Volg de stappen die hieronder beschreven staan om uw radiatoren te ontluchten. Dan komt het vast en zeker goed. Hoe ontlucht ik mijn radiator

Uw radiator ontluchten, is iets wat u het beste elk jaar kunt doen. Dit zorgt ervoor dat de radiatoren sneller en beter warm worden. Hiermee bespaart u op termijn energie. U voorkomt ook dat uw verwarmingsinstallatie gaat tikken of andere vreemde geluiden maakt doordat er lucht in uw leidingen zit. Het ontluchten van de leidingen en radiatoren is niet heel erg moeilijk. Volg de stappen die hieronder beschreven staan om uw radiatoren te ontluchten. Dan komt het vast en zeker goed.

Uw radiator ontluchten in 8 stappen

  1. Draai al uw radiatoren in huis volledig open.
  2. Zet uw thermostaat 10 minuten lang op minimaal 25 graden Celsius. Hierdoor verzamelt de lucht zich nu bij de ontluchtingsventielen.
  3. Zet uw thermostaat na 10 minuten zo laag mogelijk zodat de uw verwarmingsketel stopt met verwarmen.
  4. Draai na 10 minuten de radiatorknoppen dicht.
  5. U kunt nu de radiatoren ontluchten. Dit doet u door een ontluchtingssleutel te gebruiken. Houd een absorberende doek bij het ontluchtingsventiel. Let wel: begin bij de laagst geplaatste radiator in huis en werk naar boven toe.
  6. Draai het ventiel voorzichtig open, tegen de klok in. Zodra er water ontsnapt, draait u het ventiel weer dicht. Het kan zijn dat het water troebel of zelfs zwart is: dit is niet erg.
  7. Heeft u alle radiatoren ontlucht dan kunt u daarna alle radiatorknoppen in huis weer opendraaien.
  8. Zet uw thermostaat weer aan en controleer na 10 minuten of de waterdruk in uw verwarmingsketel minimaal 1,6 bar is.

Worden uw radiatoren na het volgen van deze stappen nog steeds niet goed warm? Dan is er misschien iets anders aan de hand met uw verwarmingsinstallatie. Wij kunnen u hierbij helpen. Maak een afspraak met één van onze chauffagisten bij u in de buurt. Onze gekwalificeerde en gecertificeerde verwarmingsspecialisten staan klaar om u te helpen. Wij werken alleen met de beste specialisten bij u uit de regio.