Ajusto

Asbestinvetaris

Asbest, ooit geroemd om zijn isolerende eigenschappen en vuurbestendigheid, wordt vandaag de dag erkend als een belangrijke bron van gezondheidsrisico's, vooral door het inademen van microscopische vezels. In België is het cruciaal dat u, als eigenaar van een woning of gebouw, uw wettelijke verplichtingen begrijpt op het gebied van asbestdetectie en het beheer van blootstellingsrisico's aan asbest.
Asbestinventaris

U kiest uw datum en tijdstip

U kiest een datum die u het beste uitkomt.

Lokale specialisten

Altijd een pro bij u in de buurt.

Betrouwbaarheidsgarantie

We lossen het altijd voor u op.

asbestinventaris dak

Prijzen voor de asbestinventaris

De kosten van de asbestinventaris worden bepaald op basis van de grootte van uw woning:

  • Garagebox (< 40 m²): €399

  • Studio (< 60 m²): €429

  • Minder dan 120 m²: €475

  • Tussen 120 m² en 250 m²: €550

  • Tussen 250 m² en 450 m²: €650

  • Meer dan 450 m²: op offerte

De prijs van de asbestinventaris omvat het nemen en analyseren van één staal. Voor elke extra staal wordt €69 in rekening gebracht.

De prijzen zijn inclusief 21% btw.

Wettelijke verplichtingen en subsidies

Sinds de ontdekking van de gevaren van asbestvezels, inclusief ernstige longziekten, is asbest verboden. De asbestinventaris, een essentieel onderdeel van de vastgoeddiagnose, identificeert de aanwezigheid van materialen en producten die asbest bevatten. Er zijn twee soorten inventarissen: destructief en niet-destructief, gericht op asbesthoudende materialen, verlaagde plafonds, asbestcement leidingen, en andere risicogebieden.

Sinds 2022 is een technisch asbestinventaris verplicht bij de verkoop van een woning gebouwd voor 2001. Vanaf 2032 moet elke eigenaar van een gebouw dat voor deze datum is gebouwd, beschikken over een geldige technische asbestdiagnose, ongeacht de wens om te verkopen.

Weet dat er in Vlaanderen subsidies beschikbaar zijn voor de detectie en behandeling van asbest: OVAM Vlaanderen. In Wallonië is een subsidie beschikbaar om 50% van de kosten voor het verzamelen, groeperen en verwijderen van asbestafval te dekken.

wettelijke verplichtingen asbestinventaris
proces asbestinventaris

Proces van asbestiventaris

De asbestinventaris omvat:

  • Visuele inspectie: een gecertificeerde expert voert een grondige visuele controle uit om de aanwezigheid van materialen en producten die asbestvezels kunnen bevatten, te detecteren.

  • Stalen en analyse: er worden stalen genomen voor een uitgebreide laboratoriumanalyse.

  • Asbestinventarisrapport: dit document bevat de locatie van de asbesthoudende materialen, hun staat, en aanbevelingen voor het verwijderen of beheren van deze materialen, inclusief saneringsinterventies.

De duur van het proces varieert afhankelijk van de grootte van het gebouw en de beschikbaarheid van experts in asbestinventaris, maar ligt over het algemeen tussen 7 en 14 dagen.

Vertrouw op Ajusto experts

Neem geen risico's met de gezondheid van uw dierbaren. Respecteer de wettelijke verplichtingen en kies voor een professionele asbestinventaris voorafgaand aan elke renovatie- of sloopwerkzaamheden. Onze gecertificeerde experts zijn uitgerust om de risico's van asbest te identificeren. We kunnen u vervolgens adviseren over rehabilitatiewerkzaamheden, uitvoeren van latere werken, en het verwijderen van asbest.

Voorkom gezondheidsrisico's en naleving van de regelgeving

Neem vandaag nog de nodige maatregelen voor een veilige omgeving. Contacteer Ajusto voor een asbestinventaris voor sloop, het uitvoeren van een uitgebreide diagnose, of voor elke interventie die een onderzoek vereist naar asbestgerelateerde werken. Uw veiligheid en die van uw eigendom zijn onze prioriteit. Bescherm uzelf nu tegen de risico's verbonden aan asbest.

asbestinventaris ajusto

Boek uw specialist in 3 stappen

Step 1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

Step 2

Onze specialist voert de dienst uit

De Pro voert het werk volgens de offerte

Step 3

U betaalt online nadat het werk af is

U betaalt online op ons beveiligd platform zodra het werk voltooid is

Onze klanten vertellen

Asbestinventaris

Ajusto maakte de asbestinventaris van mijn oude huis eenvoudig en geruststellend. Hun team was zeer professioneel en beantwoordde al mijn vragen.

Laura

Jette

Asbestinventaris

Voor de verkoop van mijn flat koos ik Ajusto voor de asbestinventaris. Hun efficiëntie en transparantie hebben het proces echt vergemakkelijkt, ondanks een kleine vertraging in de afspraak.

Thomas

Essen

Asbestinventaris

Ajusto heeft een volledig asbestinventaris uitgevoerd voordat ik begon met de renovatie van mijn woning. Dankzij hen kon ik in alle veiligheid verder.

Stephanie

Dessel

Asbestinventaris

Toen we Ajusto inschakelden om de asbestinventaris van onze eengezinswoning uit te voeren, waren we onder de indruk van hun deskundigheid en hun zorgzame aanpak.

Xavier

Dilbeek

Vindt u niet wat u zoekt?


Onze klantendienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Om u snel en makkelijk van dienst te kunnen zijn hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet, bekijk ze hier allemaal.

Bezoek onze blog


Voor meer informatie en inspiratie bent u altijd welkom onze blog te bezoeken, het staat boordevol nuttige artikelen of tips en trucs over onze verschillende diensten.