Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Installatie van een waterontharder

€ 1.999* voor de Durlem VPRO waterontharder en zijn installatie ALL IN

Kies voor een Durlem-waterontharder en maak voor eens en altijd komaf met hard water. Deze waterontharder is van zeer goede kwaliteit en 100% Belgisch. Onze loodgieters-chauffagisten uit uw regio komen hem met plezier bij u installeren.

Maak nu een afspraak voor een gratis offerte

De waterontharder en de installatie: onze aanbieding

Ons pack omvat de Durlem VPRO waterontharder, de installatie ervan door een gekwalificeerd loodgieter, de inbedrijfstelling van het apparaat door de fabrikant en nog veel meer. Wanneer u het product en de installatie ervan samen bestelt, geniet u bovendien van een verlaagd btw-tarief van 6% op het product in plaats van 21%. Als dat geen mooie korting is!

Inbegrepen

 • Durlem VPRO waterontharder
 • 2 aansluitslangen
 • 1 afvoerslang
 • Mengventiel voor de hardheidsregeling
 • Ingebouwde bypass
 • Reduceerventiel
 • Terugslagklep
 • Zuiveringsfilter
 • Alle aansluitingsaccessoires
 • Installatie door een gekwalificeerde loodgieter

De inbedrijfstelling door Durlem en 2 zakken zout van 25 kg worden u aangeboden.

Niet inbegrepen

 • Installatie van een stopcontact in de buurt van de ontharder
 • Installatie van de afvoerbuis

Als er een stopcontact of een afvoerbuis moet worden geïnstalleerd, zal de loodgieter vóór de aanvang van de werkzaamheden een offerte voor u opmaken. Hiermee heeft u meteen een beeld van de extra kosten.

*Op huizen jonger dan 10 jaar geldt een btw-tarief van 21%. De definitieve offerte voor de werkzaamheden wordt opgesteld door de Ajusto-chauffagist. Deze wordt u ter goedkeuring voorgelegd alvorens de chauffagist een afspraak met u maakt voor de installatie van uw waterontharder.

Hoe bestelt u uw waterontharder?

waterontharder Durlem

Maak online een afspraak bij Ajusto op de dag en het tijdstip die u het beste uitkomen. Om het werk van de professional zo makkelijk mogelijk te maken, vragen we u twee foto’s van uw watermeter toe te voegen (van dichtbij en veraf). Laat ons ook weten of er een stopcontact beschikbaar is binnen twee meter van uw watermeter en of er een waterafvoer beschikbaar is. De Ajusto Pro zorgt voor de rest en voert alles vanaf de aankoop van het product tot en met de installatie en inbedrijfstelling ervan volgens de regels van de kunst uit.

Waarom is een waterontharder een goed idee?

Calciumcarbonaat dat oplost in water heeft een natuurlijke neiging om terug te keren naar zijn vaste vorm. Wanneer hard water dan wordt verwarmd tot boven de 60°C, ontstaat er kalk. Deze kalk zet zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers, boilers, verwarmingsketels, wasmachines, vaatwassers enz. Maar wanneer deze verwarmingselementen bedekt raken met kalk, moeten ze natuurlijk extra presteren en stijgt uw energieverbruik, soms zeer sterk. De kwaliteit en de levensduur van de apparaten gaan achteruit en op termijn moet u uw huishoudelijke apparaten repareren of zelfs vervangen.

Ook uw was- en onderhoudsproducten worden minder krachtig naarmate uw water harder is. U moet dan meer product gebruiken, wat vervolgens een impact heeft op de watervervuiling en uw kosten. De temperatuur is trouwens niet de enige factor die kalkafzetting in de hand werkt. Ook bij apparaten die alleen koud water gebruiken zal u vroeg of laat met kalk te maken krijgen.

Een waterontharder is dus zeer nuttig voor uw huis en helpt u tot wel € 650 per jaar besparen.

Controleer de hardheid van uw water

Op veel websites kunt u de hardheid van uw water controleren volgens de gemeente waar u woont, of dat nu in Brussel, Vlaanderen of Wallonië is.

Als het water in uw gemeente hard is (meer dan 22°F), moet u zeker overwegen om een waterontharder te installeren.

kwaliteit water

Houd er rekening mee dat het niet wordt aanbevolen om een waterontharder te installeren als u loden leidingen heeft. Wilt u toch graag een waterontharder installeren? Uw Ajusto-loodgieter stelt met veel plezier een gratis offerte op om uw loden leidingen te vervangen.

 • 1999€ voor de Durlem VPRO-waterontharder en de installatie
 • Kies de dag en het tijdstip van de interventie
 • Erkende loodgieters bij u in de buurt

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?