Een elektricien is een mekanieker van elektrische installaties en houdt zich bezig met het aanleggen, repareren van elektra, die nodig is voor de elektriciteitsvoorziening. Wat is een elektricien

Wij krijgen vaak de vraag van onze klanten wat een elektricien nu precies doet en bij wat voor soort werkzaamheden u een elektricien nodig heeft. We zetten alvast graag een paar voorbeelden voor u op een rij.

Elektra aanleggen

Een elektricien kan u helpen met het aanleggen van de elektra. Vanuit de wet- en regelgeving is een elektricien verplicht om te werken volgens de geldende normen en laatste ontwikkelingen. Zo zorgen ze ervoor dat alles goed en veilig wordt aangelegd en kunnen ze u wanneer nodig van goed advies voorzien.

5 tips om elektrische installaties beter te onderhouden:
– Houd uw elektrische installatie proper en droog
– Zorg dat uw stroomkast goed is afgesloten, zodat er geen stof of vocht bij komt
– Test de aardlekschakelaars in uw installatie met regelmaat
– Zorg dat uw lasdozen (afbeelding erbij) goed zijn afgesloten
– Laat uw elektrische installatie minimaal 1 keer per 5 jaar inspecteren door een gekwalificeerde elektricien

Wij maken hierbij overigens wel onderscheid tussen grote en kleine elektriciteitswerken. Bij de grote elektriciteitswerken die wij uitvoeren, kunt u bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van elektra of aan het vernieuwen, vervangen of uitbreiden van uw elektriciteit.

Wat wij bijvoorbeeld ook doen, is de conformiteit van uw elektrische installatie. Bent u namelijk wettelijk verplicht om uw elektrische installatie te laten controleren omdat deze aan de normen van het AREI moet voldoen. Van het schakelbord tot de aarding en het elektriciteitsschema: alles moet gecontroleerd of aangepast worden voor een goede en veilige werking. Onze specialist kan uw installatie controleren, een elektrisch schema uitwerken en een officieel organisme laten komen om het certificaat op te stellen.

Hulp bij stroomstoring

Heeft u geen stroom? Dit kan om meerdere redenen gebeuren. Bijvoorbeeld omdat er een storing is bij u in de buurt, maar misschien ook omdat er iets niet goed is aangesloten. Een elektricien kan uw problemen verhelpen.

Afspraak maken met een gekwalificeerde elektricien?

Heeft u hulp nodig van een gekwalificeerde elektricien? Boek dan heel eenvoudig een afspraak bij ons met een elektricien bij u uit de buurt.