Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Zonnepanelen herstellen

Boek nu online uw specialist voor een gratis offerte

Maak nu een afspraak (elektriciteitscategorie)

Zonnepanelen zijn de ideale manier om zonne-energie om te zetten in groene stroom en ondertussen ook nog wat te besparen. Als de panelen door gekwalificeerde specialisten worden geplaatst, kunt u er zeker van zijn dat het systeem optimaal en zonder al te veel problemen zal werken. Toch kan er al eens een storing optreden bij de installatie of kunnen ook slecht weer en slijtage voor problemen zorgen.

Hoe weet u of uw zonnepanelen moeten worden gerepareerd?

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen die goed moeten worden onderhouden om ze goed te laten werken. Sommige tekenen kunnen wijzen op een probleem:

  • Uw zonnepanelen produceren geen elektriciteit meer.
  • Uw installatie is minder efficiënt.
  • U heeft waterlekken en/of vochtvlekken op uw plafond.

Als u zelf de oorsprong van het probleem niet kunt achterhalen, geen zorgen! We hebben een team van gekwalificeerde specialisten dat u graag helpt om het probleem te achterhalen en uw zonnepanelen te herstellen.

Zonnepanelen herstellen

Om de oorzaak van eventuele storingen te achterhalen, controleren we eerst de verschillende modules waaruit uw installatie is opgebouwd. Pas dan gaan we over op de herstelwerken.

Controle en reparatie van de omvormer

Werkt de omvormer van uw zonnepanelen niet meer en weet u niet wat u moet doen? Dit is het meest voorkomende probleem en aan de basis ligt vaak een verouderd apparaat, maar bijvoorbeeld ook overspanning of oververhitting. De omvormer is een essentieel onderdeel van uw installatie en de levensduur varieert gemiddeld van 6 tot 10 jaar. Het is dan ook belangrijk dat u uw installatie regelmatig laat nakijken en onderhouden om ervoor te zorgen dat het systeem lang meegaat.

Bij Ajusto kunt u rekenen op gekwalificeerde specialisten die uw installatie kunnen controleren, u bijstaan met advies en eventuele problemen oplossen. Aangezien een omvormer heel wat gevoelige elektronische onderdelen bevat, moeten herstelwerken steeds gebeuren door een erkende specialist met verstand van zaken. Alleen zo bent u zeker van de kwaliteit.

Bij een kapotte omvormer neemt de energieproductie af en vermindert ook het rendement van uw zonnepanelen. Moet dit onderdeel worden vervangen? Meld dat dan zeker aan uw energieregulator zodat u uw groenestroomcertificaat niet verliest.

Controle en reparatie van de panelen

Zonnepanelen zijn een van de meest betrouwbare oplossingen om op lange termijn elektriciteit te produceren. Gewoonlijk gaan ze langer dan 25 jaar mee, al kunnen ze ondertussen wel eens beschadigd raken door slecht weer en zware hagel.

Een gebarsten zonnepaneel is extra kwetsbaar en kan het rendement van uw zonne-installatie aanzienlijk doen dalen.
Tegelijkertijd is het vervangen van het gebroken glas van een zonnepaneel een zeer delicate operatie. Wanneer dit verkeerd wordt gedaan, kunnen de fotovoltaïsche cellen beschadigd raken en deze zijn niet te herstellen. Het is dus belangrijk om altijd te rekenen op een gekwalificeerde specialist.

Dankzij Ajusto was het nog nooit zo eenvoudig om de juiste specialist op het juiste moment te vinden. Wij werken samen met gecertificeerde, verzekerde en ervaren vakmensen die zelfs de meest delicate reparaties kunnen uitvoeren.

Controle en reparatie bij lekken

Als u zonnepanelen heeft en u merkt dat er vochtplekken op uw plafond verschijnen of er lekken ontstaan, moet u meteen een zonnepaneelspecialist bellen.

Een lek in het dak kan er namelijk toe leiden dat er water in de elektriciteitskabels van uw installatie sijpelt en de omvormer wordt aangetast. Wanneer er water of wind in uw installatie komt, vermindert dat ook de productiecapaciteit van uw panelen.
Om te vermijden dat lekken storingen veroorzaken, is het belangrijk dat u een gekwalificeerde specialist inschakelt. Ons team van experts stelt een diagnose op, voert de herstelwerken uit en vervangt indien nodig beschadigde onderdelen. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat uw installatie lang meegaat en zelfs zware regenval kan weerstaan.

Zonnepanelen zijn een betrouwbare oplossing om energie te produceren dankzij de vele bestendige onderdelen waarmee ze worden gemaakt. Toch is het belangrijk om uw installatie goed te onderhouden om het rendement hoog te houden en slijtage te voorkomen. Aarzel niet om een beroep te doen op onze Ajusto-specialisten voor het onderhoud en de herstelling van uw zonnepanelen.

  • Gratis offerte
  • Kies de dag en het tijdstip van de interventie
  • Erkende specialisten in zonnepanelen bij u in de buurt

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?