. Of  weigeren, zoals u zelf wil.

De uurtarieven zijn vooraf bekend. De verplaatsingskosten zijn altijd in het eerste werkuur inbegrepen.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto