Ajusto
bevroren sloten in de winter
20 jun. 2024

Zo verhelpt u een bevroren slot in de winter

Quentin
Door Quentin
  • Leestijd: 1 minuut

De winter brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Een veelvoorkomend probleem is een bevroren slot, waardoor u geen of moeilijk toegang heeft tot uw wagen of woning. Gelukkig bestaan er preventieve maatregelen en oplossingen om uw sloten functioneel te houden.

Bevroren sloten voorkomen

Gebruik antivriesproducten

Met een antivriesproduct kunt u voorkomen dat uw sloten bevriezen tijdens de winter. Ze leggen een beschermende barrière over het slot, zodat vocht zich niet kan opstapelen en bevriezen. U kunt het product vinden in de meeste doe-het-zelfzaken en u moet het ruim van tevoren aanbrengen, vóór de temperatuur onder nul gaat.

Bedek buitensloten

Belangrijke buitensloten kunt u bedekken met tape of een speciaal ontworpen plastic hoes dat het slot isoleert tegen koude en vocht.

Een bevroren slot ontdooien

Breng warmte aan

Is uw slot bevroren? Dat kunt uw sleutel voorzichtig warm maken voor u hem in het slot steekt. Trek isolerende handschoenen aan om de sleutel vast te houden en te verwarmen met een aansteker. Of houd hem enkele minuten tegen een warm object.

Ontdooisprays

Er bestaan speciale ontdooisprays voor sloten. Ze bevatten stoffen die het ijs snel oplossen zonder het interne mechanisme te beschadigen. Het is een goed idee om er een in huis en een in uw auto te bewaren, zodat u altijd voorbereid bent.

Wanneer schakelt u een specialist van Ajusto in?

Ondanks al uw voorzorgsmaatregelen kunt u soms niet anders dan een professional contacteren. Als het slot bevroren blijft of als uw ontdooipogingen het mechanisme lijken te beschadigen, is het tijd om een gekwalificeerde slotenmaker te bellen.

De specialisten van Ajusto bieden een betrouwbare slotenservice. Ze komen uw sloten doeltreffend ontdooien en geven u advies op maat zodat u kunt vermijden dat het probleem zich opnieuw voordoet.

Met de nodige voorbereiding, kunt u bevroren sloten tijdens de winter voorkomen of oplossen. Dankzij de bovenstaande tips kunt u uw sloten operationeel houden, ook tijdens de koudste maanden. Voor complexe of aanhoudende situaties kunt u altijd vertrouwen op de expertise van Ajusto. Ons team van gekwalificeerde slotenmakers staat klaar om u te helpen.

Quentin

Geschreven door Quentin

Content specialist Ajusto