Ajusto
specialist vinden
24 mei 2022

5 tips om de juiste specialist te vinden

Xavier
Door Xavier
  • Leestijd: 1 minuut

Heeft u thuis een klus die door een erkende specialist moet worden geklaard? Dan is het erg belangrijk dat u hier de juiste vakman voor vindt. U wilt namelijk dat de klus goed wordt gedaan, door iemand die u vertrouwt en natuurlijk het liefst voor een goede prijs. Wij geven u graag vijf tips om de juiste specialist te vinden en zo heel wat problemen op termijn te voorkomen.

1. De specialist is gekwalificeerd en verzekerd

Controleer goed of de specialist die bij u langskomt gekwalificeerd en verzekerd is. Het is namelijk erg belangrijk dat de specialist in het bezit is van alle benodigde certificaten. Mocht het ooit zo zijn dat er per ongeluk iets bij u thuis misloopt, waar zowel u als de specialist niet op hebben gerekend, kan de verzekering van de specialist tussenkomen. We gaan er altijd van uit dat alles goed verloopt, maar mocht er toch iets onverwachts gebeuren, dan worden de kosten enkel gedekt als de specialist een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering heeft.

2. Een gekwalificeerde specialist maakt een duidelijke offerte

Wees op uw hoede wanneer de uit te voeren werken slechts vaag worden beschreven in de offerte. Een goede specialist maakt een volledige, transparante offerte op waarin hij de nodige werkuren, de kosten en de te gebruiken materialen vermeldt. Zo vermijdt u onaangename verrassingen op de eindfactuur.

3. Een specialist komt altijd terug bij eventuele problemen

Een fout is menselijk en dus kan het al eens gebeuren dat een specialist terug moet komen als iets niet goed is opgelost. Van een echte specialist mag u verwachten dat alles wordt opgelost zonder discussie of extra kosten.

4. Een specialist werkt met professioneel en kwaliteitsvol materiaal

Bij een herstelling of installatie is het belangrijk dat de specialist goed materiaal gebruikt. Want als u al van bij het begin investeert in kwaliteitsvol materiaal, verkleint u de kans dat u later nog een beroep moet doen op een specialist of dat u onnodige kosten maakt. Wilt u meteen goed starten? Dan raden we u aan de werken door een erkende specialist te laten uitvoeren die in het bezit is van goede middelen, kwaliteitsvol materiaal en stevige apparatuur.

5. Een gekwalificeerde specialist met normen en waarden

Alle kwalificaties even buiten beschouwing gelaten, is het ook belangrijk dat de specialist integer is. Dat hij netjes en nauwkeurig werkt, zijn afspraken nakomt en niet alleen uw huis, maar ook uw thuis respecteert. Ontdek onze Ajusto-specialisten.

Xavier

Geschreven door Xavier

Content specialist Ajusto